Vēlētājus informēs par mākslīgā intelekta izmantošanu politiskajā aģitācijā

Sabiedrība
LETA 15:17, 12.09.2024 0

Saeima šodien otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā, kas paredz no priekšvēlēšanu aģitācijas autoriem prasīt darīt zināmu vēlētājiem, ka tās tapšanā izmantots mākslīgais intelekts.

 

Grozījumus rosinājis Valsts prezidenta Edgars Rinkēvičs, norādot, ka tiem vajadzētu būt saistošiem no 2025.gada pašvaldību vēlēšanām.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas izveidotā darba grupa vasarā diskutēja par mākslīgā intelekta definīciju un tās tvērumu priekšvēlēšanu aģitācijā.

"Līdz šim ir notikušas vairākas darba grupas sanāksmes, un esam saņēmuši virkni priekšlikumu, ko sāksim vērtēt. Tāpat šajā laikā spēkā ir stājies Eiropas Savienības Mākslīgā intelekta akts, kas ir pasaulē pirmais visaptverošais regulējums šo tehnoloģiju jomā," paudis komisijas priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR).

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ceturtdien izklīdīs migla un spīdēs saule

Ceturtdien Latvijas lielākajā daļā migla izklīdīs rīta stundās, vietām tā var saglabāties līdz dienas vidum, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Ceturtdienas rītā daudzviet gaidāma migla

Ceturtdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla, redzamība vietām samazināsies līdz simts metriem, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Pārspēts 18.septembra nacionālais siltuma rekords

Trešdien līdz plkst.14 augstākā gaisa temperatūra valstī bija +25,7 grādi Daugavpilī, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Sabiedrība Noraida priekšlikumu kandidātu sarakstus iesniegt būtiski agrāk pirms vēlēšanām

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāti šodien noraidīja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšlikumu partiju deputātu kandidātu sarakstus prasīt iesniegt ne vēlāk kā 120 dienas jeb četrus mēnešus pirms vēlēšanām.

Lasiet arī

Interesanti fakti Valodas tehnoloģiju platformā Hugo.lv integrēts sarunu bots ChatGPT

Kultūras informācijas sistēmu centra (KISC) pārvaldītajā valsts pārvaldes valodas tehnoloģiju platformā "Hugo.lv" īstenota integrācija ar "Microsoft Azure" "Open AI" platformā iestrādāto globālo sarunu botu "ChatGPT", informē KISC pārstāvji.

Veselība Pacientus sagaida robots: jaunums Cēsu klīnikā (+VIDEO)

Mākslīgais intelekts atvieglo ārstu darbu.

Sabiedrība Latvijas iedzīvotāji baidās no mākslīgā intelekta, liecina aptauja (+VIDEO)

Сilvēkiem acīmredzot ir bail no "robotizācijas" iejaukšanās cilvēku sociālajā, emociju un vērtību telpā.