Astotajā diktātā latgaliski pārbaudei iesniegts 21 darbs

Sabiedrība
VS.LV 19:19, 13.10.2024 0

Svinot Valsts valodas dienu, sestdien astotajā diktātā latgaliešu rakstu valodā iesniegts 21 kļūdu labojumu lūgums, informēja pasākuma pārstāvji.

 

Vienlaikus interesent vēl līdz oktobra beigām varēs rakstīt diktātu un to iesniegt organizatoriem kļūdu labošanai. Kļūdas paredzēts izlabot līdz mēneša beigām.

Jau ziņots, ka latgaliešu valodas diktāta rakstīt gribētājiem arī šogad tika piedāvāta iespēja tekstu rakstīt tiešsaistes formātā, kā arī, ja ir vēlme, iesniegt to kļūdu pārbaudei.

Šī gada diktātā aktieris, mūziķis un pasākumu vadītājs Kristaps Rasims lasīja fragmentu no latgaliešu pasakas par lapsu un rubeni.

Diktātu organizē Latvijas Radio Latgales multimediju studija, latgaliešu kultūras kustība "Volūda" un portāls "lakuga.lv".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Pēc precedenta ar kompozīciju pie Ādažu bāzes veiks auditu

Paralēli dienesta pārbaudei par "militarizētās tēlniecības kompozīciju" pie Ādažu bāzes, aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P) uzdevis izstrādāt un ieviest uzlabojumus ar būvniecību saistītu iepirkumu un to pārraudzības jomā aizsardzības nozarē, veicot arī esošo projektu auditu, aģentūrai LETA atzina ministrs.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un sausa

Piektdien būs lielākoties saulains laiks un lietus nav gaidāms, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sabiedrība Rinkēvičs: Putins sapņo par Krievijas impērijas atjaunošanu

Krievijas diktators Vladimirs Putins sapņo par Krievijas impērijas atjaunošanu un tas nav iespējams bez Ukrainas tās sastāvā, tādu viedokli drošības un ārpolitiskas forumā "Rīgas konference" pauda Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība Nākamgad veselības nozares budžets pieaugs līdz 1,91 miljardam eiro

Nākamgad veselības nozares kopējais budžets pieaugs līdz 1,91 miljardam eiro, informē Veselības ministrija (VM).

Lasiet arī

Kultūra Radīta mobilā lietotne latgaliešu valodas apguvei

Lai palīdzētu apgūt latgaliešu valodu, radīta mobilā lietotne "Vasals!", informē latgaliešu kultūras kustība "Volūda".

Sabiedrība Neatbalsta priekšlikumus par papildu finansējumu latgaliešu valodas atbalstam

Saeima šodien valsts 2024.gada budžeta projektā neatbalstīja opozīcijas partijas "Apvienotais saraksts" (AS) priekšlikumus par papildu finansējumu latgaliešu valodas mācību atbalstam.

Interesanti fakti Gar autoceļiem sāk uzstādīt ceļazīmes lībiešu un latgaliešu rakstu valod

Gar valsts autoceļiem sāk uzstādīt kultūrvēsturisko novadu robežu zīmes lībiešu un latgaliešu rakstu valodā, informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi" pārstāvji.

Sabiedrība Septīto reizi būs iespēja rakstīt pasaules diktātu arī latgaliski

Sestdien, 14.oktobrī, septīto reizi būs iespēja rakstīt diktātu arī latgaliski.