Latvijas 3x3 basketbolisti redz ieguvumus, šajā sezonā pārstāvot Ķīnas komandas

Sports
VS.LV 08:05, 15.02.2023 0

Latvijas 3x3 basketbolisti Kārlis Lasmanis, Nauris Miezis, Agnis Čavars un Edgars Krūmiņš redz ieguvumus, šajā sezonā pārstāvot Ķīnas komandas, otrdien notikušajā preses konferencē atklāja sportisti.

 
Foto: LETA

Latvijas 3x3 basketbola komandas "Rīga" spēlētāji šajā sezonā spēlēs Ķīnas vienībās Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) turnīros, taču šī spēlēšana neietekmēs izlašu startus.

Latvijas spēlētāju reitinga punkti ļauj viņu pārstāvētajām komandām startēt pēc iespējas augstākas raudzes turnīros. Plānots, ka Ķīnas komandu sastāvā bez trīs ārvalstniekiem būs arī trīs ķīnieši, kuri attiecīgi krās savai valstij punktus Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijā.

Lasmanis un Miezis, visticamāk, pārstāvēs Šanhajas komandu, bet Čavars un Krūmiņš varētu spēlēt Usji vienībā. Komandu sastāvi tiks nokomplektēti treniņnometne Serbijā un tajos bez ķīniešiem un latviešiem būs 3x3 basketbolisti no Serbijas, Austrijas, Nīderlandes un Beļģijas vienībām.

"Šajā sezonā vienkārši pamainīsies vieta, kur mēs būsim visi kopā. Dosimies spēlēt uz Ķīnu, pārstāvot vietējās komandas FIBA turnīros, taču izlašu turnīros, tajā skaitā olimpiskajām kvalifikācijā, būsim kopā. Tā būs iespēja trenēties kopā ar augstākā līmeņa sportistiem pasaulē," uzsvēra Lasmanis.

Latviešus uzrunāja viena no lielākajām basketbola aģentūrām pasaulē "BeoBasket", kas pārstāv vairākus augsta līmeņa spēlētājus, tajā skaitā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzni Nikolu Jokiču.

"Arī man bija piedāvājums doties uz Ķīnu un būt kā leģionāram. Piekritu, gribēju pamēģināt ko jaunu un pierādīt sevi tur. Ar komandu jau atrunāts, ka varēsim būt kopā ar izlasi visos sagatavošanās treniņos un lielajos mačos," teica Miezis.

3x3 komandas "Rīga" kapteinis Čavars atzīmēja, ka, izvērtējot iepriekšējo gadu progresu, spēlēšana Ķīnas komandās būs attīstības līknes augšējā daļa.

"Katrs varbūt spēlēsim citādākās komandās, taču treniņos varēsim strādāt ne tikai kopā ar savas izlases spēlētājiem, bet arī ar citu valstu labākajiem 3x3 basketbolistiem. Šis lēmums ir pozitīvs ne tikai mums, bet arī visai Latvijas 3x3 basketbola saimei. Protams, ka saikni ar izlasi un treneri saglabāsim," teica Čavars.

Krūmiņš pievienojās, sakot, ka satraukumam par spēlēšanu Ķīnas komandās nav pamata, jo basketbolisti turpinās krāt Latvijai punktus olimpiskajā kvalifikācijā.

"Tāpat tā ir iespēja jaunajiem spēlētājiem spēlēm zem mūsu zīmola, "Rīgas" komandas," piebilda Krūmiņš.

"Rīgas" komandas un Latvijas izlases galvenais treneris Raimonds Feldmanis izcēla, ka šī 3x3 basketbolistiem ir laba iespēja kā profesionāliem sportistiem spert soli uz priekšu, kā arī iegūt finansiāli.

"Viņi spēlēs un trenēsies kopā ar vieniem no labākajiem 3x3 spēlētājiem pasaulē. No savas puses monitorēšu viņu darbu, sadarbojoties ar spēlētājiem un visām citām iesaistītajām pusēm," atklāja Feldmanis.

"Rīgas" komandā šajā sezonā paliks Artūrs Strēlnieks, tāpat interesi spēlēt 3x3 basketbolu arī šovasar izrādījis Artūrs Ausējs. Plānots, ka komandā tiks paplašināts kandidātu loks, tajā skaitā arī ar ārvalstīs spēlējošajiem Latvijas basketbolistiem.

Pagājušajā sezonā 3x3 Pasaules tūres finālturnīrā, kas norisinājās Abū Dabī, "Rīgas" 3x3 basketbolisti nepārvarēja ceturtdaļfinālu, bet par čempioniem kļuva pasaules ranga līdervienība "Ub" no Serbijas.

2023.gada sezonā pirmais Pasaules tūres "Masters" turnīrs paredzēts 29. un 30.aprīlī Japānā,

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas futbolistiem uzvara UEFA Nāciju līgas spēlē

Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien Rīgā izcīnīja uzvaru UEFA Nāciju līgas C divīzijas otrajā mačā.

Sports Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies AAE klubam «Dubai»

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", otrdien ziņo komanda.

Sports Paralimpiešus pie Brīvības pieminekļa sveic vairāki simti atbalstītāju (+FOTO)

Pirmdienas vakarā Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sveikšanā pie Brīvības pieminekļa piedalījās vairāki simti atbalstītāju, novēroja aģentūra LETA.

Sports Pie Brīvības pieminekļa sveiks Latvijas paralimpiešus

Pirmdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sagaidīšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Lasiet arī

Sabiedrība Zosēnu pagasts ceļu infrastruktūru atjaunos par valsts līdzekļiem (+VIDEO)

Jauno laidumu spriegos, izbūvēs izolāciju un asfaltbetona segumu.

Kriminālziņas Līvānu novadā apgāžoties laivai, viens cilvēks gājis bojā, bet otrs izglābies

Ceturtdienas vakarā Līvānu novada Jersikas pagastā upē apgāzusies laiva ar diviem cilvēkiem, no kuriem viens paša spēkiem ticis uz salas, bet otrs gājis bojā, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Sabiedrība Par Jelgavas novada domes priekšsēdētāju ievēlēts deputāts Ainārs

Piektdien par jauno Jelgavas novada domes priekšsēdētāju ievēlēts bijušais Ozolnieku novada deputāts Uldis Ainārs (JV).

Sabiedrība Nākamā nedēļa gaidāma mākoņaināka, septembra beigās kļūs krietni vēsāks

Nākamnedēļ Latvijā sauli biežāk aizsegs mākoņi un reizēm gaidāms lietus, savukārt septembra pēdējās dienās un oktobra sākumā laiks kļūs rudenīgi drēgns, prognozē sinoptiķi.