• Agija,
  • Aldonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


«Chelsea» par premjerlīgas rekordsummu no «Benfica» iegādājas Fernandesu

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 09:29, 01.02.2023


Anglijas futbola klubs Londonas "Chelsea" par premjerlīgas rekordsummu - 121 miljonu eiro - no Portugāles vienības Lisabonas "Benfica" iegādājās argentīniešu pussargu Enso Fernandesu.


instagram.com/enzojfernandez
Foto: Instagram

22 gadus vecais Fernandess ar Argentīnas izlasi kļuva par 2022.gada Pasaules kausa ieguvēju un tika atzīts par turnīra labāko jauno spēlētāju.

Līdzšinējais premjerlīgas transfēru rekords bija 100 miljoni britu mārciņu, ko Mančestras "City" 2021.gadā samaksāja Birmingemas "Aston Villa" par Džeku Grīlišu, taču nu šis rekords pieder "Chelsea" - 106,8 miljoni mārciņu jeb 121 miljons eiro.

Fernandess ir astotais "Chelsea" pastiprinājums ziemas transfēru periodā - pirms tam komandu papildināja arī Mihailo Mudriks, Bunuā Badjašils, Noni Madueke, Dāvids Fofana, Andrejs Santušs un Malo Gusto, kā arī uz īri paņemtais Žuau Fēlikss.

Tiek ziņots, ka līgums ar pussargu noslēgts uz astoņiem ar pusi gadiem.

Fernandess savu karjeru uzsāka Buenosairesas "River Plate" kluba rindās, no kura par 10+8 miljoniem eiro pirms šīs sezonas pārcēlās uz "Benfica".

Lisabonas kluba rindās argentīnietis, kuram 22 gadi palika pirms divām nedēļām, šosezon Portugāles čempionātā 17 spēlēs guva vienus vārtus, bet visos turnīros kopumā 29 mačos izcēlās ar četriem precīziem raidījumiem.

"Chelsea" premjerlīgas kopvērtējumā ar 29 punktiem 20 spēlēs ieņem vien desmito pozīciju, no līdervienības Londonas "Arsenal" atpaliekot par 21 punktu. Savukārt no ceturtās vietas, kas ļautu kvalificēties nākamās sezonas UEFA Čempionu līgai "Chelsea" atpaliek desmit punktus.

Argentīnas izlasē Fernandess debitēja pagājušajā gadā un kopumā desmit mačos guvis vienus vārtus, ar precīzu raidījumu izceļoties Pasaules kausa izcīņas spēlē pret Meksiku.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports NBA piešķir diskvalifikācijas spēlētājiem par mēģinājumu uzsākt kautiņu (VIDEO)

Nacionālās basketbola asociācija (NBA) Jūtas "Jazz" aizsargam Krisam Dannam un Hjūstonas "Rockets" pārstāvim Džabari Smitam par mēģinājumu uzsākt kautiņu piešķīra attiecīgi divu un vienas spēles diskvalifikāciju.

Sports Rallijā Ungārijā bojā iet četri skatītāji

Ungārijā "Esztergom Nyrges" rallijā svētdien, vienai no sacensību automašīnām nobraucot no ceļa un ietriecoties skatītājos, bojā gāja četri cilvēki, kamēr vēl vairāki tika savainoti.

Sports Merzļikins un «Blue Jackets» zaudē cerības iekļūt Stenlija kausa izcīņā

Latvijas vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" svētdien zaudēja pat teorētiskas cerības iekļūt Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā.

Sports Graudiņa/Samoilova «Challenge» sērijas turnīrā sasniedz finālu

Latvijas duets Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova svētdien Brazīlijā profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" ranga turnīrā sasniedza finālu.

Lasiet arī

Sports «Liverpool» futbolisti UEFA Eiropas līgā izcīna pārliecinošu uzvaru

Anglijas futbola premjerlīgas līdervienība "Liverpool" ceturtdien izcīnīja pārliecinošu uzvaru UEFA Eiropas līgas astotdaļfināla pirmajā spēlē, sperot platu soli ceturtdaļfināla virzienā.

Sports Mančestras «City» pārliecinoši iekļūst Čempionu līgas ceturtdaļfinālā

Anglijas futbola premjerlīgas vicelīdere Mančestras "City" trešdien UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla atbildes spēlē guva pārliecinošu uzvaru un droši iesoļoja ceturtdaļfinālā.

Sports Latvijas futbolistes zaudē pārspēlē par vietu UEFA Nāciju līgas otrajā līmenī

Latvijas sieviešu futbola izlase piektdien Rīgā UEFA Nāciju līgas pirmajā pārspēlē par vietu B līgā ar rezultātu 0:3 (0:0) zaudēja Slovākijas valstsvienībai.

Sports Latvijas klubi saņems lielākus UEFA solidaritātes maksājumus

Latvijas klubi saņems lielākus Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) solidaritātes maksājumus, vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF).