• Severīns,
  • Urzula
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pašvaldība reklāmas un afišas izvērtē atbilstoši laika garam

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 13:40, 21.10.2024


Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks: Pašvaldība izvērtē reklāmas, afišas un uzrakstus, kas tiek iesniegti saskaņošanai pašvaldībā, pieturoties pie Tieslietu ministrijas jaunās interpretācijas.



Galvaspilsētas pašvaldība reklāmas un afišas izvērtē atbilstoši Tieslietu ministrijas (TM) jaunajai interpretācijai un laika garam, komentējot Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra vadītājas Danas Bjorkas pārmetumus par vilcināšanos ar reklāmu saskaņošanu krievu valodā, aģentūrai LETA pauda Rīgas vicemērs, pašlaik mēra pienākumu izpildītājs Edvards Ratnieks (NA/LRA).

Ratnieks, kurš iepriekš ir aicinājis veikt izmaiņas normatīvajos aktos, lai aizliegtu krievu valodas izmantošanu pilsētvidē, uzskata, ka pašreizējā situācijā, kad Krievijas agresija Ukrainā ir radījusi jaunas drošības problēmas visā reģionā, ir svarīgi veikt aktīvas darbības valsts drošības un demokrātiskās kārtības saglabāšanai.

"Rīga ir pieņēmusi stingru nostāju pret Krievijas militāro agresiju Ukrainā un jau ir veikusi dažādus pasākumus, lai mazinātu Krievijas simboliku un ietekmi pilsētā, piemēram, pārdēvējot ielu nosaukumus un demontējot "okupekli" un citus pieminekļus," komentē politiķis.

Tāpēc ierobežojumi krievu valodas lietošanai publiskajā telpā ir viens no soļiem, kas stiprināšot latviešu valodas kā vienīgās valsts valodas lomu, viņš pauž.

"Tas šobrīd tiek īstenots Rīgas izglītības iestādēs, pārejot uz mācībām valsts valodā. Tāpat arī turpinām darbi pie otrās svešvalodas izvēles izglītības iestādēs, lai aizvietotu krievu valodu ar kādu no Eiropas Savienības dalībvalsts valodām," apgalvo domes priekšsēdētāja vietnieks.

Pēc viņa paustā, Rīgas Krievu teātris apgalvo, ka plānotās vides reklāma var tikt saistīta ar starptautisko tūrismu. Taču politiķis pauž, ka Latvijai ar Krieviju nav iespējams nekāds starptautiskais tūrisms un pat ne starptautiskie pasākumi, "tāpēc šis apgalvojums ir pilnīgi absurds un nepamatots".

Ratnieks atsaucas uz tieslietu ministres Ineses Lībiņas-Egneres (JV) vēstuli, kurā, atbildot uz Ratnieka vēstuli septembra sākumā, viņa esot sniegusi oficiālu skaidrojumu un interpretāciju par šī normatīvā akta piemērošanu.

Tostarp vēstulē esot skaidrots, ka pašvaldībām ir pienākums piemērot normatīvos aktus atbilstoši "laika garam, ņemot vērā ģeopolitiskos izaicinājumus un nepieciešamību piemērot pašaizsargājošas demokrātijas principu", apgalvo Ratnieks.

"Tāpēc Rīgas pašvaldība izvērtē reklāmas, afišas un uzrakstus, kas tiek iesniegti saskaņošanai pašvaldībā, pieturoties pie TM jaunās interpretācijas. Lēmumu par izkārtņu un reklāmas izvietošanu svešvalodā pieņem Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments atbilstoši normatīvajiem aktiem," pauž Ratnieks.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvijā 38% iedzīvotāju bažīgi par iespēju apmaksāt komunālos maksājumus

Latvijā 38% iedzīvotāju satrauc tas, vai viņi spēs apmaksāt ikmēneša komunālos maksājumus šogad rudenī un ziemā, pavēstīja enerģētikas uzņēmuma "Elenger" pārstāvji, atsaucoties uz veiktās aptaujas datiem.

Sabiedrība Personīgās izaugsmes treneri palīdz latviešiem iegūt pašapziņu (+VIDEO)

Valstī ir 13 tūkstoši jauniešu vecumā no 15 līdz 24 gadiem, kas nemācās un nestrādā.

Sabiedrība «Idioti bez sociālās atbildības»: Kiršteinu sodīs par necieņas izrādīšanu

Saeimas Prezidija locekļi rosina sākt deputātu ētikas kodeksa pārkāpuma lietu pret Aleksandru Kiršteinu par izteikumiem parlamenta sēdē.

Sabiedrība Eksperti: aukstā laikā ceļu satiksmes risks Latvijā palielinās (+VIDEO)

Lielākās atlīdzības saistītas ar transportlīdzekļa transportēšanu.

Lasiet arī

Sabiedrība Nav pamata apšaubīt NATO līguma 5.panta garantijas!

Prezidents nācis klajā ar skaidrojumu par drošibas garantijām.

Sabiedrība Zemnieku protesti: klusums pirms vētras

Ja sarunu rezultāts būs negatīvs, Latvijas lauksaimnieku strikta apņemšanās ir doties uz Rīgu.

Ekonomika Ekonomists: inflācija ir sakauta

Atsevišķu preču un pakalpojumu cenu kāpums vēl ir straujš, bet tas galvenokārt ir inerces rezultāts, kuras spēks nevar būt bezgalīgs. Tā ir iespēja mainīt dienaskārtību un lielāku vērību veltīt ekonomikas izaugsmes veicināšanai.

Ekonomika Šajā gadījumā divnieks ir laba atzīme!

Novembrī lielas cenu līmeņa izmaiņas nav gaidāmas.