Čakša pagaidām neatklāj, ko uzrunās padomnieku amatiem

Sabiedrība
LETA 09:01, 18.09.2024 0

Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV) pagaidām neatklāj, ko plāno uzrunāt padomnieku amatiem politiku izstrādes, ieviešanas un pārvaldības jautājumos.

 
Foto: LETA

Politiķi šajos jautājumos konsultēja divi padomnieki. Ar Raivi Bergu, kas tika vainots politiskā spiediena izdarīšanā, sadarbība tika pārtraukta jūlija sākumā. Bergs amatu atstāja pēc paša vēlēšanās. Savukārt Katrīna Caunīte-Orupe tika iecelta Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāra vietnieces amatā administratīvajos jautājumos.

"Man zaudējums, ministrijai ieguvums," par Caunītes-Orupes iecelšanu valsts sekretāra vietnieces amatā aģentūrai LETA sacīja Čakša. "Ministra birojs ir tā vieta, kur mēs varam ātrāk piesaistīt cilvēkus, un daļu no tiem pēc tam paņem arī prom [darbam ministrijā]."

Čakša šobrīd ir jauna padomnieka meklējumos. Vienlaikus politiķe pagaidām atturējās nosaukt, kurus cilvēkus varētu uzrunāt.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Sabiedrība Čakša: Īsti nezinu, kuri pedagogu streika prasības punkti nav izpildīti

Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV) patlaban īsti nesaprotot, kuras no Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) izvirzītajām streika prasībām Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) nav izpildījusi.

Sabiedrība Čakša: Rīga varētu iesaistīties izglītības finansēšanas reformā

Rīga jau šogad varētu iesaistīties izglītības finansēšanas reformā, kas nozīmētu, ka reformās iesaistītos skolas ar teju pusi Latvijas skolēnu, šorīt intervijā LTV "Rīta panorāmā" izteicās izglītības ministre Anda Čakša (JV).

Sports Čakša nosoda SOK lēmumu ļaut KF sportistiem piedalīties olimpiskajās spēlēs

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) un ministre Anda Čakša (JV) nosoda Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu ļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem nākamā gada Parīzes olimpiskajās spēlēs piedalīties neitrālu sportistu statusā, liecina IZM un ministres paziņojumi tviterī.

Sabiedrība Čakša skaidrojas, kāpēc augsta ranga IZM ierēdņi pēdējā laikā pamet darbu

Lielās pārmaiņas, kas iniciētas pēdējo četru gadu laikā, ir ļoti noslogojušas Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) darbiniekus un radījušas lielu spriedzi, vienlaikus nav sniegts pietiekami liels atbalsts ilgstošā laika posmā, pauda izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV), skaidrojot darba attiecības pārtraukušo ierēdņu skaita iemeslus.