Pašvaldības kompensēs pedagogiem transporta un mājokļa īres izdevumus

Sabiedrība
LETA 14:14, 12.09.2024 0

Saeima šodien konceptuāli atbalstīja grozījumus Izglītības likumā, kas paredz atļaut izglītības iestāžu dibinātājiem piešķirt pedagogiem kompensācijas transporta vai dzīvojamās telpas īres izdevumu segšanai.

 
Foto: LETA

Pašvaldības, izvērtējot savas iespējas un pieejamos finanšu resursus, varēs izstrādāt kārtību, kādā tiks kompensēti dzīvojamo telpu īres maksas un transporta izdevumi, norāda Izglītības un zinātnes ministrija (IZM).

Tās varēs izlemt, vai kompensēs tikai sabiedriskā transporta izdevumus vai arī tos, kas radušies, izmantojot personīgo transportu. Deleģējums arī ļaus kompensēt transporta izdevumus, ja pedagogs vienlaikus strādā vairākās izglītības iestādēs. Vienlaikus pašvaldības nekompensēs izdevumus par komunālajiem pakalpojumiem.

Pašvaldības varēs izvēlēties, vai gadā kompensēt konkrētu summu vai procentus no faktiskajiem izdevumiem, kas radušies pedagogam.

Valsts dibinātām izglītības iestādēm izdevumu kompensēšanas kārtību un apmēru noteiks valdība.

Skaidrojot vajadzību pēc attiecīgajiem likuma grozījumiem, IZM norādīja, ka pedagogi nereti nevar uzsākt darbu konkrētā izglītības iestādē, jo ir nepietiekoša sabiedriskā transporta pieejamība nokļūšanai uz darbu, kā arī nav pieejama dzīvojamā platība vai tās īres maksa pārsniedz pedagoga rocību.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ceturtdien izklīdīs migla un spīdēs saule

Ceturtdien Latvijas lielākajā daļā migla izklīdīs rīta stundās, vietām tā var saglabāties līdz dienas vidum, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Ceturtdienas rītā daudzviet gaidāma migla

Ceturtdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla, redzamība vietām samazināsies līdz simts metriem, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Pārspēts 18.septembra nacionālais siltuma rekords

Trešdien līdz plkst.14 augstākā gaisa temperatūra valstī bija +25,7 grādi Daugavpilī, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Sabiedrība Noraida priekšlikumu kandidātu sarakstus iesniegt būtiski agrāk pirms vēlēšanām

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāti šodien noraidīja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšlikumu partiju deputātu kandidātu sarakstus prasīt iesniegt ne vēlāk kā 120 dienas jeb četrus mēnešus pirms vēlēšanām.

Lasiet arī

Sabiedrība Čakša apņēmusies trīs gadu laikā palielināt pedagogu atalgojumu

Izglītības un zinātnes ministres Andas Čakšas (JV) pirmie darbi jaunajā valdībā būs saistīti ar jauna programmu finansēšanas modeļa izstrādi, kas palīdzēs nodrošināt pedagogu atalgojuma pieaugumu trīs gadu laikā, izteicās politiķe.