• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Herisa pieņem demokrātu nomināciju prezidenta matam

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 06:52, 23.08.2024


ASV viceprezidente Kamala Herisa ceturtdien Demokrātu partijas nacionālajā konventā Čikāgā oficiāli pieņēma partijas nomināciju Savienoto Valstu prezidenta amatam.


x.com/KamalaHarris
Foto: twitter

"Tautas vārdā, ikviena amerikāņa vārdā, neatkarīgi no partijas, rases, dzimuma vai valodas, kurā runā jūsu vecmāmiņa... es pieņemu jūsu nomināciju," sacīja viceprezidente.

Atzīstot, ka ne visi klausītāji ir viņas atbalstītāji, Herisa sacīja, ka novembrī gaidāmās vēlēšanas pret republikāni Donaldu Trampu ir "vērtīga, pārejoša iespēja pārvarēt pagātnes rūgtumu, cinismu un šķelšanos, iespēja iezīmēt jaunu ceļu uz priekšu - nevis kā kādas partijas vai frakcijas pārstāvjiem, bet kā amerikāņiem".

"Es būšu prezidente, kas apvienos mūs ap mūsu augstākajiem centieniem," viņa teica. "Par nākotni vienmēr ir vērts cīnīties. Un tā ir mūsu pašreizējā cīņa. Cīņa par Amerikas nākotni."

Uzrunā konventā Herisa arī pauda apņēmību panākt pamieru Gazas joslā un turpināt atbalstu Ukrainai.

"Tagad ir pienācis laiks panākt vienošanos par ķīlniekiem un vienošanos par pamieru," sacīja viceprezidente.

Kā norādīja Herisa, viņa un prezidents Džo Baidens "strādā, lai izbeigtu Gazas joslas karu tā, lai Izraēla būtu drošībā, ķīlnieki tiktu atbrīvoti, ciešanas Gazā beigtos un palestīniešu tauta varētu īstenot savas tiesības uz cieņu, drošību, brīvību un pašnoteikšanos".

"Es kā prezidente stingri atbalstīšu Ukrainu un mūsu NATO sabiedrotos," solīja Herisa.

Viceprezidente arī atgādināja, ka pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā palīdzējusi "mobilizēt globālo atbildi", lai Ukraina spētu sevi aizstāvēt pret Krievijas agresiju.

Viņa nosodīja republikāņu sāncenša publiskās uzslavas Krievijas diktatoram Vladimiram Putinam un Ziemeļkorejas līderim Kimam Čenunam, sakot, ka "es nepielabināšos tirāniem un diktatoriem".

Tirāni "atbalsta Trampu, jo viņi zina, ka ar viņu ir viegli manipulēt, izmantojot glaimus un vēlību. Viņi zina, ka Tramps neprasīs atbildību no autokrātiem, jo viņš pats vēlas būt autokrāts."


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Netanjahu draud atriebties hutiešiem

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu svētdien draudējis atriebties Jemenas hutiešu nemierniekiem, kuru izšautā raķete šorīt piezemējās Izraēlas vidienē.

Pasaule Venecuēlā aizturēti seši ārvalstu pilsoņi par Maduro slepkavības plānošanu

Venecuēlā sestdien aizturēti seši ārvalstu pilsoņi, kas apsūdzēti par prezidenta Nikolasa Maduro slepkavības plānošanu.

Pasaule Ukraiņi notriekuši desmit Krievijas dronus un raķeti H-59

Ukrainas pretgaisa aizsardzības vienības notriekušas vienu vadāmo raķeti H-59 un desmit no 14 trieciendroniem "Shahed", ko Krievijas karaspēks naktī uz svētdienu raidīja uz Ukrainu, pavēstīja Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Rīgas līcī sankciju dēļ iestrēgušā kuģa minerālmēslu krava joprojām bez virzības

Rīgas līcī sankciju dēļ iestrēgušā kuģa "Asian Majesty" minerālmēslu krava joprojām ir bez virzības, jo aizvien nav panākta galēja vienošanās starp kravas īpašnieku, Eiropas Savienības (ES) sankcijām pakļauto Dmitriju Mazepinu, ANO Pasaules pārtikas programmu un saņēmējvalsti Dienvidāzijā, informē Ārlietu ministrija (ĀM).

Lasiet arī

Pasaule Herisa: ASV ir pelnījušas tādu viceprezidentu kā Volzs

ASV Demokrātu partijas kandidāte prezidenta amatam, pašreizējā viceprezidente Kamala Herisa otrdien mītiņā Filadelfijā, iepazīstinot ar savu viceprezidenta amata kandidātu Timu Volzu, cildināja viņu kā cilvēku, kas iedvesmo citus, un uzsvēra, ka Amerika ir pelnījusi šādu viceprezidentu.

Pasaule Herisa sašaurinājusi viceprezidenta amata kandidāta izvēli līdz Volcam un Šapiro

ASV Demokrātu partijas kandidāte prezidenta amatam, pašreizējā viceprezidente Kamala Herisa sašaurinājusi sava viceprezidenta amata kandidāta izvēli līdz diviem pretendentiem - Minesotas štata gubernatoram Timam Volcam un Pensilvānijas gubernatoram Džošam Šapiro, atklājuši trīs avoti, kas pazīstami ar situāciju.

Pasaule Ieslodzīto apmaiņā atbrīvotos ASV pilsoņus sagaida Baidens un Herisa (+VIDEO)

Trīs ASV pilsoņus, kas tika atbrīvoti ieslodzīto apmaiņā starp rietumvalstīm un Krieviju, ceturtdienas vakarā (piektdienas rītā pēc Latvijas laika) Endrjūsa gaisa spēku bāzē pie Vašingtonas sagaidīja Savienoto Valstu prezidents Džo Baidens un viceprezidente Kamala Herisa.

Pasaule Aptauja: Nedēļas laikā būtiski pieaudzis Herisas reitings

Pēdējās nedēļas laikā būtiski pieaudzis gaidāmās ASV Demokrātu partijas kandidātes prezidenta amatam, pašreizējās viceprezidentes Kamalas Herisas reitings, liecina pēc telekanāla "ABC News" veiktās aptaujas rezultāti, kas publiskoti svētdien.