• Modrīte,
  • Mudrīte,
  • Renāte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Saeimas budžeta komisija atbalsta VID reorganizāciju

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 16:56, 23.10.2024


Izmaiņas paredz no VID nodalīt tās struktūrvienības, kuras nesniedz pakalpojumus klientiem, un nodokļu administrācijas galvenais uzdevums būs pakalpojumu, konsultāciju un atbalsta sniegšana nodokļu maksātājiem nodokļu un muitas jomā.



Lai varētu veikt izmaiņas Valsts ieņēmumu dienesta darbībā, tostarp īstenot principu "nodokļu administrācija - partneris", Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija trešdien, 23.oktobrī, galīgajam lasījumam atbalstīja jaunu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) likuma projektu, kā arī attiecīgus grozījumus vēl trijos likumos.

Ņemot vērā, ka VID kompetencē vairs nebūs noziedzīgu nodarījumu finanšu jomā novēršana, atklāšana un izmeklēšana, šīs funkcijas un uzdevumus plānots nodot finanšu ministra pārraudzībā jaunveidojamajai Nodokļu un muitas policijai. Savukārt ieņēmumu dienesta Iekšējās drošības pārvaldes operatīvās un izmeklēšanas funkcijas un uzdevumus veiks Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs, paredz reforma.

Vienlaikus ar izmaiņām VID struktūrā paredzēts pilnveidot nodokļu administrācijas un sabiedrības sadarbības modeli, tostarp izmantojot digitālās transformācijas iespējas, kā arī ciešāk sadarbojoties ar nevalstiskajām organizācijām nodokļu administrācijas kompetencē esošo jautājumu izvērtēšanā. Tāpat pilnveidots regulējums par VID pārziņā esošo informācijas sistēmu un datu bāzu izmantošanu.

Jauns VID likuma projekts izstrādāts, jo plānotās izmaiņas skartu lielāko līdzšinējā likuma "Par Valsts ieņēmumu dienestu" teksta daļu un regulējums kļūtu grūti uztverams, teikts projekta anotācijā.

Plānots, ka jaunais VID likums stāsies spēkā 2026.gadā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ūdens temperatūra vietām vēl sasniedz +11 grādus

Ūdens temperatūra Latvijas upēs un ezeros, kā arī jūras piekrastē ir +7..+11 grādi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Sabiedrība Latvijā strādājošie biežāk piedzīvo psiholoģisko stresu nekā ES (+VIDEO)

Tādiem parametriem kā dzimums, darba slodze, ienākumu līmenis ir tieša korelācija ar problēmu esamību.

Sabiedrība Par izteikumiem pret latviešiem veikala darbiniece atstādināta no darba

Veikala "Postcard" darbiniece pēc naidīgiem izteikumiem pret latviešiem un atteikšanos apkalpot latviešu valodā atstādināta no darba ar brīdinājumu līdz Valsts valodas centra (VVC) lēmumam par viņas valodas prasmēm, aģentūrai LETA pavēstīja veikala pārstāvji.

Sabiedrība Dienas gaitā laikapstākļi būtiski nemainīsies

Ceturtdien Latvijā gaidāms apmācies laiks, tikai vietām starp mākoņiem izsprauksies kāds saules stars, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Sabiedrība Augstskolās samazinās padomju locekļu skaitu

Valdība apstiprinājusi grozījumus Augstskolu likumā, kuru mērķis ir optimizēt zinātnes un lietišķo zinātņu universitāšu padomju darbību, uzlabot piekļuvi augstākās izglītības datiem un veikt citus tehniskus precizējumus.

Sabiedrība NEPLP drīzumā varēs ierobežot un bloķēt pirātiskās tīmekļvietnes

Patlaban, lai ierobežotu pirātiskās tīmekļvietnes, personas var vērsties tiesā.

Sabiedrība Īrniekiem paredz iespēju šīs telpas iegūt īpašumā

Virkne pašvaldības izīrēto dzīvokļu īrnieki šos dzīvokļus īrē pat 20 gadus un šajā laikā ir seguši ne tikai konkrētās dzīvojamās mājas uzturēšanas izmaksas, bet no saviem līdzekļiem veikuši arī ieguldījumus šo dzīvokļu tehniskā un vizuālā stāvokļa uzlabošanai.

Sabiedrība Saeima: Drīzumā varēs ierobežot pirātiskās tīmekļvietnes

Latvijas interneta lietotāji visbiežāk Eiropas Savienībā izmantoja nelegālu saturu - 13,9 reizes mēnesī (Igaunijā - 12,5, bet Lietuvā - 11,5; vidēji Eiropas Savienībā - 5,9 reizes mēnesī).