• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvietis iekļauts maiņā NHL! Bļugers no "Penguins" pāriet uz "Golden Knights"

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 09:10, 02.03.2023


Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers trešdien no Pitsburgas "Penguins" vienības aizmainīts uz Vegasas "Golden Knights", trešdien ziņo Nacionālā hokeja līga (NHL).


Teodors Bļugers

28 gadus vecais Latvijas uzbrucējs šosezon 45 spēlēs Pitsburgas kluba rindās izcēlās ar desmit punktiem, gūstot divus vārtus un atdodot astoņas rezultatīvas piespēles.

Tiek ziņots, ka Vegasas klubs apmaiņā pret mazākuma speciālistu atdeva aizsargu Pīteru Deliberatori un nākamā gada trešās kārtas drafta izvēli.

Bļugers NHL debitēja 2018./2019.gada sezonā, bet kopumā "Penguins" rindās aizvadīja 250 regulārā čempionāta spēles, kurās sakrāja 92 (33+59) punktus, 82 soda minūtes un pozitīvu lietderības koeficientu +24. Stenlija kausa izcīņā latviešu uzbrucējam 18 spēlēs vieni vārti un viena rezultatīva piespēle, četras soda minūtes un negatīvs lietderības koeficients -3.

Pēc šīs sezonas Bļugeram beigtos divu gadu līgums ar "Penguins" par 2,2 miljoniem ASV dolāru sezonā un viņš kļūs par neierobežoti brīvo aģentu.

"Esam pateicīgi par visu, ko Tedijs [Bļugers] darījis mūsu komandas un organizācijas labā pēdējo desmit gadu laikā," pēc maiņas darījuma sacīja "Penguins" ģenerālmenedžeris Rons Hekstals. "Viņš bija viens no mūsu uzticamākajiem mazākuma spēlētājiem un absolūts profesionālis. Novēlam nākotnē viņam tikai to labāko."

22 gadus vecais Diliberatore līdz šim NHL vēl nav spēlējis, pēdējās divarpus sezonas pārstāvēja "Golden Knights" fārmklubu Amerikas hokeja līgā (AHL) Hendersonas "Silver Knights", kura rindās šosezon 22 spēlēs atdeva trīs rezultatīvas piespēles. Tāpat aizsargs šosezon aizvadīja arī 18 spēles trešajā pēc spēka Ziemeļamerikas līgā ECHL, kur 18 mačos tika pie trim piespēlēm Savannas "Ghost Pirates" sastāvā.

"Penguins" citā maiņas darījumā trešdien no Nešvilas "Predators" ieguva somu uzbrucēju Mikaelu Grandlundu, pretī atdodot šī gada drafta otrās kārtas izvēli.

31 gadu vecais soms visu NHL karjeru aizvadījis "Predators", kuras sastāvā 729 spēles guvis 144 vārtus un atdevis 335 rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnījis 209 soda minūtes un negatīvu lietderības koeficientu -4.Šosezon viņā kontā 58 mačos 37 (9+28) punkti, 12 soda minūtes un lietderības koeficients -16.

"Penguins" ar 69 punktiem 60 spēlēs ieņem astoto vietu Austrumu konferencē, kamēr "Golden Knights" ar 78 punktiem 61 mačā ir Rietumu konferences līdervienība.

Nākamo maču "Golden Knights" aizvadīs piektdien, kad savā laukumā uzņems Nūdžersijas "Devils" hokejistus.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas futbolistiem uzvara UEFA Nāciju līgas spēlē

Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien Rīgā izcīnīja uzvaru UEFA Nāciju līgas C divīzijas otrajā mačā.

Sports Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies AAE klubam «Dubai»

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", otrdien ziņo komanda.

Sports Paralimpiešus pie Brīvības pieminekļa sveic vairāki simti atbalstītāju (+FOTO)

Pirmdienas vakarā Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sveikšanā pie Brīvības pieminekļa piedalījās vairāki simti atbalstītāju, novēroja aģentūra LETA.

Sports Pie Brīvības pieminekļa sveiks Latvijas paralimpiešus

Pirmdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sagaidīšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Lasiet arī

Kriminālziņas Muita atklāj 10,4 miljonu nelegālu cigarešu kravu

Muitnieki septembra sākumā Liepājas ostā atklājuši 520 000 paciņu jeb 10,4 miljonus nelegālu cigarešu "Marlboro", kas bija noslēptas kādā kravas automašīnā, kas bija ceļā uz Vāciju, informē Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Kriminālziņas Pārvadātājs no Latvijas centies ievest Lietuvā 74 kaķus no Baltkrievijas

Pārvadātājs no Latvijas, rupji pārkāpjot dzīvnieku pārvadāšanas prasības, Lietuvā no Baltkrievijas mēģinājis ievest 74 kaķus, ceturtdien paziņoja Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārais dienests.

Ekonomika Ēka Brīvības un Ģertrūdes ielu stūrī izsolīta par 4,19 miljoniem eiro

Vēsturiskais nekustamais īpašums Brīvības ielā 68, Rīgā, nosolīts par 4,19 miljoniem eiro, kas ir par 1,49 miljoniem eiro vairāk nekā noteiktā izsoles sākumcena 2,7 miljonu eiro apmērā, informē VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ).

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).