• Modrīte,
  • Mudrīte,
  • Renāte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rosina turpināt atbalstu hipotekāro kredītu ņēmējiem

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 17:21, 23.10.2024


Nacionālā apvienība piedāvā maksājumu veikt no kredītiestāžu maksātās virspeļņas nodevas.



Nacionālā apvienība (NA) rosina turpināt finansiālu atbalstu hipotekāro kredītu ņēmējiem, no komercbanku peļņas sedzot iedzīvotājiem daļu no procentu maksājumiem.

Šobrīd likums nosaka, ka esošais atbalsts kredītu ņēmējiem tiks sniegts līdz 2024.gada beigām, savukārt NA rosina turpināt atbalsta izmaksu līdz 2025.gada 30.jūnijam, jo EURIBOR procentu likmes nesamazinās tik strauji, kā cerēts, tādēļ, partijas ieskatā, vēl pusgadu iedzīvotājiem būtu nepieciešams atbalsts.

"Budžeta komisijā izstrādātais atbalsta mehānisms ļāva novirzīt banku rekordlielo peļņu par labu iedzīvotājiem un ģimenēm, kuras saskārās ar grūtībām nomaksāt kredītu procentu maksājumus par savu vienīgo mājokli. Eiropas Centrālās bankas dati rāda, ka gada laikā EURIBOR likmes samazinās lēni, tāpēc būtu tikai samērīgi turpināt atbalsta izmaksu vēl sešus mēnešus, jo ir indikācijas, ka procentu likmes stabilizēsies," skaidro Saeimas deputāts Artūrs Butāns.

NA priekšlikums paredz saglabāt esošos kritērijus un kompensāciju izmaksāt tiem, kuri slēguši līgumu ar kredītiestādi līdz 2023.gada 31.oktobrim un kuru mājokļa kredīta summa nepārsniedz 250 tūkstošus eiro.

Atbalsts aizņēmējiem tiek maksāts tikai par procentu maksājumiem, nevis par kredīta pamatsummu. Atbalsta apmērs ir 30% no veiktajiem procentu maksājumiem, bet ne vairāk kā divi procentpunkti no periodam noteiktās kopējās aizņēmuma likmes.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ūdens temperatūra vietām vēl sasniedz +11 grādus

Ūdens temperatūra Latvijas upēs un ezeros, kā arī jūras piekrastē ir +7..+11 grādi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Sabiedrība Latvijā strādājošie biežāk piedzīvo psiholoģisko stresu nekā ES (+VIDEO)

Tādiem parametriem kā dzimums, darba slodze, ienākumu līmenis ir tieša korelācija ar problēmu esamību.

Sabiedrība Par izteikumiem pret latviešiem veikala darbiniece atstādināta no darba

Veikala "Postcard" darbiniece pēc naidīgiem izteikumiem pret latviešiem un atteikšanos apkalpot latviešu valodā atstādināta no darba ar brīdinājumu līdz Valsts valodas centra (VVC) lēmumam par viņas valodas prasmēm, aģentūrai LETA pavēstīja veikala pārstāvji.

Sabiedrība Dienas gaitā laikapstākļi būtiski nemainīsies

Ceturtdien Latvijā gaidāms apmācies laiks, tikai vietām starp mākoņiem izsprauksies kāds saules stars, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Kriminālziņas Žurnāls: NA draud valsts finansējuma zaudēšana uz gadu

Nacionālajai apvienībai (NA) draud valsts finansējuma zaudēšana uz gadu un prasība atmaksāt aģitācijā pārtērētos 210 000 eiro, vēsta žurnāls "Ir".

Sabiedrība Par huligānismu pie Okupācijas muzeja jāsoda īpaši bargi

Aicina ātri atrast vainīgo un saukt pie atbildības, vēršoties pret pārkāpēju ar visu likuma bardzību.

Sabiedrība NA ir izstrādājusi stratēģiju, kā stāties pretī Krievijai (+VIDEO)

"Mēs ar regulējumu varot paveikt to, ko citi ar raķetēm".

Sabiedrība No NA uz Eiropas Parlamentu kandidēs 18 politiķi

No partijas "Nacionālā apvienība" (NA) uz Eiropas Parlamenta (EP) 2024.gada vēlēšanām kandidēs 18 politiķi, partijas kongresā svētdien informēja NA pārstāvji.