• Alita,
  • Elita,
  • Liesma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Smagsvara tehnikas autovadītāji apdraud Salacas pagaidu tilta drošību

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 11:52, 12.09.2024


Salacgrīvā smagsvara transportam virs 40 tonnām uz pagaidu tilta pār Salacu obligāti ir jāievēro 30 metru distance starp transporta līdzekļiem, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).


Foto: LETA

LVC skaidro, ka tas ir nepieciešams drošai pagaidu tilta ekspluatācijai.

Informācija par distanci ir izvietota gan pirms pagaidu tilta, gan arī LVC mājaslapas interaktīvajā kartē ar transporta masas ierobežojumiem.

LVC atgādina, ka smagsvara transporta līdzekļiem, kas ir saņēmuši braukšanas atļaujas, ir obligāti jāievēro šie noteikumi. Tomēr smagsvara tehnikas autovadītāji šos noteikumus neievēro, kā arī satiksmē piedalās pārkrauts transports, kas ir smagāks, nekā norādīts atļaujā.

Šāda rīcība apdraud tilta drošību, tāpēc LVC aicinās pašvaldības un Valsts policiju pievērst pastiprinātu uzmanību šo pārkāpumu kontrolei.

Kopš 30.augusta satiksme pār Salacu Salacgrīvā notiek pa pagaidu tiltu un ir sākta vecā tilta demontāža. Pa pagaidu tiltu ir aizliegt pārvietoties transportam, kas ir smagāks par 52 tonnām.

Tāpat vēstīts, ka esošo tiltu pār Salacu Salacgrīvā pilnībā nojauks un tā vietā uzbūvēs jaunu četru laidumu tēraudbetona siju tiltu ar jauniem balstiem un tērauda sijām.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Panākta vienošanās neapliekamo minimumu pensionāriem nākamgad dubultot

Pensionāriem no nākamā gada neapliekamo minimumu varētu noteikt 1000 eiro apmērā mēnesī, intervijā LTV sacīja labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS).

Sabiedrība Rīga aicina saglabāt dzelzceļa staciju «Rumbula»

Ņemot vērā augsto teritorijas attīstības potenciālu nākotnē un lielo loģistikas, tirdzniecības un ražošanas uzņēmumu koncentrāciju, Rīgas vicemērs un Rīgas un Pierīgas pašvaldību apvienības "Rīgas metropole" līdzpriekšsēdētājs Edvards Ratnieks (NA/LRA) aicina Satiksmes ministriju pārskatīt nodomu par Rumbulas dzelzceļa stacijas slēgšanu.

Sabiedrība Valdība atbalsta 77 personu uzņemšanu Latvijas pilsonībā

Starp pretendentiem 63% bija krievi, 13% baltkrievi, 5% lietuvieši, kā arī cahurs, armēnis, čečens, ukrainis.

Sabiedrība Ļoti ietekmīgs portfelis

Latvijas pārstāvim Valdim Dombrovskim EK būs dubulta loma. Viņš būs ekonomikas un ražīguma komisārs, kā arī viņam uzticēta īstenošanas un vienkāršošanas komisāra pienākumi. Par šo darba daļu viņš būs tieši pakļauts Leienai.

Lasiet arī

Ekonomika Zemitāna tilta pārbūvei pieteikušies četri pretendenti

Rīgas pašvaldības šovasar izsludinātajā atklātajā iepirkuma konkursā Joŗģa Zemitāna tilta pārbūvei pieteikušies četri pretendenti, savukārt konkursu Vanšu tilta pārbūvei plānots izbeigt bez rezultāta un izsludināt jaunu iepirkumu.

Sabiedrība Pārbūves laikā satiksme pār Gaisa tiltu uz kādu laiku varētu tikt slēgta

Pārbūves laikā satiksme pār Gaisa tiltu uz kādu laiku varētu tikt slēgta, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" skaidroja Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV).

Sabiedrība Rīgā plāno sākt Kundziņsalas pārvada un Dienvidu tilta ceturtās kārtas būvdarbus

Rīgā drīzumā plāno sākt Kundziņsalas pārvada un Dienvidu tilta ceturtās kārtas būvdarbus, šodien preses konferencē teica Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV).

Sabiedrība Rīgā tiltu remontos un būvniecībā plāno ieguldīt vairāk nekā 300 miljonus eiro

Līdz 2030.gadam Rīgā tiltu remontos un būvniecībā plānots ieguldīt vairāk nekā 300 miljonus eiro, šodien preses konferencē teica Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV).