• Irīda,
  • Īrisa
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Oktobra vidus bijis sauss un nedaudz siltāks par normu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 06:56, 22.10.2024


Oktobra otrajā dekādē vidējais nokrišņu daudzums Latvijā bija 3,5 milimetri jeb 15% no normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.


Foto: LETA

Jelgavā, Kalnciemā un Pāvilostā reģistrēti tikai 0,2 milimetri nokrišņu, savukārt visvairāk lija Krāslavas novada Piedrujā, kur nokrišņu daudzums sasniedza 16,4 milimetrus.

Vidējā gaisa temperatūra oktobra vidū bija +7,4 grādi jeb 0,7 grādi virs normas. Viszemāk - līdz -4,0 grādiem - termometra stabiņš noslīdēja 20.oktobrī Madonā, bet maksimālā gaisa temperatūra bija +17,6 grādi 11.oktobrī Zvejniekciemā.

Vidējais relatīvais gaisa mitrums bija 80% - no 71% Pāvilostā un Ventspilī līdz 88% Daugavpilī. Lielākās vēja brāzmas - 18 metri sekundē - tika novērotas 11.oktobrī Ventspilī.

Oktobra pirmā dekāde bija pusgrādu vēsāka nekā ierasts, savukārt septembris Latvijā kļuva par siltāko rudens mēnesi novērojumu vēsturē.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Portālam Latvija.lv vairs nevarēs pieslēgties ar internetbanku

No nākamā gada 1.janvāra valsts pārvaldes pakalpojumu portālam "Latvija.lv" vairs nevarēs pieslēgties ar banku izsniegtajiem internetbanku autentifikācijas līdzekļiem, informē Valsts digitālās attīstības aģentūra.

Sabiedrība Ekspertu intervijās visvairāk kaitina izvairīšanās atbildēt uz jautājumiem

Intervijās ar ekspertiem sabiedrību visvairāk kaitina izvairīšanās no tiešas atbildes uz uzdoto jautājumu, nespēja formulēt galveno domu un paužu aizpildīšana ar skaņām, liecina komunikācijas aģentūras "Olsen+Partners" pasūtījuma aptaujas rezultāti.

Sabiedrība Tiesībsargs: strauji pieaug negatīvs tonis informācijas pasniegšanā medijos

Diskriminācijas jautājumi Latvijas medijos ir plaši izplatīti, daudzpusīgi, taču pats diskriminācijas jēdziens bieži tiek lietots nepareizā kontekstā - gadījumos, kas nav uzskatāmi par diskrimināciju, bet gan raksturo cilvēka neapmierinātību ar notiekošo, izriet no Tiesībsarga pētījuma par diskriminācijas jēdziena lietojumu medijos.

Sabiedrība Otrdien Latviju no rietumiem sasniegs plaša lietus zona

Vairāk nokrišņu būs pēcpusdienas un vakara stundās, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Sabiedrība Ceturtdien būs saulains un sauss laiks

Ceturtdien Latvijā dienā gaidāms saulains un sauss laiks, kā arī pūtīs lēns līdz mērens dienvidu puses vējš, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sabiedrība Trešdien nokrišņi mitēsies un vējš pierims

Trešdien nokrišņi mitēsies, bet vējš pakāpeniski pierims un dienā pūtīs lēni, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sabiedrība Otrdien valsts lielākajā daļā palaikam gaidāms lietus

Valsts lielākajā daļā otrdien palaikam gaidāms lietus, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sabiedrība Nedēļas pirmā diena būs mākoņaina, vietām iespējams lietus

Jaunās nedēļas pirmā diena būs mākoņaina, un vietām iespējams lietus, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.