• Alita,
  • Elita,
  • Liesma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pašvaldības kompensēs pedagogiem transporta un mājokļa īres izdevumus

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 14:14, 12.09.2024


Saeima šodien konceptuāli atbalstīja grozījumus Izglītības likumā, kas paredz atļaut izglītības iestāžu dibinātājiem piešķirt pedagogiem kompensācijas transporta vai dzīvojamās telpas īres izdevumu segšanai.


Foto: LETA

Pašvaldības, izvērtējot savas iespējas un pieejamos finanšu resursus, varēs izstrādāt kārtību, kādā tiks kompensēti dzīvojamo telpu īres maksas un transporta izdevumi, norāda Izglītības un zinātnes ministrija (IZM).

Tās varēs izlemt, vai kompensēs tikai sabiedriskā transporta izdevumus vai arī tos, kas radušies, izmantojot personīgo transportu. Deleģējums arī ļaus kompensēt transporta izdevumus, ja pedagogs vienlaikus strādā vairākās izglītības iestādēs. Vienlaikus pašvaldības nekompensēs izdevumus par komunālajiem pakalpojumiem.

Pašvaldības varēs izvēlēties, vai gadā kompensēt konkrētu summu vai procentus no faktiskajiem izdevumiem, kas radušies pedagogam.

Valsts dibinātām izglītības iestādēm izdevumu kompensēšanas kārtību un apmēru noteiks valdība.

Skaidrojot vajadzību pēc attiecīgajiem likuma grozījumiem, IZM norādīja, ka pedagogi nereti nevar uzsākt darbu konkrētā izglītības iestādē, jo ir nepietiekoša sabiedriskā transporta pieejamība nokļūšanai uz darbu, kā arī nav pieejama dzīvojamā platība vai tās īres maksa pārsniedz pedagoga rocību.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Valdība atbalsta 77 personu uzņemšanu Latvijas pilsonībā

Starp pretendentiem 63% bija krievi, 13% baltkrievi, 5% lietuvieši, kā arī cahurs, armēnis, čečens, ukrainis.

Sabiedrība Ļoti ietekmīgs portfelis

Latvijas pārstāvim Valdim Dombrovskim EK būs dubulta loma. Viņš būs ekonomikas un ražīguma komisārs, kā arī viņam uzticēta īstenošanas un vienkāršošanas komisāra pienākumi. Par šo darba daļu viņš būs tieši pakļauts Leienai.

Sabiedrība Latvijas Radio 1 studijas rekonstrukcijā investē pusmiljonu eiro

Investējot 550 000 eiro, ir pabeigta Latvijas Radio 1 tiešraižu studijas rekonstrukcija.

Sabiedrība Iznīcinātājus debesīs pacēlušais lidojošais objekts izrādījies putnu bars

Šodien Latgalē nenoskaidrotais "lidojošais objekts", kura dēļ debesīs tika pacelti NATO iznīcinātāji, izrādījies putnu bars, paziņo Gaisa spēki (GS).

Lasiet arī

Sabiedrība Čakša apņēmusies trīs gadu laikā palielināt pedagogu atalgojumu

Izglītības un zinātnes ministres Andas Čakšas (JV) pirmie darbi jaunajā valdībā būs saistīti ar jauna programmu finansēšanas modeļa izstrādi, kas palīdzēs nodrošināt pedagogu atalgojuma pieaugumu trīs gadu laikā, izteicās politiķe.