• Vaira,
  • Vairis,
  • Vera
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


NVA šogad sniegusi atbalstu jau 3700 Ukrainas bēgļiem

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 17:40, 08.09.2024


Šogad Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) sniegusi atbalstu jau 3700 Ukrainas bēgļiem, kuri pametuši dzimteni kara dēļ.


Foto: LETA

No 2022. gada marta sākuma līdz šī gada septembra sākumam kopumā NVA atbalstu saņēmuši 29 796 Ukrainas iedzīvotāji.

No tiem bezdarbnieka vai darba meklētāja statuss ticis piešķirts 9433 Ukrainas iedzīvotājiem, savukārt 2024.gada septembra sākumā NVA uzskaitē bezdarbnieka vai darba meklētāja statusā ir 1369 Ukrainas iedzīvotāji, no kuriem 73,9% ir sievietes un 26,1% - vīrieši.

Bezdarbnieka vai darba meklētāja statusā reģistrēto Ukrainas iedzīvotāju dalību skaits NVA preventīvajos un aktīvajos nodarbinātības pasākumos līdz 2024.gada septembra sākumam bija 4025, to skaitā 2024.gada astoņos mēnešos - 1285.

Visaktīvāk Ukrainas iedzīvotāji izmanto iespēju mācīties latviešu valodu un saņemt karjeras konsultācijas, tostarp piedaloties neformālās izglītības programmu apguvē, konkurētspējas paaugstināšanas pasākumu īsajos kursus, praktiskajā apmācībā pie darba devēja, subsidētās nodarbinātības pasākumos, kā arī algotajos pagaidu sabiedriskajos darbos.

Ukrainas bēgļu bērni vecumā no 15 līdz 20 gadiem tiek iesaistīti NVA skolēnu vasaras nodarbinātības pasākumā, un šo iespēju 2022.gada vasarā izmantoja 74 bērni, bet 2023.gada vasarā - 47. Šī gada skolēnu vasaras nodarbinātības pasākuma statistika vēl nav apkopota.

Jau 2022.gada martā NVA sāka izmaksāt vienreizējo nodarbinātības uzsākšanas pabalstu Ukrainas iedzīvotājiem, kuri Latvijā bija uzsākuši darba tiesiskās attiecības, savukārt 2022.gada oktobrī - vienreizējo pašnodarbinātības uzsākšanas pabalstu.

Līdz 2024.gada jūlija sākumam kopumā nodarbinātības uzsākšanas pabalsts izmaksāts 15 597 Ukrainas iedzīvotājiem. No tiem šī gada astoņos mēnešos tas izmaksāts 1579 iedzīvotājiem.

Pašnodarbinātības uzsākšanas pabalsts kopumā līdz šim izmaksāts 448 iedzīvotājiem, tostarp šī gada astoņos mēnešos tas izmaksāts 128 gadījumos.

Jūlija sākumā NVA vakanču portālā aktuālas bija 769 brīvas darbavietas, ko 87 darba devēji piedāvā Ukrainas iedzīvotājiem, informē NVA.

NVA atbalstu Ukrainas iedzīvotāji var saņemt jebkurā NVA klientu apkalpošanas vietā visā Latvijā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība «Viss sākas ar sapni»: Latvijas Universitāte nākamnedēļ atzīmēs 105.jubileju

Latvijas Universitāte (LU) nākamnedēļ, no 23.septembra līdz 28.septembrim, ar izglītojošiem, svinīgiem un izklaidējošiem pasākumiem atzīmēs 105.jubileju, informē universitāte.

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Lasiet arī

Sabiedrība Latvijā strādā 8,7 tūkstoši Ukrainas valstspiederīgo

2023.gada sākumā, atbilstoši Centrālās statistikas pārvaldes novērtējumam, tikai 60% no Latvijā dzīvesvietu reģistrējušiem Ukrainas valstspiederīgajiem ar pagaidu aizsardzības statusus Latvijā pastāvīgi dzīvoja šeit.

Sabiedrība Ukrainas bēgļiem piedāvās kultūrorientācijas kursus un iekļaušanās pasākumus

Pārdalot finansējumu, valdība šodien nolēma piešķirt Sabiedrības integrācijas fondam (SIF) finansējumu 4,4 miljonu eiro apmērā, lai SIF līdz gada beigām īstenotu projektus, ar kuriem plānots piedāvāt Ukrainas civiliedzīvotājiem kultūrorientācijas kursus un iekļaušanās pasākumus.

Sabiedrība Par 780 000 eiro īstenos neformālās izglītības pasākumus Ukrainas bēgļu bērniem

Valdība otrdien atbalstīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) ierosinājumu pārdalīt 780 000 eiro, lai īstenotu neformālās izglītības pasākumus, tostarp latviešu valodas apguvi, bērniem un jauniešiem no Ukrainas.

Sabiedrība Kultūras ministrija: Ukrainas iedzīvotāji turpinās meklēt patvērumu Latvijā

Valdība plāno atbalstīt Kultūras ministrijas (KM) rosināto finansējuma pārdali 4,6 miljonu eiro apmērā latviešu valodas mācību nodrošināšanai Ukrainas iedzīvotājiem, izriet no KM sagatavotā rīkojuma projekta, kas pieejams Tiesību aktu portālā.