Francijas futbola čempionāta spēlētājiem tiks samazināts atalgojums

Sports / futbols
LETA 18:23, 08.04.2020 0

Francijas Nacionālā profesionālo futbolistu savienība (UNFP) trešdien paziņoja, ka vietējā čempionāta klubi un spēlētāji panākuši vienošanos par atalgojuma samazināšu.

 

"Esam vienojušies par iepriekš paustajām rekomendācijām. Aprīlī spēlētāji saņems mazāku atalgojumu, lai klubi vieglāk pārciestu pandēmijas periodu un tā radītās sekas nākotnē," teica UNFP prezidents Filips Piats.

Klubi un spēlētāju pārstāvji panākuši vienošanos, kas nosaka, ka uz neilgu laiku futbolisti saņems mazāku atalgojumu, taču tas tiks izmaksāts vien pēc televīzijas translāciju ienākumu saņemšanas.

Francijas futbola čempionāts tika apturēts pagājušā mēneša vidū, un kopš tā laika vieni no lielākajiem spēļu translētājiem - "Canal+" un "beIN Sports" - "iesaldējuši" maksājumus līgai.

Tiek vēstīts, ka spēlētāji, kuru atalgojums mēnesī pārsniedz 100 000 eiro, saņems par 50% mazāku algu, savukārt futbolistiem ar mazākiem ik mēneša ienākumiem draud līdz 20% algas samazinājums. Tikmēr sportisti, kuri mēnesī saņem 10 000 un mazāk tūkstošus, no algas nenāksies šķirties.

Francijas Darba likums nosaka, ka šāda veida vienošanās nedrīkst uzspiest darba ņēmējiem, taču UNFP prezidents bija pārliecināts, ka vairums atbalstīs šo ieceri.

"Iesakām spēlētājiem pieņemt šo lēmumu, lai pasargātu citus no atlaišanas," teica Piats. "Bez pagaidu risinājuma cietīs visa nozare."

Vieni no vadošajiem Francijas klubiem Lionas "Olympique" un Marseļas "Olympique" jau iepriekš izmantojuši valdības atbalsta programmu, kā rezultātā futbolistiem tiek izmaksāti vien 70% no ik mēneša atalgojuma, kamēr atlikušo daļu sedz valsts. Likums gan nosaka, ka valsts vienai personai mēnesī nedrīkst izmaksāt vairāk par 4850 eiro.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Šilovs atvaira visus pretinieka metienus, Canucks iet tālāk (VIDEO)

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs piektdien atvairīja visus pretinieka metienus, bet uzbrucējs Teodors Bļugers vienreiz meta pa vārtiem Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņu pārstāvētā Vankūveras "Canucks" komanda izcīnīja uzvaru.

Sports Latvijas hokejisti pārbaudes spēlē negūst vārtus un papildlaikā zaudē norvēģiem

Latvijas vīriešu hokeja izlase piektdien Rīgā priekšpēdējā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta ar rezultātu 0:1 (0:0, 0:0, 0:0, 0:1) papildlaikā zaudēja Norvēģijai.

Sports Latvijas hokeja izlasei pievienojas uzbrucējs Dzierkals

Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas pirms gaidāmā pasaules čempionāta piektdien papildināja uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals, informē Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Sports Latvijas hokejisti aizvada pirmo no divām pārbaudes spēlēm ar Norvēģijas izlasi

Latvijas vīriešu hokeja izlase šodien Rīgā aizvadīs pirmo no divām pārbaudes spēlēm ar Norvēģijas valstsvienību.

Lasiet arī

Sabiedrība Stacionēto Covid-19 pacientu skaits pieaudzis līdz 728

Aizvadītajā diennaktī Latvijas slimnīcās ievietots 51 Covid-19 pacients, tostarp viens pārvests, līdz ar to kopējais stacionāros esošo ar koronavīrusu sirgstošo pacientu skaits pieaudzis no 698 sestdien līdz 728 svētdien, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotie dati.

Sabiedrība Svētdien Latvijā reģistrēti 167 jauni Covid-19 gadījumi

Aizvadītajā diennaktī Latvijā reģistrēti 167 jauni Covid-19 gadījumi un saņemtas ziņas par piecu saslimušo personu nāvi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra apkopotā informācija.

COVID-19 Sestdien stacionēts pēdējos mēnešos mazākais Covid-19 pacientu skaits

Sestdien Latvijas slimnīcās nogādāti 43 Covid-19 pacienti, kas ir mazākais vienā diennaktī stacionēto ar jauno koronavīrusu sasirgušo cilvēku skaits pēdējo trīs mēnešu laikā, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) dati.

COVID-19 Nedaudz palielinājies slimnīcās esošo Covid-19 pacientu skaits

Svētdien Latvijā stacionēti 52 Covid-19 pacienti, tostarp trīs pārvesti, līdz ar to patlaban kopumā stacionāros ārstējas 939 pacienti, kas ir par 16 vairāk nekā dienu iepriekš, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotie dati.