Atvadas no Maradonas izvēršas agresīvu fanu sadursmēs ar policiju (+VIDEO)

Sports
lsm.lv 21:33, 27.11.2020 0

Argentīnas futbola izcilnieku Djego Maradonu ceturtdien privātā bēru ceremonijā apbedīja kapsētā Buenosairesas pievārtē, bet iepriekš rīkotās publiskās atvadas no pasaules slavu iemantojušās zvaigznes pārtrauca priekšlaicīgi, jo vairākus kilometrus garā sērotāju rinda pārtapa pūlī un izraisījās sadursmes ar policiju, atsaucoties uz raidorganizāciju BBC, ziņo LSM.

 
Foto:

Organizatori rēķinājās, ka atvadas prezidenta pils "Casa Rosada" zālē Buenosairesā varētu sapulcēt apmēram miljonu pavadītāju. Sākotnēji viss risinājās pēc plāna, ja neskaita sīkas nekārtības, ko izraisīja nelielas grupas centieni piekļūt Maradonas zārkam bez rindas. Emocionālā gaisotne kopumā bija mierīga, pavadītājiem gan aplaudējot, gan skandējot Maradonas vārdu. No Maradonas atvadījās arī Argentīnas prezidents Alberto Fernandess.

Pusdienā situācija ceļā uz atvadu vietu kļuva nokaitēta, daļai klātesošo dodoties uz prezidenta pili pūlī, nevis stājoties rindā. Agresīvi noskaņotākie fani centās izlauzties caur nožogojumu un ar dažādiem priekšmetiem meta policistiem. Savukārt likumsargi atbildēja ar asaru gāzes pielietošanu un gumijas lodēm.

Nemiernieku grupai pretēji policijas prasībām tomēr izdevās ielauzties telpā, kur notika atvadas, un incidentu dēļ apmeklētāju piekļuvi pārtrauca. Zārku pārvietoja citās telpās un, neraugoties uz pavadītāju protestiem, atvadas neatjaunoja. Argentīnas valdība vēlāk paziņoja, ka atvadas pārtrauca pēc Maradonas ģimenes lūguma.

Bēru ceremonijā kapsētā ceturtdien piedalījās tikai pārdesmit radinieku un tuvāko draugu, bet citi pavadītāji pēdējās ardievas vēl māja ielās katafalka pārvietošanās maršrutā. Maradonu apbedīja kapos līdzās ģimenes locekļiem.

Jau vēstīts, ka par vienu pasaulē izcilākajiem futbolistiem uzskatītais Maradona trešdien, 25.novembrī mira no sirdstriekas 60 gadu vecumā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Kozlovskis apbalvojis profesionālos sportistus par sasniegumiem

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV) šodien pasniedza Iekšlietu ministrijas (IeM) Pateicības IeM veselības un sporta centra Sporta nodaļas profesionālajiem sportistiem par sasniegumiem Pasaules čempionātos 2023. un 2024.gadā, VS.LV informēja IeM.

Sports Ostapenko Madrides «WTA 1000» turnīra otrajā kārtā tiekas ar Bouzasu-Maneiro

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko šodien Madrides "WTA 1000" turnīra otrajā kārtā spēkosies ar kvalifikāciju pārvarējušo spānieti Džesiku Bouzasu-Maneiro.

Sports Mediji: Klārka parakstīs astoņu gadu vienošanos ar Nike

Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) draftā ar pirmo numuru izvēlētā Keitlina Klārka tuvākajā laikā parakstīs ievērojamu vienošanos ar sporta zīmolu "Nike", informē Ziemeļamerikas mediji.

Sports Akcijā aicinās iedzīvotājus lifta vietā izmantot kāpnes

Lai atgādinātu par fizisko aktivitāšu nozīmīgumu ikdienā, šodien norisinās akcija "Diena bez lifta 2024", aģentūru LETA informēja Latvijas Tautas sporta asociācija.

Lasiet arī

Interesanti fakti Eksperts: šobrīd ceļošana grupās ir drošāka (+VIDEO)

Šādos kopīgos ceļojumos, ja vien cilvēks ir atvērts, viņš piedzīvo daudzas jaunas iepazīšanās.

Kriminālziņas Gājienā palestīniešu atbalstam Rīgā pulcējušies apmēram 100 cilvēku

Rīgā sestdien gājienā palestīniešu atbalstam pulcējušies apmēram 100 cilvēku, novēroja aģentūra LETA.

Interesanti fakti Mežotnes Mazā pils sola lielisku koncertsezonu (+VIDEO)

Stāvais pilskalns ir lielākais Austrumzemgalē.

Sabiedrība CSDD tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās, aģentūru LETA informēja CSDD pārstāvji.