• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ostapenko veselības problēmu dēļ nepabeidz Īstbornas turnīra ceturtdaļfinālu

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 22:44, 29.06.2023


Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko ceturtdien veselības problēmu dēļ nepabeidza Īstbornas "WTA 500" turnīra ceturtdaļfināla maču.



Ostapenko, tiekoties ar itālieti Kamilu Džordži, pirms pirmā seta taibreika pie rezultāta 6-6 sliktas pašsajūtas dēļ pieprasīja medicīnisko pārtraukuma. Pēc tam viņa atgriezās kortā un aizvadīja taibreiku, kurā neizmantoja trīs setbumbas un piekāpās ar 8:10.

Pēc zaudējuma Latvijas tenisiste nolēma izstāties no turnīra. Īstbornas turnīrs tenisistēm ir pēdējās sacensības pirms jūlija pirmajā pusē gaidāmā sezonas trešā "Grand Slam" turnīra - Vimbldonas čempionāta.

Ostapenko WTA rangā ieņem 17.vietu, bet Džordži ir 67.pozīcijā.

Ceturtdaļfināla sasniegšana Ostapenko dod 100 WTA ranga punktus.

Pērn abas tenisistes tikās šī paša turnīra pusfinālā, kurā pārāka ar 6-2, 6-2 bija Latvijas sportiste. Ostapenko itālieti uzvarēja arī 2017.gada Vimbldonas čempionāta trešajā kārtā, bet gadu pirms tam viņai piekāpās Katovices WTA "International" turnīra pusfinālā.

Sākotnēji bija paredzēts, ka Ostapenko pirmās kārtas mačā tiksies ar čehieti Petru Kvitovu, taču viņa pāris stundas pirms spēles sākuma atsauca savu dalību no turnīra un viņas vietā kā "laimīgā zaudētāja" pamatturnīrā varēja startēt Barbora Strīcova (WTA 677), kuru Ostapenko uzvarēja ar 6-4, 6-3. Otrajā kārtā Ostapenko ar rezultātu 6-3, 6-4 uzvarēja britu tenisisti Herietu Dārtu (WTA 142.), svinot septīto uzvaru pēc kārtas.

Džordži turnīru sāka ar uzvaru 6-3, 6-4 pār citu Lielbritānijas tenisisti Heteri Votsoni (WTA 149.) un turpināja ar 6-3, 6-2 pārspējot planētas sesto raketi Onsu Žabēru no Tunisijas.

Ostapenko pagājušajā nedēļas nogalē triumfēja Birmingemas "WTA 250" turnīrā, izcīnot savu pirmo titulu šosezon. Sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā Austrālijā viņa sasniedza ceturtdaļfinālu, taču nākamajos turnīros līdz Romas "WTA 1000", kurā sasniedza pusfinālu, vienspēlē tālāk par trešo spēli nebija izdevies tikt.

Džordži šosezon tālāk par trešo spēli tikusi tikai Meridas "WTA 250" turnīrā Meksikā, kurā izcīnīja uzvaru un tika pie sava ceturtā titula karjerā.

2021.gadā Ostapenko kļuva par Īstbornas turnīra čempioni, finālā uzvarot igaunieti Aneti Kontaveitu, un pērn bija tuvu titula nosargāšanai, taču finālā zaudēja Kvitovai ar 3-6, 2-6.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas futbolistiem uzvara UEFA Nāciju līgas spēlē

Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien Rīgā izcīnīja uzvaru UEFA Nāciju līgas C divīzijas otrajā mačā.

Sports Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies AAE klubam «Dubai»

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", otrdien ziņo komanda.

Sports Paralimpiešus pie Brīvības pieminekļa sveic vairāki simti atbalstītāju (+FOTO)

Pirmdienas vakarā Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sveikšanā pie Brīvības pieminekļa piedalījās vairāki simti atbalstītāju, novēroja aģentūra LETA.

Sports Pie Brīvības pieminekļa sveiks Latvijas paralimpiešus

Pirmdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sagaidīšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Lasiet arī

Ekonomika Problēmas ar lidmašīnu dzinēju trūkumu varētu turpināties vēl dažus gadus

Problēmas ar lidmašīnu dzinēju trūkumu un ar to saistītajiem jautājumiem varētu turpināties vēl vienu līdz divus gadus, intervijā aģentūrai LETA sacīja "airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss.

Pasaule Slovākijā tūkstošiem cilvēku protestē pret kultūras ministri

Slovākijā tūkstošiem cilvēku ceturtdien izgāja demonstrācijās, protestējot pret kultūras ministres Martinu Šimkovičovu, kuru kritiķi apsūdz cenzūrā un valsts finansējuma sliktā pārvaldībā.

Pasaule Leiena sola miljardiem eiro palīdzību plūdu skartajiem reģioniem

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena ceturtdien plūdu piemeklētajā Polijas pilsētā Vroclavā apsolījusi miljardiem eiro lielu palīdzību plūdu skartajiem reģioniem Eiropā.

Sabiedrība Piektdiena gaidāma visai saulaina

Piektdien Latvijā izklīdīs migla un valsts lielākajā daļā spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.