• Halina,
  • Ilvars,
  • Lauma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Deičmanam 34.vieta Eiropas junioru čempionātā 200 metru kompleksajā peldējumā

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 13:40, 05.07.2023


Latvijas peldētājs Nikolass Deičmans trešdien Serbijas galvaspilsētā Belgradā notiekošajā Eiropas junioru čempionātā ierindojās 34.vietā 200 metru kompleksajā peldējumā.


Foto: LETA

Latvijas kvartets distanci veica divās minūtēs un 10,37 sekundēs, pusfinālam nekvalificējoties.

Labāko rezultātu priekšsacīkstēs sasniedza vācietis Finns Vendlands, kurš distanci veica divās minūtēs un 2,36 sekundēs, bet lai kvalificētos pusfinālam bija jāsasniedz rezultāts vismaz divas minūtes un 5,94 sekundes.

Kopumā uz starta izgāja 42 sportisti, 16 labākajiem iekļūstot pusfinālā.

Latvijas junioru izlasi šajā čempionātā pārstāv Elijs Aleksejevs, Arons Tods Baltaitis, Kristians Brenčs, Valērijs Čurgelis, Nikolass Deičmans, Francis Pēteris Lufts un Reds Rullis, savukārt treneru korpusā uz Serbiju ir devušies Astra Ozoliņa, Inga Arnīte, kā arī fiziskās sagatavotības treneris Artūrs Krasts.

No septiņiem Latvijas pārstāvjiem pieciem šis ir debijas Eiropas junioru čempionāts. Iepriekš šāda mēroga sacensībās startējuši vienīgi Baltaitis un Rullis, kuriem šis ir pēdējais gads junioru vecumā.

Visvairāk disciplīnās šajās čempionātā ir pieteikts valmierietis Rullis, kurš plāno startēt piecās individuālajās disciplīnās – 50, 100 un 200 metros brīvajā stilā, kā arī 50 un 100 metros tauriņstilā.

Četras reizes uz starta blokiem kāps Deičmans, kurš startēs 100 un 200 metros uz muguras, 200 un 400 metru distancē kompleksajā peldējumā, kā arī Baltaitis, kam paredzēti starti 50 un 100 metros uz muguras, kā arī 50 un 100 metru distancēs tauriņstilā.

Brenčs savā pirmajā Eiropas junioru čempionātā startēs visās trīs distancēs peldējumos uz muguras, Aleksejevs visos peldējumos tauriņstilā, bet Čurgelis 50m brīvajā stilā, kā arī 50 un 100 metros uz muguras. Savukārt Lufts cīnīsies par vietu pusfinālā 50 un 100 distancēs brasā.

Latvijas peldētāji kopumā startēs 24 individuālajās disciplīnās, kā arī divās stafetēs.

Paralēli sportistiem šajā čempionātā Latviju pārstāvēs arī divi starptautiskās kategorijas tiesneši - Agnese Gedrovica un Ģirts Ģīrupnieks.

Eiropas junioru čempionāts norisināsies no 4.līdz 9.jūlijam.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Portugāle un Francija šodien cīnīsies par iekļūšanu EČ futbolā ceturtdaļfinālā

2024.gada Eiropas čempionātā šodien Vācijā tiks noskaidrotas vēl divas ceturtdaļfinālistes, par vietu labāko astotniekā cīnoties Portugālei ar Slovēniju un Francijai ar Beļģiju.

Sports Vērtēs piepūšamā futbola stadiona izveides iespējas Mārupē

Līdz septembrim vērtēs piepūšamā futbola stadiona izveides iespējas Mārupē, pagājušajā nedēļā nolēma Mārupes novada dome.

Sports Vašingtonas Capitals NHL izraugās Mateiko; Monreālas Canadiens - Miku Vecvanagu

Vašingtonas "Capitals" sestdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno spēlētāju draftā trešajā kārtā izraudzījās Latvijas hokejistu Ēriku Mateiko.

Sports Porziņģis pēc traumas izārstēšanas varētu izlaist līdz pat pusgadam

Kristaps Porziņģis pēc pēdas traumas izārstēšanas laukumā varētu atgriezties pēc pieciem līdz sešiem mēnešiem, ceturtdien paziņoja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Bostonas "Celtics".

Lasiet arī