• Agija,
  • Aldonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas vīriešu regbija izlase EČ pēdējā spēlē pārspēj Ungāriju

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 21:02, 06.05.2023


Latvijas vīriešu regbija izlase sestdien Budapeštā Eiropas čempionāta (EČ) pirmās konferences Ziemeļu zonas pēdējā spēlē izcīnīja panākumu.


Foto: Arhīvs.

Latvijas viesos ar rezultātu 22:21 (10:18) pārspēja Ungāriju.

Pirmais piezemējums un realizācijas sitiens padevās ungāriem, taču nedaudz vairāk kā desmit minūtes vēlāk Latvijai izdevās izlīdzināt rezultātu, piezemējumu veicot Tomam Asejevam un realizācijas sitienu veiksmīgi izpildot Robertam Dāvidsonam.

Neilgi pēc tam laukuma saimnieki panāca astoņu punktu pārsvaru, kuru nosargāja līdz pirmā puslaika beigām (18:10).

Otrais puslaiks sākās ar Latvijas izlases sešiem punktiem, bet 69.minūtē Latvija guva vēl trīs punktus un pirmo reizi mačā izvirzījās vadībā ar 19:18.

Apmēram piecas minūtes līdz pamatlaika beigām ungāri guva trīs punktus, kas ļāva atgūt divu punktu pārsvaru. Mača izskaņā laukuma saimnieki pārkāpa noteikumus, kas Latvijas izlasei devas iespēju tikt pie trīs punktiem un izraut uzvaru pēdējā uzbrukumā.

Grupā pirmo vietu ar 20 punktiem četrās spēlēs ieņēma čehi, pa desmit punktiem bija Luksemburgai un Moldovai, kuras sadalīja otro un trešo vietu, Latvija ar deviņiem punktiem ierindojās ceturtajā pozīcijā, bet Ungārija četros mačos tika pie viena punkta.

Pirmās divas Latvijas spēles ir tikušas atceltas, piespriežot Latvijai zaudējumu pret Moldovu ar 0:28 un uzvaru ar 28:0 pār Luksemburgu, bet trešajā aprīļa beigās Latvija savā laukumā piekāpās Čehijai - 7:43.

Ungāriem par neierašanos uz spēlēm Moldovā un Luksemburgā piešķirti zaudējumi ar 0:28, bet Čehijai Ungārija savā laukumā zaudēja ar 21:41.

Latvijas izlasē galvenajam trenerim Kristapam Staņam palīdz treneris Viktors Silvoniks, kā arī konsultanti Tomass Davidsons un Žans Baptists Briziljē.

Latvijas izlases starta piecpadsmitniekā laukumā devās šādi spēlētāji: kapteinis Emīls Balodis, Artūrs Alainis, Toms Popens, Dainis Turkins, Toms Asejevs, Andrejs Mantinieks, Uvis Vasiļenko, Antons Oseledko, Ivo Kapiņš, Ruslans Kotļevs, Matīss Zicāns, Aleksis Eglīts, Roberts, Džons un Tomass Davidsoni.

Rezervē bija Guntis Cirša, Valters Raņķis, Kaspars Briedis, Valērijs Runco, Ingus Aivars, Roberts Miksons, Kristaps Bērze, Aigars Šilo.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports NBA piešķir diskvalifikācijas spēlētājiem par mēģinājumu uzsākt kautiņu (VIDEO)

Nacionālās basketbola asociācija (NBA) Jūtas "Jazz" aizsargam Krisam Dannam un Hjūstonas "Rockets" pārstāvim Džabari Smitam par mēģinājumu uzsākt kautiņu piešķīra attiecīgi divu un vienas spēles diskvalifikāciju.

Sports Rallijā Ungārijā bojā iet četri skatītāji

Ungārijā "Esztergom Nyrges" rallijā svētdien, vienai no sacensību automašīnām nobraucot no ceļa un ietriecoties skatītājos, bojā gāja četri cilvēki, kamēr vēl vairāki tika savainoti.

Sports Merzļikins un «Blue Jackets» zaudē cerības iekļūt Stenlija kausa izcīņā

Latvijas vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" svētdien zaudēja pat teorētiskas cerības iekļūt Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā.

Sports Graudiņa/Samoilova «Challenge» sērijas turnīrā sasniedz finālu

Latvijas duets Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova svētdien Brazīlijā profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" ranga turnīrā sasniedza finālu.

Lasiet arī

Sports Portugāles regbisti Pasaules kausā izrauj uzvaru pār Fidži

Portugāles regbija-15 izlase svētdien Pasaules kausa finālturnīrā izrāva panākumu pār Fidži, kas par spīti zaudējumam iekļuva ceturtdaļfinālā, ārpus labāko astotnieka atstājot Austrāliju. C grupas pēdējā mačā Portugāle ar 24:23 (3:3) pārspēja Fidži.

Sports Īrijas regbisti uzvar Skotiju un sasniedz Pasaules kausa ceturtdaļfināli

Īrijas regbija-15 izlase sestdien noslēdzošajā apakšgrupas mačā guva uzvaru un Pasaules kausā nodrošināja vietu ceturtdaļfinālā. Īri B grupas mačā ar 36:14 (26:0) pārspēja Skotiju, nodrošinot pirmo vietu grupā.

Sports Jaunzēlandes regbisti PK mačā sagrauj Urugvaju un iekļūst play-off turnīrā

Jaunzēlandes regbija izlase ceturtdien Lionā Pasaules kausa mačā sagrāva Urugvaju un nodrošināja vietu izslēgšanas spēļu turnīrā.

Sports Par Latvijas regbija izlases galveno treneri kļuvis Mārtiņš Straume

Par Latvijas regbija-15 izlases galveno treneri apstiprināts Mārtiņš Straume, ziņo Latvijas Regbija federācija (LRF).