• Fanija,
  • Vēsma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pamatīgākā uzvara kopš 1997. gada - Vītoliņš dalās ar savu reakciju

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 08:33, 21.05.2023


Latvijas vīriešu hokeja izlases spēlētāji mačā pret Kazahstānu, kopā raidot ripu pretinieku vārtos septiņas reizes, sajuta vārtu garšu, pie kuras līdz šim pasaules čempionātā nebija izdevies tikt, sarunā ar žurnālistiem secināja Latvijas valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.


Foto: LETA

Jau ziņots, ka Latvija sestdien ar rezultātu 7:0 sagrāva Kazahstānu, izcīnot ceturto uzvaru pēc kārtas un tiekot pie pārliecinošākā panākuma pasaules čempionātā kopš 1997.gada.

"Patīkami, ka nospēlējām tā, kā mēs varam. Izmantojām savu ātrumu, spēlējām ar īsām maiņām un neļāvām kazahiem izpausties ar meistarību," norādīja treneris. "Bija svarīgi pirms nākamās spēles parādīt to, ka mēs varam nospēlēt visas 60 minūtes vienādi."

Latvijas izlases labā divus vārtus guva Rodrigo Ābols, bet pa vienam precīzam metienam padevās Kasparam Daugaviņam, Mārtiņam Dzierkalam, Oskaram Batņam, Rihardam Bukartam un Mikam Indrašim.

"Puiši beidzot sajuta vārtu garšu, trijniekos parādās saiknes un vārtu gūšanas iespējas, nebija arī paviršu darbību. Dzierkala "gols" salauza pretinieku. Tas ir tāds stimuls parādīt, ka, ja mēs gribam, tad arī varam," izcēla treneris.

"Jo vairāk iemet, jo vairāk ir pārliecības. Patīkami, ka turpinājām spēlēt it kā rezultāts būtu 0:0 vai 1:0. Nebija pārgalvības un mēģinājumu iet pa diviem, spēlējām no aizsardzības," viņš turpināja.

Spēlei pret Kazahstānu ārpus sastāva palika Roberts Mamčics un Ronalds Ķēniņš. Vītoliņš norādīja, ka Ķēniņš pēc pāris dienām jau varētu būt atpakaļ izlases rindās, kamēr Mamčica savainojums ir nopietnāks un visticamāk liegs viņam atgriezties laukumā atlikušajā čempionāta daļā.

Latvijas hokejisti, joprojām saglabājot cerību par iekļūšanu ceturtdaļfinālā, otrdien grupu turnīru pabeigs ar cīņu pret Šveici, kas sestdien ar 3:2 pārspēja Kanādu.

Gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas izlase pret šveiciešiem aizvadīja divas pārbaudes spēles, vienā no kurām tika izcīnīta uzvara. Vītoliņš skaidroja, ka, neskatoties uz to, ka Šveicei ir pievienojušies vairāki Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāji, viņš sagaida no nākamās pretinieces līdzīgu spēli kāda tā bija iepriekšējos mačos.

B apakšgrupā pēc piecām spēlēm 15 punkti ir Šveicei, 13 - Čehijai un 11 punkti - Kanādai, kuras jau nodrošinājušas vietu izslēgšanas turnīra spēlēs. 11 punktus sešās cīņās sakrājusi Latvija, pieci punkti ir Slovākijai, četri sešās spēlēs - Kazahstānai un piecās Norvēģijai, bet punktus nav guvusi Slovēnija.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīko Somijas pilsēta Tampere un Rīga, norisināsies no 12. līdz 28.maijam.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Par pasaules čempionēm hokejā sievietēm kļuva Kanādas valstsvienība (VIDEO)

Par pasaules čempionēm hokejā sievietēm svētdien kļuva Kanādas valstsvienība, kas elites divīzijas turnīra finālā papildlaikā ar 6:5 (1:1, 2:2, 2:2, 1:0) pārspēja mājinieci ASV komandu.

Sports Porziņģis nespēlēs NBA pamatturnīra pēdējā mačā

Latvijas basketbolistam Kristapam Porziņgim svētdien Bostonas "Celtics" pēdējā Nacionālās baskebola asociācijas (NBA) pamatturnīra mačā tik dota atpūta un viņš laukumā nedosies.

Sports Latvijas 3x3 basketbola izlase šodien cīnīsies par olimpisko spēļu ceļazīmi

Latvijas 3x3 vīriešu basketbola izlase ar Agni Čavaru, Franci Gustavu Lāci, Nauri Miezi un Zigmāru Raimo ierindā šodien Honkongā pirmā Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pusfinālā tiksies ar Nīderlandi.

Sports Balinskis un «Panthers» papildlaikā pārspēj Girgensona «Sabres»

Latvijas aizsarga Uvja Balinska pārstāvētā Floridas "Panthers" sestdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā tika pie panākuma papildlaikā, kamēr citā spēlē uzvaru svinēja arī Teodora Bļugera un Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras "Canucks".

Lasiet arī

Ekonomika Ventspils brīvosta ir atbrīvota no piesārņojuma (+VIDEO)

Pārstrādei tika nogādāts 171 kubikmetrs šķidro bīstamo atkritumu.

Sabiedrība Jaunās nedēļas sākumā iespējams spēcīgs lietus un sniegputenis

Pirmdien un otrdien, 22. un 23.aprīlī, Latvijā iespējams liels daudzums nokrišņu, arī sniegs un putenis, liecina prognozes.

Pasaule Ukraina: Krievijas dzīvā spēka zaudējumi sasniedz 457 830

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz piektdienas rītam sasnieguši 457 830 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Sabiedrība Braže komentējusi Irānas un Izraēlas savstarpējo triecienu mērogu

Irānas un Izraēlas pēdējās nedēļas laikā veikto savstarpējo triecienu mērogs varētu liecināt par vēlmi izbeigt pašlaik vērojamo militārās konfrontācijas saasinājumu, šādu vērtējumu LTV "Rīta panorāmā" pauda diplomāte, topošā ārlietu ministre Baiba Braže.