Latvijas pilsonis organizējis migrantu nogādāšanu no pierobežas uz Rīgu

Sabiedrība
LETA 14:55, 07.10.2024 0

Valsts robežsardze pagājušajā nedēļā aizturējusi Latvijas pilsoni, kurš "Telegram" lietotnē organizēja migrantu nogādāšanu no pierobežas uz Rīgu.

 
Foto: LETA

Veicot operatīvos pasākumus, robežsargi Rēzeknes novadā aizturēja Latvijas pilsoni, kurš par samaksu veica deviņu nelikumīgi valsts robežu šķērsojušu personu pārvadāšanas organizēšanu no Baltkrievijas-Latvijas pierobežas uz Rīgu.

Tāpat operatīvo pasākumu rezultātā konstatēti deviņi trešo valstu pilsoņi bez ceļošanas dokumentiem, kā arī derīgām vīzām un uzturēšanās atļaujām.

Pret Latvijas pilsoni sākts kriminālprocess.

Imigranti atturēti no nelikumīgas valsts robežas šķērsošanas saskaņā ar valdības iepriekš pieņemto lēmumu par pastiprināta robežapsardzības sistēmas darbības režīma izsludināšanu.

Šogad no Latvijas-Baltkrievijas robežas nelikumīgas šķērsošanas atturēti 4577 cilvēki, bet humānu apsvērumu dēļ Latvijā uzņemti 16 cilvēki.

Valdība nesen nolēma līdz 31.decembrim pagarināt pastiprinātās robežapsardzības režīmu Baltkrievijas pierobežā. Līdz šim šāds režīms bija noteikts līdz 12.septembrim.

Pastiprinātās kontroles režīms noteikts Ludzā un Ludzas novada pagastos, Krāslavā un novada pagastos, Augšdaugavas novadā, Daugavpilī un Rēzeknes novada Kaunatas pagastā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Par mājas un zemes apvienošanu dalītā īpašuma gadījumos balsos arī elektroniski

Iespēja savu balsojumu jautājumā par atsavināšanas tiesību izmantošanu paziņot, izmantojot drošu elektronisko parakstu, paredzēta kā alternatīva patlaban noteiktajam, ka jāierodas klātienē zvērināta tiesu izpildītāja prakses vietā.

Sabiedrība Aktīvie rīdzinieki palīdz pašvaldībai apzaļumot pilsētu (+VIDEO)

Kopumā iedzīvotāju biedrībām darbu veikšanai tika piegādāti 175,5 kubikmetri melnzemes un 12 kubikmetri komposta.

Sabiedrība Ministrs: Optimizācija NMPD plānota jau vairākus gadus

Optimizācija Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD), kuru iecerēts īstenot ar nākamo gadu, tika plānota jau vairākus gadus, otrdien intervijā LTV "Rīta panorāmā" stāstīja veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Sabiedrība Daži cilvēki nedēļas nogalē uz Rīgas zoodārzu varēs iet bez maksas. Kas tie būs?

Brīvdienās, 12.oktobrī un 13.oktobrī, Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs ar tradicionālajām "Dzīvnieku dienām" svinēs 112.dzimšanas dienu, aģentūru LETA informēja zoodārzā.

Lasiet arī

Pasaule Ungārija draud nelegālajiem imigrantiem izsniegt bezmaksas biļetes uz Briseli

Reaģējot uz lielajām sodanaudām, kas piemērotas Ungārijai par tās noraidošo politiku pret patvēruma meklētājiem, Budapešta varētu piešķirt nelegālajiem imigrantiem, kas mēģina iekļūt Eiropas Savienībā (ES), vienvirziena bezmaksas biļetes līdz Briselei, ceturtdien paziņojis premjerministra Vikrora Orbāna kancelejas vadītājs Gergejs Gujāšs.

Pasaule Vācijā ievērojami pieaudzis nelegālo imigrantu skaits

Pagājušajā gadā Vācijā ievērojami pieaudzis nelegālo imigrantu skaits, trešdien paziņojusi Federālā kriminālpolicijas pārvalde (BKA).

Kriminālziņas Trešdien Latvijas robežu nav mēģinājis šķērsot neviens nelegālais migrants

Pēc ilgāka saspringuma perioda, kad Latvijas-Baltkrievijas robežu vidēji dienā mēģināja šķērsot līdz 30 nelegālajiem migrantiem, trešdien šādu mēģinājumu nav bijis, informēja robežsardze.

Kriminālziņas Augšdaugavas novadā aizturēti divi migrantu pārvadātāji

Valsts robežsardze 10.augustā Augšdaugavas novadā aizturējusi divas personas par nelegālu migrantu pārvadāšanu.