Latvijas Radio 1 studijas rekonstrukcijā investē pusmiljonu eiro

Sabiedrība
VS.LV 17:39, 17.09.2024 0

Investējot 550 000 eiro, ir pabeigta Latvijas Radio 1 tiešraižu studijas rekonstrukcija.

 

Multimediālās funkcionalitātes studija no otrdienas ir Latvijas Radio 1.programmas un Ziņu dienesta informatīvi analītisko raidījumu mājvieta.

LR valdes priekšsēdētāja Una Klapkalne norāda, ka jaunā studija pavērs plašākas multimedialitātes iespējas līdztekus kvalitatīvam audio saturam veidot arī estētiskāku video saturu. "Es ceru, ka šī studija iedvesmos visus Latvijas Radio 1. programmas raidījumu veidotājus jaunām idejām, savukārt viesiem ļaus justies ērti un radīs vēlmi atgriezties radiomājā un ētera viļņos arī pēc sarežģītām sarunām," pauž Klapkalne.

Studijas telpas ir pārplānotas un pilnībā rekonstruētas. Telpu plānojums veidots, paplašinot studijas zonu raidījumu veidotājiem un viesiem. Sienu apdarē izmantoti augstvērtīgi akustiskie paneļi, palielinot gan skaņas kvalitāti, gan estētisko atveidi.

Tāpat studija aprīkota ar sešām robotkamerām, videosignāla apstrādes tehnoloģisko nodrošinājumu un lielizmēra iekštelpu informatīvo displeju vairāk nekā sešu kvadrātmetru platībā, nodrošinot nepieciešamo funkcionalitāti arī kvalitatīva video satura veidošanai, piemēram, raidījumam "Krustpunktā", kas ik darba dienu skatāms arī LTV1.

Apmēram 70% no jaunās studijas kopējām izmaksām izlietoti audio un video aprīkojuma iegādei, savukārt atlikusī daļa izlietota studijas un režijas telpu rekonstrukcijai, apdares, akustisko paneļu un citām vajadzībām.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Kriminālziņas SEPLP lūgs Latvijas Radio paskaidrojumu par ētera pārrāvumu

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) lūgs Latvijas Radio valdei paskaidrojumu par ētera pārrāvumu ugunsgrēka dēļ.

Ekonomika Nosauktas visklausītākās radio stacijas Latvijā

Pēdējo sešu mēnešu laikā radio ik dienu klausījušies vidēji 65% jeb 989 000 Latvijas iedzīvotāju vecumā no 16 līdz 74 gadiem, kas ir par 2,9% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, liecina pētījumu kompānijas "Kantar" apkopotie dati.

Pasaule Igaunijā sāks raidīt pirmā radiostacija ukraiņu valodā

Igaunijā piektdien sāks raidīt pirmā radiostacija ukraiņu valodā.

Sabiedrība Latvijas Radio skanēs hokeja izlases spēlētāju ierunātās pasakas

"Latvijas Radio" skanēs Latvijas hokeja izlases spēlētāju un treneru ierunātas pasakas, informē Latvijas Radio.