• Halina,
  • Ilvars,
  • Lauma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas cikls peldēšanā sāksies Rīgā

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 08:37, 16.02.2023


Starptautiskās Peldēšanas sporta veidu federācijas (WA) apstiprinātajā 2024.gada Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensību kalendārā Baltijas valstu čempionāts būs pirmās sacensības Eiropā, kurās sportistiem būs iespēja izpildīt olimpisko spēļu normatīvus, trešdien ziņo Latvijas Peldēšanas federācija (LPF).



Baltijas valstu čempionāts peldēšanā Rīgā norisināsies 3. un 4.martā, un, ņemot vērā iespējas izpildīt olimpisko spēļu normatīvus, LPF prognozē, ka tajās piedalīsies teju visi spēcīgākie Baltijas valstu sportisti.

Tiek plānots, ka šajās sacensībās startēs apmēram 250 sportisti no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Nedēļu pirms šīm sacensībām turpat Ķīpsalas peldbaseinā norisināsies 98. Latvijas atklātais čempionāts.

Tāpat olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensību kalendārā ir iekļauts piektais Latvijas atklātais jauniešu un junioru čempionāts, kas norisināsies no 28. līdz 30.aprīlim. Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem šis čempionāts norisināsies trīs dienas un ietvers gan priekšsacīkstes, gan finālus.

Jaunie WA noteikumi nosaka, ka kvalifikācijas normatīvus varēs izpildīt apstiprinātās kvalifikācijas sacensībās, kas norisināsies periodā no 2023.gada 1.marta līdz 2024.gada 23.jūnijam. Spēkā ir divi kvalifikācijas normatīvu "grozi":

Olimpiskais kvalifikācijas laiks atbilst iepriekšējo olimpisko spēļu priekšsacīkstēs sasniegtajam 14. labākajam rezultātam, un tā sasniegšana garantē sportista automātisku kvalifikāciju olimpiskajām spēlēm.

Olimpiskais pretendenta laiks ir par 0,5% lēnāks kā olimpiskais kvalifikācijas laiks un tiek izmantots tikai gadījumos, kad nepieciešams aizpildīt brīvi pieejamās vietas konkrētās disciplīnās, sadalot tās atbilstoši reitingam. Šī rezultāta izpilde negarantē sportista kvalificēšanos dalībai spēlēs.

Vienlaikus ir saglabātas ielūguma kvotas valstīm, no kurām vismaz pa vienam katra dzimuma sportistiem nebūs kvalificējušies, izpildot normatīvus. Šo ielūgumu saņemšanai WA ir noteikusi papildu prasības un ierobežojumus.

Lai pretendētu uz šo kvotu, sportistam, pirmkārt, jāpiedalās 2023.gada vai 2024.gada pasaules čempionātā.

Otrkārt, jaunie noteikumi nosaka papildu ierobežojumus tiesībām pretendēt uz kvotu vietām. Uz tām nevarēs pretendēt sportisti, kas ir piedalījušies divās un vairāk olimpiskajās spēlēs, kā arī sportisti, kas 2024.gada 31.decembrī būs sasnieguši trīsdesmit gadu vecumu.

Treškārt, nacionālajām federācijām uz šīm vietām primāri ir jāizvirza sportisti atbilstoši nacionālajam reitingam. Gadījumā, ja reitinga pirmajā vietā esošais sportists nav spējīgs piedalīties spēlēs ārkārtēju apstākļu dēļ, piemēram, traumas, sportisko gaitu pārtraukšanas vai diskvalifikācijas, nacionālā federācija sadarbībā ar valsts olimpisko komiteja var vērsties pie WA ar lūgumu šo vietu atvēlēt reitinga otrajā vietā esošajam sportistam.

Tāpat WA ir lēmusi, ka gadījumā, ja sportisti, kas tiks pieteikti uz kvotu vietām, būs izpildījuši B normatīvu vairākās disciplīnās, viņi būs tiesīgi startēt divās individuālajās disciplīnās.

Informācija par izvirzītajiem sportistiem kvotu vietām nacionālajai federācijai sadarbībā ar nacionālo olimpisko komiteju jāiesniedz līdz 2024.gada 20.jūnijam.

Tokijas spēlēs Latviju peldēšanā pārstāvēja Ieva Maļuka un Daniils Bobrovs.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Vērtēs piepūšamā futbola stadiona izveides iespējas Mārupē

Līdz septembrim vērtēs piepūšamā futbola stadiona izveides iespējas Mārupē, pagājušajā nedēļā nolēma Mārupes novada dome.

Sports Vašingtonas Capitals NHL izraugās Mateiko; Monreālas Canadiens - Miku Vecvanagu

Vašingtonas "Capitals" sestdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno spēlētāju draftā trešajā kārtā izraudzījās Latvijas hokejistu Ēriku Mateiko.

Sports Porziņģis pēc traumas izārstēšanas varētu izlaist līdz pat pusgadam

Kristaps Porziņģis pēc pēdas traumas izārstēšanas laukumā varētu atgriezties pēc pieciem līdz sešiem mēnešiem, ceturtdien paziņoja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Bostonas "Celtics".

Sports Bļugers vienojas ar «Canucks» par divu gadu līgumu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Vankūveras "Canucks" trešdien uz diviem gadiem pagarināja līgumu ar latviešu uzbrucēju Teodoru Bļugeru.

Lasiet arī