Jānis Ikaunieks pievienojas Somijas komandai KuPS un cer uzbrukumā izšķirt spēli

Sports
LETA 22:19, 22.02.2021 0

Latvijas futbola izlases spēlētājs Jānis Ikaunieks karjeru turpinās Somijas spēcīgākā čempionāta vienībā Kuopio "Palloseura" ("KuPS"), kurā pērn spēlēja Igors Tarasovs, pirmdien ziņo komanda.

 
Foto: LETA

Somijas klubs ziņo, ka līgums ar Ikaunieku noslēgts uz diviem gadiem.

"Ceru būt tas spēlētājs, kurš uzbrukumā var izšķirt spēli," pēc pievienošanās "KuPS" teica Ikaunieks. "Vēlos gūt daudz vārtu un palīdzēt to izdarīt arī saviem komandas biedriem. Ja tas izdosies, arī uzvaras nekur neizpaliks."

Ikaunieks Somijas klubam pievienojies jau pagājušajā nedēļā un aizvadījis vairākus treniņus.

"Man patīk komanda treniņu process. Esmu redzējis divas kluba spēles un varu teikt, ka mēs tiešām izskatāmies labi. Galvenajam trenerim ir skaidra vīzija, kā izmantot manas prasmes laukumā un iekļaut mani spēles zīmējumā," ar pirmajām emocijām, kas piedzīvotas jaunajā klubā, dalās Ikaunieks.

Pagājušo sezonu Ikaunieks plānoja aizvadīt Norvēģijas klubā Drammenes "Stromsgodset", taču jau augustā pēc paša iniciatīvas nolēma pārtraukt līgumsaistības, jo futbolists vēlējies lielāku spēles laiku.

Īsi pēc tam viņš pievienojās RFS komandai, kuras rindās aizvadītajā sezonā laukumā devās 24 spēlēs un visos turnīros kopumā guva deviņus vārtus. Septiņi "goli" iesisti virslīgas čempionātā, bet vēl pa vienam Latvijas kausā un UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā.

26 gadus vecais kuldīdznieks pirms pieredzes Norvēģijā divarpus gadus spēlēja "Liepājā", 2019.gada sezonā 24 spēlēs gūstot septiņus vārtus. Pirmo gadu Liepājā viņš pavadīja īrē no "Metz", bet 2018.gada vasarā viņam beidzās līgums ar Francijas klubu.

Mecas komandai Ikaunieks pievienojās 2015.gada pirmajās dienās, kad Liepājā bija aizvadījis sekmīgu sezonu virslīgā. Viņš devās laukumā vairākās spēlēs, bet nepalīdzēja vienībai nosargāt vietu Francijas augstākajā līgā. Savukārt pēc tam viņš neregulāri uzspēlēja arī otrajā līgā, līdz pēc tam tika izīrēts Grieķijas komandai Larsias AEL vienībai, bet pēc tam atgriezās Liepājā.

Ikaunieka rēķinā ir 33 spēles un seši gūti vārti Latvijas izlases rindās.

Somijas čempionātā jaunā sezona sāksies 10.aprīlī.

Aizvadītajā sezonā par Somijas čempioni tika kronēta Helsinku HJK komanda, bet "KuPS" tika bronzas. Vēl gadu iepriekš uzvaru izcīnīja "KuPS".

Ikaunieks ar RFS komandu 2019./20.gada sezonā virslīgas čempionātā izcīnīja sudrabu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas hokejisti pārbaudes spēlē negūst vārtus un papildlaikā zaudē norvēģiem

Latvijas vīriešu hokeja izlase piektdien Rīgā priekšpēdējā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta ar rezultātu 0:1 (0:0, 0:0, 0:0, 0:1) papildlaikā zaudēja Norvēģijai.

Sports Latvijas hokeja izlasei pievienojas uzbrucējs Dzierkals

Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas pirms gaidāmā pasaules čempionāta piektdien papildināja uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals, informē Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Sports Latvijas hokejisti aizvada pirmo no divām pārbaudes spēlēm ar Norvēģijas izlasi

Latvijas vīriešu hokeja izlase šodien Rīgā aizvadīs pirmo no divām pārbaudes spēlēm ar Norvēģijas valstsvienību.

Sports Latvijas U-18 hokejisti pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā piekāpjas Kanādai

Latvijas hokejisti ceturtdien Vantā pasaules U-18 čempionāta ceturtdaļfinālā cieta zaudējumu mačā ar vienaudžiem no Kanādas.

Lasiet arī

Pasaule Par Londonas mēru atkārtoti ievēlēts Sadiks Hans

Londonas mēra amatā atkārtoti ievēlēts līdzšinējais pilsētas galva Sadiks Hans no parlamenta opozīcijā esošās Leiboristu partijas, liecina pēc visu balsu saskaitīšanas publiskotie vēlēšanu rezultāti.

Pasaule Ukraina notriekusi 23 no 24 droniem "Shahed"

Krievija pret mērķiem Ukrainā aizvadītajā naktī palaidusi 24 dronus "Shahed", taču 23 no tiem notriekusi Ukrainas pretgaisa aizsardzība, svētdien paziņoja Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Madonnas bezmaksas koncerts Riodežaneiro pulcē 1,6 miljonus skatītāju

Amerikāņu popzvaigznes Madonnas bezmaksas koncerts sestdienas vakarā Riodežaneiro Kopakabanas pludmalē pulcējis 1,6 miljonus skatītāju, paziņoja šīs Brazīljas pilsētas pašvaldība.

Sabiedrība Latvija atsaka patvērumu savulaik raķešu objektā dienējošam Krievijas pilsonim

Latvija atteikusi patvērumu savulaik slepenā raķešu karaspēka objektā dienējošam Krievijas pilsonim, kuram it kā draudot nosūtīšana karošanai uz Ukrainu.