• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas vīriešu izlase PČ biatlonā ieņem 18.vietu komandu stafetē

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
VS.LV 23:05, 18.02.2023


Latvijas izlase ar Andreju Rastorgujevu, Aleksandru Patrijuku, Edgaru Misi un Gintu Lūsi sastāvā sestdien Oberhofā pasaules čempionātā biatlonā ieņēma 18.vietu 4x7,5 kilometru komandu stafetē, uzvaru svinot Francijai.


Foto: twitter

Brāzmaina vēja apstākļos, kas ietekmēja arī favorītu izredzes uz medaļām, Patrijuks pirmajā posmā stāvus šaušanā bija spiests mērot divus soda apļus, stafeti Misem nododot pēdējā vietā 22 izlašu konkurencē.

Arī Mise pēc šaušanas stāvus mēroja divus soda apļus, taču viņam izdevās pakāpties uz 21.vietu, apsteidzot Moldovu.

Rastorgujevs trešajā posmā katrā no šaušanām izmantoja pa rezerves patronai un stafeti debitantam Lūsim nodeva 14.vietā nepilnas četras minūtes aiz līderes Čehijas.

Lūsis šaušanā guļus piecus mērķus sašāva ar astoņām patronām, bet stāvus viņš šādu grafiku atkārtoja, finišējot 18.vietā un uzvarētājiem francūžiem zaudējot astoņas minūtes un 48 sekundes.

Cīņā par medaļām pēc pirmā posma vadībā bija Francija, kurai Antonēns Gigonā iztika ar divām rezerves patronām, bet Vetle Šostads Kristiansens norvēģiem bija spiests iztērēt piecas rezerves patronas, stafeti Tarjei Bē nododot desmitajā vietā nepilnu minūti vēlāk.

Otro vietu ieņēma čehi un trešo - šveicieši.

Bē ar vienu soda apli pēc stāvus šaušanas pakāpās uz piekto vietu, taču Čehijai zaudēja jau vairāk par minūti. Otrā bija Francija, trešā - Zviedrija, kam jau pirmajā posmā tika viens soda aplis.

Pēc trešā posma joprojām vadībā bija Čehija, par 10,9 sekundēm apsteidzot Franciju, kam Emiljēns Žakelēns stāvus šaušanā nopelnīja soda apli, un par 49,5 sekundēm - Norvēģiju, kam vēl vienu soda apli, šaujot stāvus, pieļāva Sturla Holms Lēgreids.

Pēdējā posmā guļus šaušanā Čehijai divus soda apļus bija spiests mērot Jonāšs Marečeks, no līderes Francijas atpaliekot nepilnu minūti un ierindojoties arī aiz Norvēģijas un Zviedrijas.

Pēdējā šaušanā francūzis Kentēns Fijons-Majē šāva nevainojami un, kaut arī Jūhanness Tīngness Bē fantastiskā ātrumā sašāva savus piecus mērķus, taču nepilnu 33 sekunžu deficītu viņš atspēlēt nespēja.

Francija, kuru pārstāvēja Gigonā, Fabjēns Klods, Žakelēns un Fijons-Majē, ar vienu soda apli un deviņām izmantotām rezerves patronām trešo reizi kļuva par pasaules čempioni vīriešu stafetē, finišējot pēc stundas 21 minūtes un 48,8 sekundēm.

Iepriekšējā čempionāta uzvarētāja Norvēģija ar diviem soda apļiem un 14 rezerves patronām atpalika par 38,8 sekundēm, bet trešo vietu ar vienu soda apli un 13 izmantotām rezerves patronām ieņēma Zviedrija, kura iepriekšējā čempionātā pirms diviem gadiem bija otrā. Zviedri uzvarētājiem piekāpās minūti un 39,9 sekundes.

Ceturto vietu ieņēma Čehija, piekto - Vācija, kuras biatlonisti mēroja piecus soda apļus, un sestā - Šveice, kuras kontā pat seši soda apļi.

Šveice kopā ar Ukrainu un Kazahstānu slēpoja pa sešiem soda apļiem, bet 22 komandas kopā mēroja 66 soda apļus. No soda apļiem izvairījās vien Itālija un Rumānija, kas finišēja attiecīgi septītajā un astotajā vietā.

Šosezon stafetē Latvija bija startējusi divreiz. Rūpoldingā šādā pašā sastāvā, tikai arī Renāru Birkentālu Lūša vietā, Latvija ierindojās 13.vietā, bet Antholcā ar Birkentālu ierindā ieņēma 18.vietu.

Uzvaru visās četrās sezonas Pasaules kausa sacensībās tika izcīnījusi Norvēģijas izlase, bet visas reizes labāko trijniekā iespraukusies Vācija. Trīsreiz uz goda pjedestāla kāpusi Francija, reizi - Zviedrija.

Sieviešu 4x6 kilometru komandu stafetē, kas sestdien sāksies plkst.16 un ko tiešraidē translēs LTV7, Latvija nestartēs.

Sacensību organizētāji un vietējās varas iestādes sestdienas rītā, plkst.8.30 tikās, lai noskaidrotu, vai Oberhofā stafešu sacensības vispār var notikt slikto laika apstākļu prognozes dēļ.

Saskaņā ar prognozi spēcīgais vējš ar brāzmām līdz 85 kilometriem stundā trases mežainajās vietās varēja sagādāt nepatikšanas sportistiem un skatītājiem, taču pēc tikšanās tika nolemts, ka sacensības norisināsies.

Svētdien pasaules meistarsacīkstes beigsies ar sacensībām distancē ar kopēju startu.

Pēc pasaules čempionāta septītais Pasaules kausa posms februāra un marta mijā notiks Čehijas pilsētā Nove Mesto Morāvijā, bet noslēdzošais no desmit Pasaules kausa sacensību posmiem paredzēts marta vidū Oslo.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas futbolistiem uzvara UEFA Nāciju līgas spēlē

Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien Rīgā izcīnīja uzvaru UEFA Nāciju līgas C divīzijas otrajā mačā.

Sports Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies AAE klubam «Dubai»

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", otrdien ziņo komanda.

Sports Paralimpiešus pie Brīvības pieminekļa sveic vairāki simti atbalstītāju (+FOTO)

Pirmdienas vakarā Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sveikšanā pie Brīvības pieminekļa piedalījās vairāki simti atbalstītāju, novēroja aģentūra LETA.

Sports Pie Brīvības pieminekļa sveiks Latvijas paralimpiešus

Pirmdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sagaidīšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Lasiet arī

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.

Kultūra Bungu un dūdu mūzikas grupa «Auļi» dosies tūrē pa Latviju (+VIDEO)

Reinis Suhanovs uzveduma režijas pamatā izmantojis Edvarta Virzas poēmas.