Aptauja: Latvijas iedzīvotāji ASV prezidenta vēlēšanās dod priekšroku Harisai

Sabiedrība
VS.LV 18:22, 19.10.2024 0

Latvijas, Lietuvas un Igaunijas iedzīvotāji ASV prezidenta vēlēšanās dod priekšroku demokrātu kandidātei Kamalai Harisai, liecina pētījumu kompānijas "Kantar" veiktā aptauja.

 
Foto: twitter

Aptuveni puse aptaujāto Latvijā (46%) un Igaunijā (53%), kā arī lielākā daļa (70%) Lietuvā dod priekšroku Harisai kā ASV prezidenta amata kandidātei. Gan Latvijā, gan Igaunijā aptuveni trešā daļa aptaujāto nav snieguši konkrētu atbildi par sev tīkamāko ASV prezidenta amata kandidātu.

Savukārt aptuveni piektā daļa Latvijas (21%) un Igaunijas (19%) iedzīvotāju, kā arī 14% Lietuvas iedzīvotāju ASV prezidenta amatā dod priekšroku Donaldam Trampam.

Prezidenta kandidāta izvēlē būtiska ietekme ir tautībai. Kamēr Latvijā 65% latviešu dod priekšroku Harisai un tikai 10% - Trampam, šāda tendence nav novērojama citu tautību aptaujāto vidū.

Cittautiešu vidū lielākais īpatsvars (45%) ir tie, kuri nav snieguši konkrētu atbildi par to, kuram prezidenta amata kandidātam dod priekšroku.

Spēcīgāks atbalsts Harisai Lietuvā varētu būt skaidrojams ar zemāku citu tautību iedzīvotāju īpatsvaru kopējā populācijā, salīdzinot ar Latviju un Igauniju, secināts aptaujā.

Aptauju pētījumu kompānija "Kantar" veica laikā no 19.septembra līdz 26.septembrim, ar interneta starpniecību Latvijā, Lietuvā un Igaunijā aptaujājot kopumā 3160 iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 75 gadiem.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Vāc parakstus par Mārupītes iekļaušanu Latvijas publisko upju sarakstā

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Mana balss" sākta parakstu vākšana par Mārupītes iekļaušanu Latvijas publisko upju sarakstā.

Sabiedrība Kļuvis zināms, cik maksās vienotā vilciena un «Rīgas satiksmes» biļete

"Vienotā biļete" nodrošinātu vienotu vilciena laika biļetes un pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" laika biļetes kombināciju.

Sabiedrība Svēstdien nokrišņi nav gaidāmi

Svētdien teritorijas lielākajā daļā mākoņu būs maz, savukārt valsts rietumos debesis būs daļēji mākoņainas, tomēr nokrišņi nav gaidāmi, liecina sinoptiķu prognozes.

Sabiedrība Šoruden pret Covid-19 vakcinējušies vien 3786 iedzīvotāji

Šoruden Latvijā pret Covid-19 ir vakcinējušies vien 3786 iedzīvotāji, bet vakcinācija pret gripu notiek vismaz piecreiz aktīvāk, liecina e-veselības sistēmas ievadītie dati.

Lasiet arī

Pasaule Aptaujas: Trampa un Herisas izredzes ir līdzīgas

Kamalas Herisas un Donalda Trampa televīzijas debašu priekšvakarā abu ASV prezidenta amata kandidātu izredzes joprojām ir līdzīgas, liecina svētdien publicētie aptauju rezultāti.

Pasaule Herisa pieņem demokrātu nomināciju prezidenta matam

ASV viceprezidente Kamala Herisa ceturtdien Demokrātu partijas nacionālajā konventā Čikāgā oficiāli pieņēma partijas nomināciju Savienoto Valstu prezidenta amatam.

Pasaule Volzs oficiāli pieņem demokrātu nomināciju ASV viceprezidenta amatam

ASV Minesotas štata gubernators Tims Volzs trešdien Demokrātu partijas nacionālajā konventā oficiāli pieņēmis partijas nomināciju Savienoto Valstu viceprezidenta amatam.

Pasaule ABC apstiprina Herisas un Trampa debates 10.septembrī

Telekanāls ABC ceturtdien apstiprināja, ka 10.septembrī rīkos ASV prezidenta kandidātu demokrātes Kamalas Herisas un republikāņa Donalda Trampa debates.