Siliņa: Tā kā viesmīļu ideja nav populāra, ministri paši ies pēc kafijas

Sabiedrība
LETA 09:22, 18.09.2024 0

Tā kā sabiedrībā viesmīļu piesaiste nav populāra, ministri paši tērēs savu laiku ceļā pēc kafijas valdības sēdes laikā, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

 
Foto: LETA

Premjerministre atgādināja, ka tā esot bijusi Valsts kancelejas direktora Raivja Kronberga iniciatīva. "Viņš vēlējās ļoti ilgā un garā sēdē, līdzīgi kā Eiropā, arī vismaz ministriem netērēt savu algas daļu un savu laiku, ejot pēc kafijas, lai viņi varētu koncentrēties ļoti izaicinošiem jautājumiem Ministru kabinetā," teica Siliņa.

Kronbergam esot bijusi vēlme "iepriecināt kā jaunam kancelejas vadītājam ministrus", paredzot jaunu kārtību, kas arī būtu tikai "saprotama un normāla, ka garās stundās būtu kāds, kas apkalpotu", stāstīja Siliņa.

"Acīmredzot sabiedrībā šādas lietas nav populāras, un ministri paši ies pēc kafijas un tērēs savu laiku," nosprieda premjere.

"Bet, tā kā šis izraisījis tik lielu interesi, mēs paši iesim pēc savām papīra krūzēm," apsolīja valdības vadītāja.

Kā ziņots, Saeimas Pieprasījumu komisijā šodien tiks skatīts opozīcijā esošās frakcijas "Stabilitātei!" pieprasījums Ministru prezidentei Evikai Siliņai (JV), kurā aicināts skaidrot, vai valdības sēžu laikā izmantots viesmīlis.

Uz komisijas sēdi, kura sāksies plkst.9, aicināts Valsts kancelejas direktors Raivis Kronbergs.

Kronberga skaidrojumā minēts, ka Ministru kabineta sēdes dalībniekiem blakus sēžu zālei, palīgtelpā ir pieeja kafijas automātam, kur līdz šim katrs pats varēja pagatavot sev kafiju.

"Lai izvairītos no tā, ka sēdes laikā tās dalībnieki dodas uz palīgtelpu gatavot sev kafiju, es personīgi īstenoju Eiropas Savienības institūcijās īstenoto praksi, kur sēžu laikā sēdes dalībniekiem kafija tiek pienesta," skaidro Kronbergs.

Viņš skaidrojumā norāda, ka kopā ar kolēģiem, kas tehniski nodrošina sēdes norisi, pagatavoja kafiju un palūdza kafejnīcas darbiniekam to iznēsāt, lai netiktu traucēta jau tā ieilgusī sēde.

"Tas neradīja papildu izmaksas. Ņemot vērā sabiedrības pausto nepatiku pret šādu iniciatīvu, tā palika tikai izmēģinājuma statusā un netiek turpināta," pausts skaidrojumā.

Tikmēr opozīcijas pieprasījumā pausts viedoklis, ka 27.augusta sēdē esot bijis redzams, ka Ministru kabineta locekļus apkalpojot viesmīlis.

"Stabilitātei!", paužot "neizpratni par šādu valdības izšķērdību un nepieciešamību pēc "ekstra" pakalpojuma", pieprasa Siliņu ierasties Saeimā un sniegt atbildes uz vairākiem jautājumiem.

Pieprasījumā minēts, ka deputāti vēlas noskaidrot, vai 2024.gadā amata vieta - viesmīlis - ir paredzēta Ministru kabineta amata vietu sarakstā, vai arī tas tiek izmantots kā ārpakalpojums. Tāpat Siliņai prasīts skaidrojums par to, kādi pienākumi jāveic viesmīlim, kādu atalgojumu viņš saņem. Tiek arī uzdots jautājums, vai viesmīļa pakalpojumi tiks izmantoti nākamajā gadā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Sabiedrība Ministru prezidente dosies ikgadējā atvaļinājumā

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) šodien dosies ikgadējā atvaļinājumā, liecina premjeres darba kārtība.

Sabiedrība Premjere: Valsts pārvalde var rast iespēju samazināt administratīvos resursus

Valsts pārvalde var atrast iespēju samazināt administratīvos resursus, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" tādu pārliecību pauda Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Sabiedrība Evika Siliņa: Jāņos mēs kā tauta vēlreiz apliecinām savu identitāti

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) Jāņos novēl būt kopā latviskajās tradīcijās, dziesmās un dejās.

Sabiedrība Siliņa skaidro, kāpēc Vitenbergs nevar izmeklēt «Rail Baltica» problēmas

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) uzskata, ka Saeimas deputāta, bijušā satiksmes ministra Jāņa Vitenberga (NA) atrašanās "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā būtu tiešs interešu konflikts.