• Alita,
  • Elita,
  • Liesma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Valsts prezidents darba vizītē apmeklēs Amerikas Savienotās Valstis

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 12:20, 13.09.2024


Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs š.g. 17.–27. septembrī darba vizītē apmeklēs Amerikas Savienotās Valstis (ASV).


Foto: LETA

Darba vizītes sākumā no 17. līdz 21. septembrim Valsts prezidents E. Rinkēvičs kopā ar Latvijas ekonomikas ministru un uzņēmēju
delegāciju apmeklēs ASV Kalifornijas pavalsti, bet no 22. līdz 27. septembrim Valsts prezidents apmeklēs Ņujorku, lai piedalītos Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Ģenerālās asamblejas 79. sesijas atklāšanā.

Vizītes ASV Kalifornijas pavalstī mērķis ir Latvijas konkurētspējas veicināšana, paplašinot Latvijas uzņēmumu eksporta tirgu un veicinot investīciju piesaisti. Valsts prezidents kopā ar pavadošo delegāciju apmeklēs vairākus pasaulē vadošos augsto tehnoloģiju uzņēmumus, to
skaitā META, Google, OpenAI un Groq. Plānots apmeklēt arī ASV Nacionālās aeronautikas un kosmosa administrācijas (NASA) Eimsa pētījumu centru Silīcija ielejā.

Tikšanās laikā ar uzņēmumu un izpētes centra vadības pārstāvjiem sevišķa uzmanība tiks pievērsta jautājumiem, kas skar mākslīgā intelekta risinājumu attīstību un potenciālo sadarbību ar Latviju un tās uzņēmējiem kopīgu projektu īstenošanā.

Vizītes ietvaros tiks apmeklēta arī Stenforda Universitāte, kur plānota dalība apaļā galda diskusijā ar Stenforda Universitātes pārstāvjiem, to skaitā Hūverta institūta direktori, bijušo ASV valsts sekretāri, Kondolīzu Raisu (Condoleezza Rice) un Stenforda Universitātes Frīmena-
Spogli Starptautisko studiju institūta vecāko pētnieku Frensisu Fukujamu (Francis Fukuyama).

Valsts prezidenta uzruna ANO Ģenerālajā asamblejā paredzēta 25. septembrī aptuveni pusnaktī pēc Latvijas laika. E. Rinkēvičs savā uzrunā pievērsīs sevišķu uzmanību Krievijas agresijai pret Ukrainu un tās radītajiem draudiem uz noteikumiem balstītajai starptautiskajai
kārtībai, kā arī krīzei Tuvajos Austrumos un globālo ilgtspējīgas attīstības mērķu sasniegšanas nozīmei.

ANO Ģenerālās asamblejas laikā plānota Baltijas valstu prezidentu tikšanās ar ANO ģenerālsekretāru Antoniu Guterrešu (António Guterres), kā arī ar Polijas prezidentu Andžeju Dudu (Andrzej Duda).

Valsts prezidents ir aicināts piedalīties ASV prezidenta Džo Baidena (Joe Biden) un pirmās lēdijas Džilas Baidenas (Jill Biden) pieņemšanā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Panākta vienošanās neapliekamo minimumu pensionāriem nākamgad dubultot

Pensionāriem no nākamā gada neapliekamo minimumu varētu noteikt 1000 eiro apmērā mēnesī, intervijā LTV sacīja labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS).

Sabiedrība Rīga aicina saglabāt dzelzceļa staciju «Rumbula»

Ņemot vērā augsto teritorijas attīstības potenciālu nākotnē un lielo loģistikas, tirdzniecības un ražošanas uzņēmumu koncentrāciju, Rīgas vicemērs un Rīgas un Pierīgas pašvaldību apvienības "Rīgas metropole" līdzpriekšsēdētājs Edvards Ratnieks (NA/LRA) aicina Satiksmes ministriju pārskatīt nodomu par Rumbulas dzelzceļa stacijas slēgšanu.

Sabiedrība Valdība atbalsta 77 personu uzņemšanu Latvijas pilsonībā

Starp pretendentiem 63% bija krievi, 13% baltkrievi, 5% lietuvieši, kā arī cahurs, armēnis, čečens, ukrainis.

Sabiedrība Ļoti ietekmīgs portfelis

Latvijas pārstāvim Valdim Dombrovskim EK būs dubulta loma. Viņš būs ekonomikas un ražīguma komisārs, kā arī viņam uzticēta īstenošanas un vienkāršošanas komisāra pienākumi. Par šo darba daļu viņš būs tieši pakļauts Leienai.

Lasiet arī

Sabiedrība Prezidents: Naida runa visās tās izpausmēs ir jāsoda bargi

Naida runa visās tās izpausmēs ir jāsoda bargi, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" uzsvēra Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība Rinkēvičs uzsver nepieciešamību pēc labākas koordinācijas stihiju gadījumos

Stihiju gadījumos būtu nepieciešama labāka dienestu koordinācija un iedzīvotāju informēšana, klātienē iepazīstoties ar stipru lietavu sekām Jelgavā, aģentūrai LETA sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Pasaule Rinkēvičs: Jāsniedz atbalsts Ukrainai un Moldovai reformu ieviešanā

Jāsniedz nepieciešamais atbalsts Ukrainai un Moldovai Eiropas Savienības (ES) integrācijas reformu ieviešanā, uzsvēra Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš otrdien Rīgas pilī tikās ar Luksemburgas ārlietu ministru Ksavjē Betelu.

Sabiedrība Rinkēvičs: patiesības mirklis par valdības rīcībspēju gaidāms rudenī

"Patiesības mirklis" par Evikas Siliņas (JV) vadītās valdības rīcībspēju gaidāms pēc vasaras pārtraukuma, pirmdien intervijā TV3 izteicās Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.