• Fanija,
  • Vēsma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


VEF Rīga cieš zaudējumu svarīgā FIBA Čempionu līgas spēlē

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 07:37, 24.11.2022


Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" trešdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas ceturtajā mačā cieta zaudējumu viesos.


Foto: LETA

"VEF Rīga" ar 53:80 (19:24, 14:26, 9:10, 11:20) piekāpās Limožas CSP, kura nodrošināja pārsvaru savstarpējās cīņās.

Pirmā ceturtdaļa pagāja līdzīgā cīņā, lielāko pārsvaru rīdziniekiem iegūstot sestajā minūtē pēc Kristera Zorika tālmetiena - 16:11. Tūlīt gan mājinieki guva sešus punktus pēc kārtas, panākot 17:16 jau viņu labā.

Otrajā ceturtdaļā uz vienu precīzu Naisera Bruksa soda metienu Francijas basketbolisti atbildēja ar deviņiem punktiem, panākot 33:20 pārsvaru, bet 17.minūtē pēc Džeivona Greivsa divpunktu metiena panāca 45:24, izvirzījās vadībā divu spēļu summā.

Trešajā ceturtdaļā rezultāta starpība samazinājās, taču nevienu brīdi nebija mazāka par 12 punktiem - 40:52 pēc vēl viena Zorika tālmetiena.

Mača beigās Francijas klubs rezultāta starpību palielināja un ieguva priekšrocības divu savstarpējo spēļu summā.

F apakšgrupā pa trim uzvarām četrās spēlēs ir Mārča Šteinberga pārstāvētajai Manrezas "Baxi" un Lisabonas "Benfica", bet vienu panākumu guvusi Limožas vienība un "VEF Rīga".

Pirms mēneša pirmā apļa noslēgumā abas komandas tikās Rīgā, kur mājinieki izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 71:51.

Latvijas vienība FIBA Čempionu līgu sāka ar divām neveiksmēm, vispirms savā laukumā ar 76:89 zaudēja Lisabonas basketbolistiem, bet pēc tam ar 59:88 piekāpās "Baxi".Tikmēr Limožas komanda pirmajā mačā ar 73:76 atzina "Baxi" pārākumu, kam sekoja neveiksme pret "Sporting" ar 67:68.

Francijā 11 čempiontitulus izcīnījusī Limožas komanda iepriekšējā sezonā "Pro A" pamatturnīrā bija ceturtā, bet "play-off" piedzīvoja zaudējumu pirmajā kārtā. Šosezon CSP ar piecām uzvarām deviņos mačos ieņem sesto pozīciju.

Komandas rezultatīvākais spēlētājs ir amerikāņu uzbrucējs Dževonte Hokinss, kurš vidēji mačā līdz trešdienai bija guvis 15,2 punktus un izcīnījis 3,9 atlēkušās bumbas, bet Dezi Rodrigesam caurmērā vienā spēlē ir 13,4 punkti un 6,2 bumbas zem groziem.

Sacensību formāts paliek nemainīgs - 32 komandas sacenšas astoņās grupās pa četrām vienībām. Grupu uzvarētājas uzreiz iekļūst astotdaļfinālā, bet otrās un trešās vietas ieguvējas 2023.gada janvārī cīnīsies "play-In" sērijā.

Ceturtdaļfinālā komandas aprīlī aizvadīs dueļus līdz divām uzvarām, bet sezona noslēgsies ar "Final Four" turnīru maijā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Par pasaules čempionēm hokejā sievietēm kļuva Kanādas valstsvienība (VIDEO)

Par pasaules čempionēm hokejā sievietēm svētdien kļuva Kanādas valstsvienība, kas elites divīzijas turnīra finālā papildlaikā ar 6:5 (1:1, 2:2, 2:2, 1:0) pārspēja mājinieci ASV komandu.

Sports Porziņģis nespēlēs NBA pamatturnīra pēdējā mačā

Latvijas basketbolistam Kristapam Porziņgim svētdien Bostonas "Celtics" pēdējā Nacionālās baskebola asociācijas (NBA) pamatturnīra mačā tik dota atpūta un viņš laukumā nedosies.

Sports Latvijas 3x3 basketbola izlase šodien cīnīsies par olimpisko spēļu ceļazīmi

Latvijas 3x3 vīriešu basketbola izlase ar Agni Čavaru, Franci Gustavu Lāci, Nauri Miezi un Zigmāru Raimo ierindā šodien Honkongā pirmā Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pusfinālā tiksies ar Nīderlandi.

Sports Balinskis un «Panthers» papildlaikā pārspēj Girgensona «Sabres»

Latvijas aizsarga Uvja Balinska pārstāvētā Floridas "Panthers" sestdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā tika pie panākuma papildlaikā, kamēr citā spēlē uzvaru svinēja arī Teodora Bļugera un Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras "Canucks".

Lasiet arī

Pasaule ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Sabiedrība Nākamnedēļ kāps ūdens līmenis Daugavā

Spēcīgu nokrišņu dēļ nākamnedēļ gaidāms ievērojams ūdens līmeņa kāpums Daugavā, liecina laika prognozes.

Pasaule Indijā sākas parlamenta vēlēšanas, kas ilgs sešas nedēļas

Indijā piektdien sākās parlamenta vēlēšanas, kas ilgs sešas nedēļas, un ir gaidāms, ka pēc tām savu amatu saglabās premjerministrs Narendra Modi.

Sabiedrība Gaisa temperatūra piektdien nepārsniegs +8 grādus

Piektdien gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies vien līdz +2..+8 grādiem, prognozē sinoptiķi.