• Fanija,
  • Vēsma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ostapenko trīs setu cīņā sasniedz Abū Dabī "WTA 500" turnīra otro kārtu

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
VS.LV 07:20, 07.02.2023


Latvijas pirmā rakete sieviešu tenisā Aļona Ostapenko pirmdien sasniedza Abū Dabī "WTA 500" turnīra otro kārtu.


Foto: LETA

Ostapenko, kura WTA rangā ieņem 12.vietu un turnīrā izsēta ar piekto numuru, pirmās kārtas spēlē ar rezultātu 7-5, 1-6, 7-5 pārspēja amerikānieti Danielu Kolinsu (WTA 42.).

Otrajā kārtā Ostapenko stāsies pretī ķīnietei Cjiņveņai Dženai (WTA 29.) vai kvalifikāciju pārvarējusī kanādiete Rebeka Marīno (WTA 74.).

Otrās kārtas sasniegšana Ostapenko dod 55 WTA ranga punktus.

Ostapenko šajā mačā bija mazāk netveramo servju (6/11) un vairāk dubultkļūdu (9/7).

Pirmā seta vidū Ostapenko neizmantoja divas breikbumbas un turpinājumā pati zaudēja savu servi, vēlāk jau nonākot iedzinējos ar 3-5. Latvijas tenisiste uzvarēja nākamos četrus geimus, tajā skaitā divus pie pretinieces serves, un guva virsroku ar 7-5.

Turpretī otro setu Ostapenko sāka ar četriem zaudētiem geimiem un divreiz nenosargāja savu servi. Dubultkļūdas un sliktā serves uzņemšana ļāva pretiniecei pusstundā uzvarēt ar 6-1.

Trešā seta trešajā geimā Ostapenko ar piekto piegājienu lauza pretinieces servi un ieguva viena geima pārsvaru, kuru astotajā geimā zaudēja. Seta nogalē 11.geimā Ostapenko pie Kolinsas serves uzvarēja "tīri" un panāca 6-5, iegūstot iespēju servēt par uzvaru mačā, ko arī paveica - 7-5.

Abas tenisistes iepriekš kortā bija tikušās vienu reizi, kad 2018.gadā pie panākuma divos setos tika Latvijas pārstāve.

Ostapenko sezonas ievadā guvusi sešas uzvaras un piedzīvojusi trīs neveiksmes. Sezonas pirmajos divos "WTA 500" turnīros Adelaidā viņa zaudēja attiecīgi otrajā un pirmajā kārtā, bet pirmajā "Grand Slam" turnīrā kļuva par pirmo Latvijas tenisisti, kurai izdevies sasniegt ceturtdaļfinālu. Cīņā par pusfinālu viņa ar 2-6, 4-6 piekāpās Jeļenai Ribakinai no Kazahstānas.

Savukārt Kolinsa sezonu sākusi ar četrām uzvarām un tikpat neveiksmēm, bet Austrālijas atklātajā čempionātā viņa sasniedza trešo kārtu, kurā arī atzina Ribakinas pārākumu.

Pērn februāra otrajā nedēļā Ostapenko Sanktpēterburgas "WTA 500" turnīrā aizcīnījās līdz pusfinālam un nopelnīja 185 WTA ranga punktus, kas jāaizstāv sacensībās Abū Dabī.

Turnīrs Abū Dabī norisināsies uz cietā seguma.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Par pasaules čempionēm hokejā sievietēm kļuva Kanādas valstsvienība (VIDEO)

Par pasaules čempionēm hokejā sievietēm svētdien kļuva Kanādas valstsvienība, kas elites divīzijas turnīra finālā papildlaikā ar 6:5 (1:1, 2:2, 2:2, 1:0) pārspēja mājinieci ASV komandu.

Sports Porziņģis nespēlēs NBA pamatturnīra pēdējā mačā

Latvijas basketbolistam Kristapam Porziņgim svētdien Bostonas "Celtics" pēdējā Nacionālās baskebola asociācijas (NBA) pamatturnīra mačā tik dota atpūta un viņš laukumā nedosies.

Sports Latvijas 3x3 basketbola izlase šodien cīnīsies par olimpisko spēļu ceļazīmi

Latvijas 3x3 vīriešu basketbola izlase ar Agni Čavaru, Franci Gustavu Lāci, Nauri Miezi un Zigmāru Raimo ierindā šodien Honkongā pirmā Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pusfinālā tiksies ar Nīderlandi.

Sports Balinskis un «Panthers» papildlaikā pārspēj Girgensona «Sabres»

Latvijas aizsarga Uvja Balinska pārstāvētā Floridas "Panthers" sestdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā tika pie panākuma papildlaikā, kamēr citā spēlē uzvaru svinēja arī Teodora Bļugera un Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras "Canucks".

Lasiet arī

Sports Ostapenko sasniedz Dubaijas «WTA 1000» turnīra otro kārtu

Latvijas tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko pirmdien sasniedza Dubaijas "WTA 1000" sērijas turnīra otro kārtu.

Sports Semeņistaja izcīna savu pirmo WTA 125 titulu

Latvijas otrā rakete tenisā Darja Semeņistaja svētdien uzvarēja Mumbajas "WTA 125" sērijas turnīrā, izcīnot savu karjeras lielāko titulu.

Sports Sevastova sāk savu pirmo WTA 250 turnīru pēc atgriešanās tenisā

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova šodien, sākot savas pirmās "WTA 250" sērijas sacensības pēc atgriešanās tenisā, Klužas-Napokas turnīra pirmajā kārtā tiksies ar mājinieci Andrēu Mitu.

Sports Ostapenko uzvar WTA 500 sērijas turnīra finālā

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko svētdien pārliecinoši uzvarēja Lincas "WTA 500" sērijas turnīra finālā, izcīnot otro titulu šosezon.