Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Sabiedrība
VS.LV 17:14, 18.09.2024 0

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.

 
Foto: LETA

Saeima ceturtdien, 19.septembrī, galīgajā lasījumā lems par grozījumiem Darba likumā, ar kuriem iecerēts stiprināt valsts valodas lietojumu darba tirgū.

Tāpat rīt galīgajā lasījumā lems par grozījumiem Kredītiestāžu likumā, kas noteic, ka Latvijas komercbanku bankomātos vairs nebūs pieejama krievu valoda.

Vēl galīgajā lasījumā rīt paredzēts skatīt grozījumus, ar kuriem paredzēts paplašināt apelācijas instances tiesas iespējas izskatīt krimināllietas rakstveida procesā.

Otrajā lasījumā deputāti lems par grozījumiem Ceļu satiksmes likumā. Tie paredz, ka trešajā valstī reģistrētu transportlīdzekli būs jādeklarē izmantošanai ceļu satiksmē Latvijā. Vienlaikus ar grozījumiem iecerēts arī atteikties no transportlīdzekļa tehniskās apskates derīguma termiņa uzlīmes.

Deputātiem būs jālemj arī par vairāku jaunu likumprojektu nodošanu izskatīšanai komisijās. To vidū ir Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča rosinātie grozījumi, ar kuriem plānots uz laiku – diviem gadiem – apturēt publisko personu kapitālsabiedrību un publiski privāto kapitālsabiedrību valdes un padomes locekļu atlīdzības pieaugumu, nepārsniedzot uz 2024. gada 31. augustu noteikto apmēru.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Sabiedrība Lems par ieceri pārtikas preču cenu zīmēs norādīt produkta ražotājvalsti

Saeima rīt otrajā lasījumā skatīs grozījumus Pārtikas aprites uzraudzības likumā, kas paredz pārtikas preču cenu zīmēs norādīt produkta ražotājvalsti. Nav aizliegts izmantot arī valsts karodziņus.

Sabiedrība Saeimaplāno noteikt sadales tarifa fiksētās daļas pieauguma griestus

Saeima pirmajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Elektroenerģijas tirgus likumā, ka arī saistītos grozījumus Enerģētikas likumā un arī izmaiņas likumā "Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem". Lai grozījumi stātos spēkā, tie Saeimai vēl jāatbalsta otrajā - galīgajā - lasījumā.

Sabiedrība Sagatavoti grozījumi Pilsonības likumā

Jaunās vienotības Saeimas deputāti sagatavojuši grozījumus, lai pilnveidotu Pilsonības likumā paredzēto Latvijas Republikas pilsonības atņemšanas tiesisko regulējumu. Šodien ar tiem deputāti iepazīstinās sadarbības partnerus.

Sabiedrība Pastiprinās atbildību par draudiem un vardarbību

Saeima rīt izskatīs vairākus likumprojektus, ka arī opozīcijas ierosinājumu par neuzticības izteikšanu Kariņam.