• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Jurists skaidro, kāpēc LOK bija spiesta ieturēt pabalstus sportistiem

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 13:11, 20.03.2023


Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) nevarēja izvairīties no pabalsta ieturēšanas sportistiem, jo bija pārāk maz laika diskusijai par līguma niansēm, Latvijas Radio raidījumā "Piespēle" uzsvēra LOK juridiskā dienesta vadītājs Raitis Keselis.


Raitis Keselis

Kā ziņots, saskaņā ar LOK līgumu ar Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) pirms nepilnām divām nedēļām tika ieturēta pabalsta izmaksa tenisistei Aļonai Ostapenko, riteņbraucējiem Tomam Skujiņam un Kristam Neilandam, jo konstatēta šo sportistu startēšana vienās sacensībās ar Krievijas un Baltkrievijas pārstāvjiem. Pēc apstākļu izvērtēšanas un šo sporta veidu federāciju uzklausīšanas IZM pagājušajā nedēļā sadarbībā ar LOK sagatavoja grozījumus līgumā par valsts finansiālo atbalstu Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) sportistiem, līdz ar to šie sportisti varēs turpināt saņemt līdzekļus no valsts budžeta.

IZM parlamentārais sekretārs Kārlis Strautiņš (JV) skaidroja, ka šāda situācija radās neprecīza līguma formulējuma dēļ.

"Sadzirdējām, cik šiem sportistiem ir būtiski piedalīties komercsacensībās, kas ļaut krāt punktus olimpisko spēļu kvalifikācijā. Noskaidrojot tos punktus, kas jāmaina, tas arī tika izdarīts," teica Strautiņš.

Keselis savukārt atzīmēja, ka vēl līdz 14.februārim nebija parakstīts līgums par šī finansējuma piešķiršanu un, tā kā līgumā ir arī LOK programmas, olimpiešu sociālā fonda pabalsti un LOV finansējums, bija nepieciešams to parakstīt pēc iespējas ātrāk.

"Kaut kādas iespējas paplašināti diskutēt par atsevišķu līgumu punktu interpretāciju mūsu rīcībā nebija. Bija jāveic visas nepieciešamās darbības, lai visi sportisti un arī sporta veterāni nepaliktu bez pabalstiem. Sportistus brīdinājām un tajā pat laikā teicām, ka strādājam pie paredzamām problēmām. Bija par maz laika diskusijai, lai kādu no līguma punktiem precizētu tādā formā, kādā tas ir tagad," stāstīja Keselis.

LOK juridiskā dienesta vadītājs kā pabalstu ieturēšanas iemeslus minēja līguma "valodnieciskus jautājumus, interpretāciju, pārlieku centību līdz pārcentības robežai un nepietiekami daudz laika abām pusēm jēgpilni par to diskutēt".

Pašreizējā līguma versijā ir pārformulēta attieksme pret sacensībām, kurās piedalās neitrālā statusā esoši Krievijas un Baltkrievijas sportisti, kā tas šajos gadījumos ir riteņbraukšanā un tenisā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas futbolistiem uzvara UEFA Nāciju līgas spēlē

Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien Rīgā izcīnīja uzvaru UEFA Nāciju līgas C divīzijas otrajā mačā.

Sports Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies AAE klubam «Dubai»

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", otrdien ziņo komanda.

Sports Paralimpiešus pie Brīvības pieminekļa sveic vairāki simti atbalstītāju (+FOTO)

Pirmdienas vakarā Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sveikšanā pie Brīvības pieminekļa piedalījās vairāki simti atbalstītāju, novēroja aģentūra LETA.

Sports Pie Brīvības pieminekļa sveiks Latvijas paralimpiešus

Pirmdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sagaidīšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.