• Dailis,
  • Herberts,
  • Umberts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Vīriešu volejbola izlasē iekļauti 14 volejbolisti

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
VS.LV 19:05, 12.05.2023


Latvijas vīriešu izlases treneris Mihals Gogols ir nosaucis 14 volejbolistus startam Eiropas Sudraba līgas (ESL) sacensībās, kas notiks jūnijā, iformēja VS.LV Latvijas Volejbola federācijā.



Spēlētāju sarakstā ir pa diviem cēlājiem, diagonālajiem spēlētājiem un “libero” pozīcijas spēlētājiem, kā arī pa četriem pirmā un otrā tempa spēlētājiem.

Deviņi volejbolisti šosezon spēlējuši ārvalstīs, bet lielākā pārstāvniecība ir vicečempionei RTU/”Robežsardze/Jūrmala”, kuru pārstāvēs trīs spēlētāji.

“12 spēlētāji ir tie paši, kuri pagājušajā gadā spēlēja Eiropas čempionāta kvalifikācijā. Tas ir labi arī tāpēc, ka viņi zina mani un es ziņu viņus. Viņi zina, kā es strādāju un ko no viņiem vēlos, it īpaši tehniskajos elementos. Viņi arī pārzina sistēmu, un tāpēc es ceru, ka šogad būs nedaudz vienkāršāk, uzsākot treniņus,” uz iepriekšējā gada iestrādnēm norāda izlases galvenais treneris Mihals Gogols.

“Šosezon mēs esam ierobežoti spēlētāju daudzumā. Arī sezona būs īsāka. Mums ir tikai 14 vietas, un šie spēlētāji cīnīsies visās spēlēs.”

Treniņus volejbolisti uzsāks 15. maijā, bet jau pēc nedēļas 19. un 20. maijā Igaunijas pilsētā Tiri tiks aizvadītas divas pārbaudes spēles ar tradicionālajiem pretiniekiem igauņiem.

Gogolam izlasē palīdzēs Raimonds Liniņš, kā arī divi Polijas treneri – trenera palīgs un statistiķis Adams Toločko un fiziskās sagatavotības treneris Andžejs Zahorskis. Izlases fizioterapeiti būs Kristaps Blitsons, Agate Pelnēna un Monta Blumberga, bet menedžere – Amanda Buša.

Izlasē Eiropas Sudraba līgas sacensībās spēlēs:

Cēlāji – Jānis Jansons (SK “Jēkabpils Lūši”) un Edvīns Skrūders (Bukarestes “Rapid”, Rumānija);

Otrā tempa spēlētāji – Atvars Ozoliņš (“Frejus”, Francija), Miks Jānis Ramanis (Brigama Janga Universitāte, NCAA), Romāns Saušs (“Martigues”, Francija) un Kristaps Šmits (Galacas “Arcada”, Rumānija);

Diagonāles – Kristers Dardzāns (Loimā “Hurrikaani”, Somija) un Hermans Egleskalns (“Cambrai”, Francija);

“Pirmie tempi” – Vladislavs Blumbergs (Iraklijas OFI, Grieķija), Gustavs Freimanis (“Ajaccio”, Francija), Oļegs Klopovs un Jēkabs Dzenis (abi – RTU/”Robežsardze/Jūrmala”);

“Libero” spēlētāji – Kaspars Kronbergs (RTU/”Robežsardze/Jūrmala”) un Dāvis Melnis (SK “Jēkabpils Lūši”).



Eiropas Sudraba līgas Latvijas pretinieces divu apļu turnīrā būs Fēru salas un Kipra, bet otrā grupā sacentīsies Austrija, Gruzija un Ungārija.

Pirmo spēli Eiropas Sudraba līgas Latvijas izlase aizvadīs 4. jūnijā izbraukumā ar Fēru salām, bet pēdējo maču grupā – 14. jūnijā ar Kipru savā laukumā. Divas labākās katras grupas komandas iekļūs pusfinālā. Pusfinālā un finālā uzvarētāji pārī tiks noskaidroti spēlēs savā un pretinieka laukumā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas hokejisti pasaules čempionātā spēkosies ar Vāciju

Latvijas vīriešu hokeja izlase šodien Ostravā pasaules čempionātā ceturtajā spēlē tiksies ar Vācijas valstsvienību.

Sports Latvijas hokejisti pasaules čempionātā uzvar Kazahstānu (VIDEO)

Latvijas vīriešu hokeja izlase otrdien Ostravā pasaules čempionāta trešajā spēlē ar 2:0 (0:0, 2:0, 0:0) pārspēja Kazahstānu.

Sports Komuls: Otrajā spēlē jau jutos daudz drošāk

Latvijas hokeja izlases aizsargs Markuss Komuls, kurš pašlaik notiekošajā pasaules čempionātā ir viens no septiņiem valstsvienības debitantiem, aģentūrai LETA atklāja, ka savā pirmajā mačā bijis satraukts.

Sports Latvijas hokejisti pasaules čempionāta turpinājumā tiekas ar Kazahstānu

Latvijas vīriešu hokeja izlase šodien Ostravā pasaules čempionāta trešajā spēlē tiksies ar Kazahstānas valstsvienību.

Lasiet arī

Sports Volejbolists Skrūders karjeru turpinās CEV Čempionu līgas finālistē Wegiel

Latvijas vīriešu volejbola izlases cēlājs Edvīns Skrūders karjeru turpinās CEV Čempionu līgas finālistē Polijas komandā Jastšembes Zdrojas "Wegiel", vēsta Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Sports Polijas un Itālijas volejbolisti iekļūst Eiropas čempionāta finālā

Polijas un Itālijas vīriešu volejbola izlases ceturtdien Romā nodrošināja vietu Eiropas čempionāta finālā.

Sports Latvijas volejbolisti šodien aizvada pirmo spēli Eiropas Sudraba līgas finālā

Latvijas vīriešu volejbola izlase šodien izbraukumā aizvadīs pirmo Eiropas Sudraba līgas finālsērijas spēli pret Ungārijas volejbolistiem.

Sports Toms Švans izcīna Portugāles volejbola čempionāta bronzas medaļu

Latvijas izlases pirmā tempa spēlētājs Toms Švans ir kļuvis par Portugāles volejbola čempionāta bronzas medaļas ieguvēju, ziņo Latvijas Volejbola federācija (LVF).