Latviešu basketbolists Šmits kļūst par Spānijas čempionu basketbolā

Sports
LETA 08:40, 16.06.2021 0

Latvijas basketbolists Rolands Šmits otrdien guva sešus punktus Spānijas augstākās līgas (ACB) fināla otrajā spēlē un kopā ar "Barcelona" komandu kļuva par čempionu.

 
Foto: LETA

"Barcelona" mājās ar rezultātu 92:73 (26:15, 22:15, 29:25, 15:18) pārspēja Madrides "Real" un sērijā līdz divām uzvarām guva virsroku ar 2-0.

Šmits ir otrais latvietis - ACB čempions. Pērn zelta medaļu Vitorijas "Baskonia" rindās izcīnīja Artūrs Kurucs.

Otrdien Šmits laukumā pavadīja 16 minūtes un 22 sekundes, kuru laikā realizēja trīs no četriem divpunktu metieniem, bet netrāpīja grozā savu vienīgo tālmetienu. Valmierietis arī izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, izprovocēja vienu noteikumu pārkāpumu un iekrāja 12 efektivitātes koeficienta punktus, kas bija ceturtais labākais rādītājs komandā.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 27 punktiem bija Nikola Mirotičs, 15 punkti un septiņas rezultatīvas piespēles bija Nikam Kalatesam, 12 punkti bija Kailam Kuricam, bet 11 punktus un sešas bumbas zem groziem pievienoja leģendārais Po Gasols.

Gasols ar "Barcelona" komandu Spānijas čempiontitulu izcīnīja arī 1999. un 2001.gadā.

Madridiešiem 15 punktus guva Alberto Abalde.

Barselonas basketbolisti Spānijas čempioni tronī atgriezušies pēc septiņu gadu pārtraukuma. Viņu kontā ir 19 čempiontituli, bet 35 izcīnījusi "Real" komanda.

"Barcelona" vienība pirmajā kārtā ar 2-1 pieveica Badalonas "Joventut", bet otrajā ar tādu pašu rezultātu guva virsroku pār Tenerifes "Lenovo". "Real" pirmajā kārtā ar 2-0 apturēja Grankanārijas "Herbalife", bet otrajā ar 2-1 uzveica "Valencia" vienību.

Šosezon ACB mačos laukumos bija arī Artūrs Kurucs (Vitorijas "Baskonia"), Artūrs Žagars (Badalonas "Joventut"), Mārcis Šteinbergs (Grankanārijas "Herbalife"), Rinalds Mālmanis (Mursijas UCAM), Rodijs Mačoha (Fuenlavradas "Urbas") un Mārtiņš Laksa (Madrides "Movistar Estudiantes"). Kuruca, Žagara un Šteinberga pārstāvētās komandas nepārvarēja "play-off" pirmo kārtu, bet pārējās latviešu pārstāvētās komandas palika ārpus izslēgšanas turnīra.

Iepriekšējā sezonā par ACB čempioni tika kronēta Vitorijas "Baskonia", kas miniturnīra finālmačā pārspēja "Barcelona" komandu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Šilovs atvaira visus pretinieka metienus, Canucks iet tālāk (VIDEO)

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs piektdien atvairīja visus pretinieka metienus, bet uzbrucējs Teodors Bļugers vienreiz meta pa vārtiem Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņu pārstāvētā Vankūveras "Canucks" komanda izcīnīja uzvaru.

Sports Latvijas hokejisti pārbaudes spēlē negūst vārtus un papildlaikā zaudē norvēģiem

Latvijas vīriešu hokeja izlase piektdien Rīgā priekšpēdējā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta ar rezultātu 0:1 (0:0, 0:0, 0:0, 0:1) papildlaikā zaudēja Norvēģijai.

Sports Latvijas hokeja izlasei pievienojas uzbrucējs Dzierkals

Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas pirms gaidāmā pasaules čempionāta piektdien papildināja uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals, informē Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Sports Latvijas hokejisti aizvada pirmo no divām pārbaudes spēlēm ar Norvēģijas izlasi

Latvijas vīriešu hokeja izlase šodien Rīgā aizvadīs pirmo no divām pārbaudes spēlēm ar Norvēģijas valstsvienību.

Lasiet arī

Pasaule Makrons aicina Sji Dzjiņpinu cieši sadarboties ar Eiropu

Francijas prezidents Emanuels Makrons pirmdien aicināja Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu cieši sadarboties ar Eiropu saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā un pieņemt godīgus globālās tirdzniecības noteikumus.

Kultūra Pārdaugavas nākotnes forumā definēs kultūras dzīves attīstību

Pārdaugavas nākotnes forumā plāno definēt Rīgas kreisā krasta kultūras dzīves attīstību, informē "Pārdaugavas kultūras apvienība".

Interesanti fakti Iedzīvotāji Latvijā optimistiskāki par dzīves līmeņa uzlabošanos nekā ES vidēji

Latvijā 34% iedzīvotāju cer, ka nākamo piecu gadu laikā to dzīves līmenis paaugstināsies, kamēr Eiropas Savienībā (ES) uz dzīves līmeņa pieaugumu cer vidēji 15%, liecina jaunākā "Eirobarometra" aptauja.

Pasaule ISW: Krievija pulcē grupējumu Harkivas virzienam

Krievija turpina veidot savu ziemeļu grupējumu, kas varētu atkal uzbrukt Ukrainas ziemeļaustrumiem, tostarp Harkivai, tomēr Krievijai pagaidām nav spēku pilsētas sagrābšanai, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) pētnieki.