• Nameda,
  • Ritvaldis,
  • Visvaldis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas kamaniņu komanda Siguldā izcīna zelta medaļas Pasaules kausa stafetē

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 15:22, 08.01.2023


Latvijas kamaniņu braucēji Elīna Ieva Vītola, Kristers Aparjods un divnieks Mārtiņš Bots/Roberts Plūme svētdien Siguldā izcīnīja uzvaru Pasaules kausa ceturtā posma komandu stafetes sacensībās.


Foto: LETA

Latvijas sportisti šajā nedēļas nogalē Siguldā uzvarēja četrās no piecām disciplīnām, apliecinot, ka būs favorīti arī nākamnedēļ turpat gaidāmajā Eiropas čempionātā.

Latvieši startēja kā priekšpēdējie astoņu komandu konkurencē, summā trasi veicot divās minūtēs un 12,111 sekundēs, kas ir jauns trases rekords, 0,722 ātrāks par iepriekšējo.

Pēc tam trasē devās Vācijas kamaniņu braucēji, kuri latviešiem zaudēja 0,228 sekundes un samierinājās ar otro vietu. Bronzu izcīnījusī ASV komanda bija 0,837 sekundes lēnāka.

Sieviešu divnieki, kas šajā sezonā debitē Pasaules kausā, pagaidām nav integrēti stafetes sacensībās.

Sezonas pirmajā komandu stafetē Latvija izcīnīja otro vietu un pēc divām sacensībām kopvērtējumā dala pirmo vietu ar Vāciju.

Jau ziņots, ka svētdien vīriešu sacensībās uzvaru svinēja Kristers Aparjods, bet sestdien veiksmīgs starts izvērtās Latvijas divnieku ekipāžām. Bots/Plūme divas reizes laboja trases rekordu un izcīnīja pirmo vietu, bet sieviešu konkurencē triumfēja Anda Upīte/Sanija Ozoliņa. Sieviešu vieninieku sacensībās sudrabu izcīnīja Elīna Ieva Vītola.

Pasaules kausa ceturtajā posmā startēt bija pieteikušies 134 sportisti no 19 valstīm - 36 sievietes, 36 vīrieši, deviņas sieviešu divvietīgās ekipāžas, kā arī 22 vīriešu divvietīgās ekipāžas.

Nākamajā nedēļas nogalē turpat Siguldā notiks Pasaules kausa sezonas piektais posms, kas vienlaikus būs arī Eiropas čempionāts.

No 27. līdz 29.janvārim Oberhofā kamaniņu braucēji cīnīsies par godalgām pasaules čempionātā, bet vēlāk paliks turpat Vācijā, kur būs nākamie divi Pasaules kausa posmi Altenbergā no 3. līdz 5.februārim un Vinterbergā no 10. līdz 12.februārim. Nākamajā nedēļas nogalē būs astotais posms Sanktmoricā, Šveicē, bet sezonas noslēgums iecerēts nedēļu vēlāk Vinterbergā, kur sportisti atkārtoti sacentīsies no 24. līdz 26.februārim.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports TTT Rīga basketbolistes ar graujošu uzvaru kļūst par Latvijas čempionēm (VIDEO)

"TTT Rīga" sestdien Latvijas sieviešu basketbola čempionāta finālsērijas otrajā spēlē izcīnīja graujošu uzvaru un kļuva par Latvijas čempionēm 23.reizi.

Sports Duplantis par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantis sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.

Sports Jēkabpils "Lūšu" volejbolisti atgūst Latvijas čempiontitulu

Jēkabpils "Lūši" komanda piektdien nodrošināja Latvijas volejbola čempionāta zelta medaļas, valsts meistarsacīkstēs uzvarot piekto reizi vēsturē.

Sports TTT Rīga un RSU basketbolistes sāk cīņu par Latvijas čempiontitulu

"TTT Rīga" un "Rīgas Stradiņa universitātes" (RSU) basketbolistes šodien uzsāks ciņu par Latvijas sieviešu basketbola čempionāta zelta godalgām.

Lasiet arī

Sports Vītolai Pasaules kausa posmā kamaniņu sportā Siguldā otrā vieta

Latvijas pārstāve Elīna Ieva Vītola sestdien Siguldā Pasaules kausa astotajā posmā kamaniņu sportā ieņēma otro vietu, sestā finišēja Zane Kaluma, septītā - Kendija Aparjode un astoto - Sigita Bērziņa.

Sports Aparjods izcīna uzvaru Pasaules kausa posmā kamaniņu sportā

Latvijas kamaniņu braucējs Kristers Aparjods svētdien Oberhofā izcīnīja uzvaru Pasaules kausa sestajā posmā, kamēr Gints Bērziņš ierindojās 12.pozīcijā.

Sports Latvijas kamaniņu braucējiem pirmā vieta PK posma komandu stafetē

Latvijas kamaniņu braucēji Elīna Ieva Vītola, Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, Kristers Aparjods un Anda Upīte/Kitija Bogdanova svētdien Altenbergā ieņēma pirmo vietu Pasaules kausa posma komandu stafetē.

Sports Elīna Ieva Vītola izcīna otro vietu Pasaules kausa posmā

Latvijas kamaniņu braucēja Elīna Ieva Vītola svētdien Altenbergā Pasaules kausa piektajā posmā izcīnīja sudraba godalgu, Kendija Aparjode ierindojās devītajā pozīcijā, bet Sigita Bērziņa noslēdza sacensības 14.vietā.