• Amālija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ukrainas iedzīvotāju plūsma Latvijā saglabājas mērena

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 15:07, 05.10.2024


Šogad Ukrainas iedzīvotāju plūsma Latvijā saglabājas mērena un stabila, turklāt lielākā daļa Latviju šķērso tranzīta nolūkos, liecina Iekšlietu ministrijas sagatavotais ziņojums valdībai.


Foto: LETA

Šogad deviņos mēnešos Latvijā pār ārējo robežu ir ieceļojis 17 871 Ukrainas pilsonis. Viņu plūsma saglabājas mērena un stabila, vienlaikus vasaras mēnešos ir vērojams ieceļojošo pieaugums, kas skaidrojams ar tradicionāli aktīvāku personu ceļošanu vasaras mēnešos, norāda ministrijā.

Patlaban sistēmā ir iekļauti 46 512 Ukrainas iedzīvotāji, kuriem ir noteikts Latvijas pagaidu aizsardzības statuss. Sistēmā no jauna šogad reģistrēti vidēji 468 Ukrainas civiliedzīvotāji mēnesī.

Vienlaikus pašvaldībās kā aktīvi patlaban reģistrēti 32 304 Ukrainas iedzīvotāji, bet ar pašvaldību starpniecību patlaban izmitināti 3143 Ukrainas iedzīvotāji. Brīvo izmitināšanas gultas vietu skaits ir 401.

Ministrija atzīmē, ka turpinās gan pirmreizējo, gan atkārtoto termiņuzturēšanās atļauju izsniegšana Ukrainas iedzīvotājiem. Arī izsniegto uzturēšanās atļauju skaits 2024.gadā saglabājas mērens un stabils, teikts ziņojumā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ukrainas bēgļus aicina savlaicīgi pagarināt pagaidu aizsardzības statusu

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) aicina Ukrainas bēgļus savlaicīgi pagarināt pagaidu aizsardzības statusu.

Sabiedrība Piedāvāti vairāki risinājumi papildu finansējumam pašvaldībām

Pašvaldībām ik gadu tiek prognozēts nodokļu ieņēmumu un nodokļu izmaiņu kompensācijas pieaugums, tai skaitā 2025. gadam paredzēts pieaugums 235,8 miljonu eiro apmērā.

Sabiedrība «Rīgas namu pārvaldnieks» sācis apkures sezonu

No šodienas SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) sāk apkures pieslēgšanu uzņēmuma apsaimniekotajās dzīvojamās mājās.

Sabiedrība Naktī uz piektdienu Latvijas lielākajā daļā gaidāms lietus

Debesis būs apmākušās, vietām Kurzemē tās skaidrosies.

Lasiet arī

Sabiedrība Sabiedriskie mediji kopā ar Ziedot.lv vienojas atbalsta akcijā Ukrainai

Sabiedriskie mediji kopā ar "Ziedot.lv" vienojušies atbalsta akcijā Ukrainai, aģentūrai LETA pavēstīja Latvijas Televīzijas pārstāve Ginta Martini.

Sabiedrība Samazinājies iedzīvotāju atbalsts Ukrainas kara bēgļu uzņemšanai Latvijā

Samazinājies Latvijas iedzīvotāju atbalsts Ukrainas kara bēgļu uzņemšanai Latvijā, liecina SIA "Rait Custom Research Baltic" veiktā sabiedriskās domas aptauja, kas tapusi pēc Valsts kancelejas pasūtījuma.

Sabiedrība Vāc parakstus par plašāku raidījumu ukraiņu valodā klāstu sabiedriskajos medijos

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par plašāku raidījumu ukraiņu valodā klāstu sabiedriskajos medijos

Pasaule Ukrainā darbu sācis pirmais Rheinmetall kopuzņēmums

Ukrainā sākusi darboties pirmā Ukrainas un Vācijas aizsardzības koncernu "Ukroboronprom" un "Rheinmetall" kopīgā ražotne - bruņutehnikas remonta un ražošanas cehs, paziņoja Ukrainas stratēģiskās rūpniecības ministrs Oleksandrs Kamišins.