• Erlends,
  • Rolanda,
  • Rolands,
  • Ronalds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Plāno atļaut elektroskrejriteņu un velosipēdu piespiedu pārvietošanu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 17:10, 17.10.2024


Grozījumi arī noteiks trīs gadījumus, kad mikromobilitātes rīki, tajā skaitā velosipēdi, tiks atzīti par ilgstoši atstātiem uz ceļā.



Pēc Rīgas pašvaldības iesniegtajiem priekšlikumiem plānots veikt grozījumus Ministru kabineta noteikumos par transportlīdzekļu piespiedu pārvietošanu un transportlīdzekļa atzīšanu par ilgstoši atstātu uz ceļa, informē Ārtelpas un mobilitātes departaments. Ar grozījumiem plānots panākt, ka šie noteikumi turpmāk būs saistoši arī elektroskrejriteņu un velosipēdu īpašniekiem.

Plānotie grozījumi paredz noteikt kārtību, kādā veicama elektroskrejriteņu un velosipēdu piespiedu pārvietošana uz speciālo stāvvietu. Attiecīgi turpmāk arī velosipēdu īpašniekiem būs ieteicams reģistrēt to braucamrīkus, lai nepieciešamības gadījumā varētu identificēt stāvēšanai novietotā transportlīdzekļa īpašnieku.

Viena no būtiskām problēmām, kas novērojama ne tikai Rīgā, bet arī citviet pasaulē, ir velosipēdi, kuri ilgstoši atstāti publiskās vietās. Līdz šim Latvijas likumdošanā nebija tiesiskā regulējuma, kas paredzētu un ļautu trešajai pusei pārvietot ilgstoši stāvēšanai atstātus jeb pamestus velosipēdus. Pēc Rīgas pašvaldības iniciatīvas, noteikumos iekļaus punktu, kas atļaus veikt ilgstoši piestiprināta velosipēda - velosipēdu novietnēs, pie ceļa zīmju balstiem vai citam ierīcēm publiskajā telpā - piespiedu pārvietošanu.

Grozījumi arī noteiks trīs gadījumus, kad mikromobilitātes rīki, tajā skaitā velosipēdi, tiks atzīti par ilgstoši atstātiem uz ceļā. Pirmkārt, ja mikromobilitātes rīks atrodas vietā, kur traucē pārvietoties citiem ceļu satiksmes dalībniekiem, ilgāk par astoņām stundām kopš brīža, kad par traucējumu paziņots tā īpašniekam; otrkārt, ja mikromobilitātes rīks atrodas vietā, kur traucē pārvietoties citiem ceļu satiksmes dalībniekiem, ilgāk par astoņām stundām kopš brīža, kad tam piestiprināta brīdinājuma uzlīme, jo nav bijis iespējams noskaidrot tā piederību; treškārt, ja mikromobilitātes rīks atrodas vietā, kur tas netraucē ceļu satiksmei, bet netiek izmantots vismaz 45 diennaktis kopš tam pielīmēta brīdinājuma uzlīme.

Jau ziņots, ka vasaras sākumā Rīgas pašvaldības policija, sadarbībā ar Rīgas Apkaimju iedzīvotāju centru un Ārtelpas un mobilitātes departamentu, veica visaptverošu pilsētvides apsekošanu Rīgas vēsturiskā centra robežās. Apsekošanas laikā tika identificēti pamesti vai ilgstoši atstāti velosipēdi, uz kuriem uzlīmēja informatīvās uzlīmes. Kopumā tika fiksēti 120 pamesti vai ilgstoši atstāti velosipēdi. Pēc atkārtotas apsekošanas septembra sākumā tika konstatēts, ka 42 velosipēdus to īpašnieki ir aizvākuši, bet 78 palikuši iepriekš fiksētajā vietā. Paralēli šim darbam departaments izstrādāja grozījumus, lai normatīvie akti ļautu pamestos velosipēdus pārvietot.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Mobilitātes punktos Rīgā izveidos īstermiņa auto stāvvietas un velonovietnes

Mobilitātes punktos dzelzceļa stacijās "Bolderāja", "Dauderi", "Sarkandaugava", "Šķirotava", "Zemitāni" un "Ziemeļblāzma" plānots izbūvēt īstermiņa auto stāvvietas, velonovietnes un dzeramā ūdens brīvkrānus.

Sabiedrība Investē 240 000 eiro augstskolas modernizācijā

ISMA: Augstskolas jubilejas gadā veica vērienīgu izglītības iestādes telpu modernizāciju.

Sabiedrība Viens no deputātiem sodīts par agresīvu braukšanu

Daži tautas kalpi pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu, neveic transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligāto apdrošināšanu, pārkāpj sapulču, gājienu un piketu organizēšanas un norises kārtību.

Sabiedrība NEPLP drīzumā varēs ierobežot un bloķēt pirātiskās tīmekļvietnes

Patlaban, lai ierobežotu pirātiskās tīmekļvietnes, personas var vērsties tiesā.

Lasiet arī

Ekonomika Latvijā ražotie elektriskie skrejriteņi ir pieprasīti dažādās nozarēs (+VIDEO)

“Praktiski katru nedēļu mēs sastopamies ar interesi vai kādu jaunu pielietojuma veidu".

Sabiedrība Rīga stājas spēkā elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumi

No šodienas Rīgā stājas spēkā koplietošanas elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumi.

Interesanti fakti Gatavojas no maija Rīgā ieviest jaunos ierobežojumus elektroskrejriteņiem

Rīgas pašvaldības policija (RPP) šodien tikās ar koplietošanas elektroskrejriteņu un velosipēdu pakalpojumu sniedzējiem, gatavojoties no maija galvaspilsētā ieviest jaunos ierobežojumus elektroskrejriteņiem.

Sabiedrība Ātrākais, kā nonākt slimnīcā. Policija brīdina

Šogad elektroskrejriteņu negadījumos jau 19 cietušie.