• Jadviga,
  • Laura
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Šmitam divi punkti "Žalgiris" zaudējumā Eirolīgas ceturtdaļfināla spēlē

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 00:47, 27.04.2023


Latvijas basketbolists Rolands Šmits trešdien Barselonā guva divus punktus Kauņas "Žalgiris" zaudējumā ULEB Eirolīgas ceturtdaļfināla pirmajā spēlē, bet citā spēlē savā laukumā uzvaru svinēja Pirejas "Olympiakos".


Foto: LETA

"Žalgiris" sērijas līdz trim uzvarām pirmajā cīņā viesos ar 69:91 (13:25, 18:23, 22:18, 16:25) piekāpās "Barcelona".

Lietuvas klubs ne reizi mačā nebija vadībā, barseloniešiem spēli uzsākot ar 20:6 izrāvienu.

Šmits pret savu bijušo komandu laukumā pavadīja 19 minūtes un 31 sekundi, realizēja divus soda metienus, bet netrāpot vienīgo divpunktu metienu, kā arī abus tālmetienus. Viņš izcīnīja arī trīs atlēkušās bumbas, vienreiz rezultatīvi piespēlēja, reizi kļūdījās, trīsreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi pretiniekam, kā arī cīņu beidza ar efektivitātes koeficientu nulle.

14 punktus viesiem guva Igns Brazdeiķis, desmit - Dovīds Giedraitis.

Mājiniekiem 17 punktus punktus guva Sertačs Šanli, 15 - Nikola Mirotičs un 12 - Roks Jokubaitis.

Otrā spēle sērijā turpat Barselonā notiks piektdien.

Pirejas "Olympiakos" savā laukumā pieveica Stambulas "Fenerbahce" - 79:68 (19:21, 18:14, 26:16, 16:17).

Uzvarētāju labā 19 punktus un sešas atlēkušās bumbas sakrāja Saša Vezenkovs, bet par punktu mazāk guva Aizeja Kenens.

Turcijas vienībā 15 punktus un septiņas atlēkušās bumbas sakrāja Džonatens Motlijs, 13 punkti un piecas rezultatīvas piespēles Dishauna Pjēra kontā, bet Marko Guduričs sakrāja 12 punktus, piecas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles.

Jau ziņots, ka otrdien sēriju pirmajās spēlēs Belgradas "Partizan" viesos ar 89:87 pārspēja Madrides "Real", bet Telavivas "Maccabi" izbraukumā ar rezultātu 79:67 uzvarēja "Monaco".

Kauņas "Žalgiris" ar 19 uzvarām 34 spēlēs pakāpās uz septīto vietu, apsteidzot Stambulas "Fenerbahce", bet Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas "Baskonia" ar bilanci 18-16 palika devītā, izslēgšanas spēlēm nekvalificējoties.

Jau ziņots, ka "Baskonia" ceturtdien viesos ar 78:86 piekāpās līdervienībai Pirejas "Olympiakos".

Arī šajā sezonā Eirolīgā spēlē 18 komandas, kuras aizvada divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas finālčetrinieka turnīrs no 19. līdz 21.maijam norisināsies "Žalgiris" mājvietā Kauņā.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Stambulas "Anadolu Efes", kas finālcīņā Belgradā ar 58:57 uzveica Madrides "Real", turnīrā uzvarot otro sezonu pēc kārtas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Porziņģis nespēlēs NBA pamatturnīra pēdējā mačā

Latvijas basketbolistam Kristapam Porziņgim svētdien Bostonas "Celtics" pēdējā Nacionālās baskebola asociācijas (NBA) pamatturnīra mačā tik dota atpūta un viņš laukumā nedosies.

Sports Latvijas 3x3 basketbola izlase šodien cīnīsies par olimpisko spēļu ceļazīmi

Latvijas 3x3 vīriešu basketbola izlase ar Agni Čavaru, Franci Gustavu Lāci, Nauri Miezi un Zigmāru Raimo ierindā šodien Honkongā pirmā Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pusfinālā tiksies ar Nīderlandi.

Sports Balinskis un «Panthers» papildlaikā pārspēj Girgensona «Sabres»

Latvijas aizsarga Uvja Balinska pārstāvētā Floridas "Panthers" sestdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā tika pie panākuma papildlaikā, kamēr citā spēlē uzvaru svinēja arī Teodora Bļugera un Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras "Canucks".

Sports Latvijas 3x3 basketbola izlase ieņem pirmo vietu grupā (VIDEO)

Latvijas 3x3 vīriešu basketbola izlase ar Agni Čavaru, Franci Gustavu Lāci, Nauri Miezi un Zigmāru Raimo sastāvā sestdien Honkongā pirmajā Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā izcīnīja pirmo vietu grupā un iekļuva pusfinālā.

Lasiet arī

Sports TTT Rīga basketbolistes kļūst par Baltijas čempionēm

"TTT Rīga" sestdien Palangā kļuva par "BioSil" Baltijas Sieviešu basketbola līgas (WBBL) čempionēm.

Sports Bertāns gūst piecus punktus «Hornets» uzvarā

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns trešdien guva piecus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, kurā viņa pārstāvētā Šarlotas "Hornets" komanda izcīnīja uzvaru.

Sports Porziņģis gūst 17 punktus «Celtics» zaudējumā (VIDEO)

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis pirmdien guva 17 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā, kurā viņa pārstāvētā Bostonas "Celtics" komanda piedzīvoja zaudējumu.

Sports NBA piešķir diskvalifikācijas spēlētājiem par mēģinājumu uzsākt kautiņu (VIDEO)

Nacionālās basketbola asociācija (NBA) Jūtas "Jazz" aizsargam Krisam Dannam un Hjūstonas "Rockets" pārstāvim Džabari Smitam par mēģinājumu uzsākt kautiņu piešķīra attiecīgi divu un vienas spēles diskvalifikāciju.