Rīgā veiks defektu labošanu Ģertrūdes ielā

Sabiedrība
LETA 11:19, 10.09.2024 0

Šajā nedēļā Ģertrūdes ielas posmā no Brīvības ielas līdz Krišjāņa Barona ielai sāksies defektu labošanas darbi, informē Rīgas dome.

 
Foto: LETA

Lai Ģertrūdes ielas iedzīvotājiem un uzņēmējiem neradītu liekas neērtības, darbi tiks veikti pa mazākiem posmiem un tikai tajās vietās, kurās konstatēti defekti. Darbus plānots pabeigt līdz novembra beigām.

Pašlaik Ģertrūdes iela posmā no Brīvības ielas līdz Krišjāņa Barona ielai satiksmei ir atvērta, bet iepriekš pārbūvētais ielas posms vēl joprojām nav nodots ekspluatācijā.

Ģertrūdes ielas seguma atjaunošanas darbus veica "RERE Vide", tomēr, pēc pašvaldības informācijas, tie esot veikti nekvalitatīvi.

Noslēdzoties būvdarbiem, tika konstatēti vairāki defekti, kuru dēļ iela nav pieņemta ekspluatācijā.

Lai Ģertrūdes ielas iedzīvotājiem un uzņēmējiem, kā arī 1. trolejbusa pasažieriem, neradītu papildu neērtības, iela satiksmei tika atvērta.

Ģertrūdes ielā konstatētie defekti ir saistīti ar neatbilstībām, izbūvējot ielas un ietves segumus atbilstoši Ceļu specifikāciju prasībām, piemēram, konstatēti nelīdzenumi, iesēdumi, nekvalitatīvas salaidumu vietas, spraugas starp elementiem un to aizpildījums.

Defektu novēršanu veiks SIA "MRG Būve".

Pašvaldība, konstatējot nekvalitatīvi paveiktu darbu un apzinātu termiņu vilcināšanu, ar darbu veicēju "RERE Vide" lauza līgumu. Pašvaldība būvdarbu veicējam noteica sodu par būvniecības termiņu neievērošanu, kā arī neizmaksāja līgumā noteikto 10% ieturējumu.

Līguma kopējā summa ir 1 368 418 eiro.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī