Par mājas un zemes apvienošanu dalītā īpašuma gadījumos balsos arī elektroniski

Sabiedrība
VS.LV 13:37, 08.10.2024 0

Iespēja savu balsojumu jautājumā par atsavināšanas tiesību izmantošanu paziņot, izmantojot drošu elektronisko parakstu, paredzēta kā alternatīva patlaban noteiktajam, ka jāierodas klātienē zvērināta tiesu izpildītāja prakses vietā.

 
Foto: riga.lv

Lai dotu iespēju par daudzdzīvokļu mājas un zemes apvienošanu dalītā īpašuma gadījumos dzīvokļa īpašniekam balsot elektroniski, Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija otrdien, 8.oktobrī, konceptuāli atbalstīja izmaiņas Piespiedu dalītā īpašuma privatizētajās daudzdzīvokļu mājās izbeigšanas likumā.

Ieviešot jaunu balsošanas veidu, mazinātos birokrātiskās procedūras, jo balsojumu varētu veikt daudz ātrāk, tas atvieglotu dzīvokļu īpašnieku dalību lēmumu pieņemšanā par zemes iegādi zem mājas, kā arī kopumā sekmētu dzīvojamās mājas un zemes apvienošanu, lai izbeigtu dalīto īpašumu, teikts grozījumu anotācijā.

Drošs elektroniskais paraksts uzskatāms par līdzvērtīgu pašrocīgam parakstam papīra dokumentos, kas dokumentam piešķir juridisko spēku un tādas pašas tiesiskās sekas. Patlaban daudzās nozarēs un jautājumos elektroniskais paraksts ir vispopulārākais risinājums, piemēram, līgumu slēgšanā, iesniegumu iesniegšanā valsts un pašvaldību iestādēs un citos jautājumos, anotācijā norādījuši grozījumu autori.

Lai grozījumi varētu stāties spēkā, tie trijos lasījumos jāskata Saeima sēdē.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Aktīvie rīdzinieki palīdz pašvaldībai apzaļumot pilsētu (+VIDEO)

Kopumā iedzīvotāju biedrībām darbu veikšanai tika piegādāti 175,5 kubikmetri melnzemes un 12 kubikmetri komposta.

Sabiedrība Ministrs: Optimizācija NMPD plānota jau vairākus gadus

Optimizācija Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD), kuru iecerēts īstenot ar nākamo gadu, tika plānota jau vairākus gadus, otrdien intervijā LTV "Rīta panorāmā" stāstīja veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Sabiedrība Daži cilvēki nedēļas nogalē uz Rīgas zoodārzu varēs iet bez maksas. Kas tie būs?

Brīvdienās, 12.oktobrī un 13.oktobrī, Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs ar tradicionālajām "Dzīvnieku dienām" svinēs 112.dzimšanas dienu, aģentūru LETA informēja zoodārzā.

Sabiedrība Kāpēc Latvijā rēķini par apkuri ir lieli, bet siltums - nepietiekošs (+VIDEO)

Iedzīvotājiem, samazinoties āra temperatūrai, nav vienaldzīgas pieaugošās izmaksas par apkuri.

Lasiet arī

Sabiedrība Ierēdņu algas arī turpmāk nepublicēs

Pašlaik informācija par aprēķināto atalgojumu ir pieejama tikai valsts amatpersonu deklarācijās, ko publisko reizi gadā. Saeimas komisija uzskata, ka šī kārtība arī jāsaglabā.

Sabiedrība Kad pašvaldībām akūti trūkst naudas

Deputāti iepazīsies ar finanšu situāciju pašvaldībās.

Sabiedrība Vēlās izbeigt praksi deklarēties bez īpašnieka atļaujas

Saeimas komisija nolēma uzdot Iekšlietu ministrijai sagatavot un iesniegt attiecīgus priekšlikumus.

Sabiedrība Deputāti plāno «izsaukt uz paklāja» veselības ministru

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija plāno iztaujāt veselības ministru Hosamu Abu Meri (JV) par iecerēm būtiski reformēt vairāku Rīgas veselības iestāžu darbību,sacīja komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš.