• Agija,
  • Aldonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Valdība Latvijas hokeja izlasei piešķir 576 717 eiro

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 11:05, 01.06.2023


Par gūto trešo vietu Pasaules čempionātā hokejā valdība šodien lēma piešķirt Latvijas hokeja izlasei un Latvijas Hokeja federācijai (LHF) 576 717 eiro.


Foto: LETA

Jau vēstīts, ka Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) sagatavojusi valdības lēmuma projektu par 576 717 eiro piešķiršanu Latvijas hokeja izlasei un LHF, kas ir divreiz vairāk nekā plānots iepriekš.

Saskaņā ar Sporta likumu Latvijas vīriešu nacionālā izlase hokejā par izcīnīto trešo vietu šī gada Pasaules čempionāta finālturnīrā varēja pretendēt uz naudas balvu līdz 102 447 eiro, bet LHF - uz naudas balvu līdz 106 716 eiro apmērā sporta veida attīstībai.

Vienlaikus IZM ieskatā, trešās vietas gūšana Latvijas sporta vēsturē "ir unikāla", tāpēc sasniegumu nepieciešams novērtēt "visaugstākajā izpildvaras līmenī".

Latvijas izlases spēlētājiem, viņu treneriem, sportistus apkalpojošiem personālam par Pasaules čempionātā izcīnīto trešo vietu plānots piešķirt 220 000 eiro, savukārt federācijai - 356 717 eiro.

Tāpat sadarbības līgumā starp IZM un LHF tiks noteikti federācijai piešķirtās summas izlietošanas mērķi - no tās 250 000 eiro tiks novirzīti bērnu un jauniešu hokeja treniņu procesam, bet 106 717 eiro - hokeja attīstībai, ne mazāk kā 50% paredzot jauno sportistu sagatavošanai.

Naudu paredzēts atvēlēt no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

28.maijā Latvijas izlase čempionātu noslēdza ar trešo vietu, spēlē par bronzas medaļām ar 4:3 uzvarot amerikāņus.

Latvijai tas ir kļuvis par visu laiku panākumiem bagātāko čempionātu. Iepriekš labākais rezultāts bija trīsreiz izcīnītā septītā vieta.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports NBA piešķir diskvalifikācijas spēlētājiem par mēģinājumu uzsākt kautiņu (VIDEO)

Nacionālās basketbola asociācija (NBA) Jūtas "Jazz" aizsargam Krisam Dannam un Hjūstonas "Rockets" pārstāvim Džabari Smitam par mēģinājumu uzsākt kautiņu piešķīra attiecīgi divu un vienas spēles diskvalifikāciju.

Sports Rallijā Ungārijā bojā iet četri skatītāji

Ungārijā "Esztergom Nyrges" rallijā svētdien, vienai no sacensību automašīnām nobraucot no ceļa un ietriecoties skatītājos, bojā gāja četri cilvēki, kamēr vēl vairāki tika savainoti.

Sports Merzļikins un «Blue Jackets» zaudē cerības iekļūt Stenlija kausa izcīņā

Latvijas vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" svētdien zaudēja pat teorētiskas cerības iekļūt Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā.

Sports Graudiņa/Samoilova «Challenge» sērijas turnīrā sasniedz finālu

Latvijas duets Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova svētdien Brazīlijā profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" ranga turnīrā sasniedza finālu.

Lasiet arī

Sports Latvijas 3x3 hokejisti kļūst par Jaunatnes ziemas olimpisko spēļu čempioniem

Latvijas U-16 izlase 3x3 hokejā ceturtdien Dienvidkorejā kļuva par Jaunatnes ziemas olimpisko spēļu čempioni.

Sports IIHF liedz Izraēlas U-20 hokeja izlasei piedalīties pasaules čempionātā

Izraēlas U-20 vīriešu hokeja izlase nevarēs startēt janvāra beigās gaidāmajā pasaules U-20 čempionāta trešās divīzijas B grupas turnīrā, piektdien nolēma Starptautiskā Hokeja federācijas (IIHF) Padome.

Sports «Panthers» pagarina līgumu ar Balinski uz vēl divām sezonām

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Floridas "Panthers" uz vēl divām sezonām pagarinājusi līgumu ar latviešu aizsargu Uvi Jāni Balinski, trešdien paziņoja vienība.

Sports Ābols: Ar amerikāņiem no šī sastāva varēja konkurēt vien Dans Ločmelis

No Latvijas U-20 vīriešu hokeja izlases otrdien Gēteborgā zaudējumu ASV pasaules junioru čempionāta ceturtdaļfinālā kā līdzīgs ar līdzīgu spēlēja vien Latvijas izlases kapteinis Dans Ločmelis, Latvijas Hokeja federācija (LHF) citē Latvijas izlases galvenā trenera Arta Ābola pēc spēles teikto.