Ļoti ietekmīgs portfelis

Sabiedrība
VS.LV 17:55, 17.09.2024 0

Latvijas pārstāvim Valdim Dombrovskim EK būs dubulta loma. Viņš būs ekonomikas un ražīguma komisārs, kā arī viņam uzticēta īstenošanas un vienkāršošanas komisāra pienākumi. Par šo darba daļu viņš būs tieši pakļauts Leienai.

 

Valdim Dombrovskim Eiropas Komisijā (EK) uzticētais portfelis ekonomikas uz produktivitātes jomā ir ļoti ietekmīgs "smagsvaru portfelis", otrdien preses konferencē pauda Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Premjere norādīja, ka Dombrovskim būs uzticēti jautājumi saistībā ar birokrātijas mazināšanu, kas, viņasprāt, ir ļoti būtiski un kas nozīmējot to, ka Dombrovskis ir ieredzēts Eiropā, un viņš ar savu profesionalitāti varēs tur turpināt darbu.

Tāpat Ministru prezidente atzīmēja, ka Eiropas Savienībā līdz šim šos portfeļus pārvaldījušas tādas valstis kā Itālija un Francija. "Šis ir arī portfelis, kur tiek uzraudzīti Eiropas Savienības dalībvalstu budžeti un makroekonomiskie rādītāji - tas ir portfelis ar diezgan lielu ietekmi Eiropas Savienības telpās," sacīja Siliņa.

Kā ziņots, EK prezidente Urzula fon der Leiena otrdien iepazīstināja ar jauno EK sastāvu nākamajiem pieciem gadiem, un jaunajai EK darbu paredzēts sākt 1.novembrī.

Latvijas pārstāvim Valdim Dombrovskim EK būs dubulta loma. Viņš būs ekonomikas un ražīguma komisārs, kā arī viņam uzticēta īstenošanas un vienkāršošanas komisāra pienākumi. Par šo darba daļu viņš būs tieši pakļauts Leienai.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Sabiedrība Zemnieku protesti: klusums pirms vētras

Ja sarunu rezultāts būs negatīvs, Latvijas lauksaimnieku strikta apņemšanās ir doties uz Rīgu.

Ekonomika Ekonomists: inflācija ir sakauta

Atsevišķu preču un pakalpojumu cenu kāpums vēl ir straujš, bet tas galvenokārt ir inerces rezultāts, kuras spēks nevar būt bezgalīgs. Tā ir iespēja mainīt dienaskārtību un lielāku vērību veltīt ekonomikas izaugsmes veicināšanai.

Ekonomika Šajā gadījumā divnieks ir laba atzīme!

Novembrī lielas cenu līmeņa izmaiņas nav gaidāmas.

Sabiedrība «Solis superbirokrātijas un policejiskas valsts virzienā»

Opozīcijas deputāti pret valdības plāniem ieviest obligāto iedzīvotāju ienākumu deklarēšanu.