• Arvīds,
  • Arvis,
  • Druvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Aizliegs jaunāko klašu skolēniem izmantot mobilos telefonus!

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 16:45, 09.10.2024


Saeimas Prezidija apstiprinātajā 10.oktobra sēdes darba kārtībā ir 23 jautājumi.



Saeima ceturtdien, 10.oktobrī, galīgajā lasījumā lems par grozījumiem Izglītības likumā, ar kuriem paredzēts bērniem līdz 6.klasei skolās un arī bērnudārzos no nākamā mācību gada liegt izmantot mobilos tālruņus. Kā izņēmumu plānots noteikt gadījumus, kad skolotājs tos būs atļāvis izmantot mācību procesā.

Tāpat trešajā lasījumā rīt paredzēts lemt par grozījumiem Militārā dienesta likumā. Tie paredz, ka mobilizācijas gadījumā Latvijas armijā varēs dienēt arī citu valstu pilsoņi. Vēl galīgajā lasījumā parlamentā rīt skatīs likumprojektu efektīvākai nacionālo un starptautisko sankciju ieviešanai.

Otrajā lasījumā deputāti lems par grozījumiem, ar kuriem iecerēts noteikt administratīvo atbildību par seksuālo uzmākšanos. Tāpat otrajā lasījumā plānots skatīt likumprojektu, kas paredz obligātu civiltiesisko apdrošināšanu arī elektroskrejriteņiem, kā arī palielināt zaudējumu atlīdzības limitus.

Vēl otrajā lasījumā rīt paredzēts lemt par stingrākiem nosacījumiem valsts amatpersonu amatu savienošanā, kā arī par grozījumiem, kas paredz ilgāku periodu kandidātu sarakstu iesniegšanai pašvaldības domes vēlēšanās.

Pirmajā lasījumā Saeimā rīt skatīs grozījumus, kas paredz tiesības iedzīvotājiem mehānisko ūdens filtru uzstādīt pie mājas ūdens ievada - pirms kopējā skaitītāja. Tas paredzēts mērījumu precizitātes un ūdens kvalitātes uzlabošanai.

Tāpat deputātiem būs jālemj par 10208 Latvijas pilsoņu kolektīvā iesnieguma "1000 EUR gadā attaisnotajiem izdevumiem" turpmāko virzību.

Vēl parlaments rīt lems, vai izskatīšanai komisijās nodot vairākus jaunus likumprojektus, tostarp Klimata likuma projektu, ar kuru paredzēts nodrošināt efektīvu klimata politikas ieviešanu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Saeima: Drīzumā varēs ierobežot pirātiskās tīmekļvietnes

Latvijas interneta lietotāji visbiežāk Eiropas Savienībā izmantoja nelegālu saturu - 13,9 reizes mēnesī (Igaunijā - 12,5, bet Lietuvā - 11,5; vidēji Eiropas Savienībā - 5,9 reizes mēnesī).

Sabiedrība Interese par ēdināšanas nodrošināšanu Saeimas ēkā maza

Konkursā par ēdināšanas nodrošināšanu Saeimā pieteicies tikai viens pretendents, bet pašapkalpošanās kiosku uzstādīšana parlamentā interesē četrus uzņēmējus.

Sabiedrība Pērn vienam pacientam kompensējamām zālēm izlietotā summa bija 654 144 eiro

2023.gadā maksimālā vienam pacientam kompensējamām zālēm izlietotā summa bija 654 144 eiro, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) publiskotais pārskats par gada laikā veselības aprūpei izlietoto finansējumu.

Sabiedrība Ceturtdien Latvijā gaidāma silta rudens diena

Ceturtdien gaidāma pelēka, bet visai silta rudens diena, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Lasiet arī

Sabiedrība Iedzīvotājiem nekustamā īpašuma nodokļa maksājumi nepieaugs

Saeima: Nekustamā īpašuma nodokļa maksājumiem tiks izmantota fiskālā kadastrālā vērtība, kas paliks līdzšinējā apmērā.

Sabiedrība Kurš visbiežāk uzstājās no tribīnes?

Saeima šī gada ziemas sesiju slēdz 28.martā un pavasara sesiju sāks 8.aprīlī.

Sabiedrība Deputāti sanāks uz sēdi, lai pieminētu Krievijas kara Ukrainā otro gadadienu

Sēdē uzrunas teiks mūsu valsts augstākās amatpersonas, kā arī Ukrainas parlamenta Augstākās Radas priekšsēdētājs Ruslans Stefančuks.

Sabiedrība Automašīnas ar Krievijas valsts numuriem varēs konfiscēt

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā, kas paredz liegt Latvijā uzturēties Krievijā reģistrētiem transportlīdzekļiem.