Vairāk nekā 51 100 Latvijas pilsoņu ir dubultpilsonība ar kādu no 129 valstīm

Sabiedrība
LETA 14:25, 25.09.2024 0

Latvijas dubultpilsoņu kopējais skaits ir 51 123, un šiem cilvēkiem ir dubultpilsonība ar kādu no 129 valstīm, trešdien Saeimas atbildīgajā komisijā deputātus informēja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) pārstāve Sanda Cielēna.

 
Foto: LETA

No 129 valstīm ar 40 valstīm atbilstoši likumam ir pieļaujama dubultpilsonība, savukārt ar pārējām 89 nevar būt dubultpilsonība, skaidroja Cielēna.

Lielākā daļa no dubultpilsoņiem norādījuši dzīvesvietu ārvalstīs, akcentēja PMLP pārstāve, atzīmējot, ka populārākais dubultpilsoņu valstis ir Lielbritānija, ASV, Izraēla un Krievija. Līdz šim populārākā valsts bija ASV.

Cielēna vērsa uzmanību, ka puse jeb 26 568 personas ir bērni un jaunieši, kas veido dubultpilsoņu skaitu. Dubultpilsonība ar jebkuru valsti var būt bērniem līdz 18 gadu vecumam, taču jauniešiem pēc pilngadības sasniegšanas līdz 25 gadu vecumam jāizdara izvēle saglabāt Latvijas vai neatļautās valsts pilsonību.

Dubultpilsonība ar Krieviju ir 4049 personām, savukārt 509 personām ir Baltkrievijas dubultpilsonība. Dubultpilsonība ar Izraēlu ir 5383 personām, norādīja Cielēna, atzīmējot, ka Izraēlai raksturīgi ir ārzemēs dzīvojoši trimdinieki.

Komisijas deputātos neizpratni radīja tas, ka ir 1474 jaunieši līdz 17 gadu vecumam, kam ir norādīta dzīvesvieta Latvijā, bet ir dubultpilsonība ar Krieviju. PMLP pārstāve skaidroja, ka bieži vien vecāki ļauj bērniem pašiem lemt par pilsonību, kad atvases sasniedz konkrēto vecumu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Scientoloģijas draudze sāka darboties Latvijā (+VIDEO)

Plāno īstenot cilvēka ticības brīvību, izzinot cilvēka patieso garīgo dabu un attiecības.

Sabiedrība Čakša sola 2025.gadā pacelt algas pedagogiem

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) nākamā gada budžetā iezīmētie 30 miljoni eiro tiks novirzīti pedagogu algu pieaugumam no janvāra, žurnālistiem apliecināja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Sabiedrība Dienvidkurzemes novads par 45 587 eiro iegādājies lietotu bibliobusu (+VIDEO)

Iepirkumā iegādātajam bibliobusam bija uzlīmes vācu valodā, tādēļ bijis nepieciešams izstrādāt jaunu dizainu.

Sabiedrība Trešdien Latvijā laiks kļūs mākoņaināks un vējaināks, vietām līs

Naktī dažviet valsts rietumu un centrālajā daļā gaidāms īslaicīgs lietus, no rīta un dienā uzlīs arī vietām austrumu novados. Mākoņu būs vairāk, tomēr palaikam spīdēs saule.

Lasiet arī

Sabiedrība Gada sākumā Latvijā dzīvojuši 180 455 nepilsoņi

Gada sākumā Latvijā dzīvojuši 180 455 nepilsoņi, 1 719 396 pilsoņi un 141 702 ārzemnieki, liecina Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas sēdē prezentētā Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes informāciju.

Interesanti fakti Valdība lems par 87 personu uzņemšanu Latvijas pilsonībā

Valdība nākamnedēļ lems par 87 personu, tostarp viena nepilngadīga bērna, uzņemšanu Latvijas pilsonībā.

Pasaule Lietuvā notiek referendums par dubultpilsonību

Lietuvā svētdien notiek referendums par dubultpilsonības atļaušanu. Referendums norisinās vienlaikus ar valsts prezidenta vēlēšanām.

Pasaule Lietuvas prezidents anulē pilsonību balerīnai Ilzei Liepai

Lietuvas prezidents Gitans Nausēda anulējis izņēmuma kārtā piešķirto Lietuvas pilsonību Krievijas balerīnai Ilzei Liepai, kura atklāti atbalsta Krievijas karu Ukrainā, un bijušajam padomju laika Valsts drošības komitejas (KGB) darbiniekam Jurijam Kudimovam, kas tagad ir uzņēmējs.