Rosina noteikt kriminālatbildību par kaitniecisku darbību

Sabiedrība
VS.LV 16:16, 05.09.2024 0

Priekšlikums paredz par to sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 12 gadiem, konfiscējot mantu.

 
Foto: LETA

Opozīcijā esošā "Stabilitātei" Saeimas frakcija rosina paredzēt kriminālatbildību Valsts prezidentam, Saeimas deputātam, Ministru kabineta loceklim un citām valsts amatpersonām par kaitniecisku darbību vai bezdarbību.

Priekšlikums paredz par to sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 12 gadiem, konfiscējot mantu.

Opozīcijas partija skaidro, ka grozījumi Krimināllikumā nepieciešami, jo kaitniecība, kas vērsta pret valsts tautsaimniecību vai citām svarīgām nozarēm var radīt nopietnus draudus valsts drošībai un stabilitātei.

"Stabilitātei" ieskatā grozījumi nodrošinās, ka valsts intereses ir pasargātas no apzinātas graušanas, kas varētu radīt būtisku kaitējumu sabiedrībai.

"'Īpaši noteikumi, kas paredz stingrākus sodus valsts amatpersonām, uzsver to, ka šim personu lokam ir jāatbild par savu darbību uz bezdarbību augstākajos standartos, jo minētās personas pārstāv valsts intereses," likumprojekta anotācijā norāda partija, uzsverot, ka grozījumi veicinās godprātību un atbildību valsts pārvaldē.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.

Sabiedrība Atbalsta aizliegumu reklamēt alkoholisko dzērienu cenas vai atlaides

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija trešdien pirms trešā lasījuma atbalstīja grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas paredz Latvijā ieviest aizliegumu alkoholisko dzērienu audio un audiovizuālajās reklāmās reklamēt šo dzērienu cenas vai atlaides.

Sabiedrība CVK piedāvā uzlabot vēlēšanu zīmes. Kā tās izskatīsies?

Par vēlēšanu sistēmu sagatavošanu atbildīgā Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) norāda, ka pašreizējais biļetens ir problemātisks, jo tiek bieži pieļauta kļūda - kādu kandidātu neatbalstot, vēlētājs ievelk rombiņā mīnusu, nevis izsvītro vārdu.

Lasiet arī

Sabiedrība Darba intervijā nebūs pieļaujami jautājumi par svešvalodu zināšanām

Likumprojekts paredz nodrošināt, ka Latvijā kā Eiropas Savienības dalībvalstī nevarētu darbiniekiem pieprasīt krievu valodas zināšanas, pauž likumprojekta autori, atsaucoties arī uz šobrīd darba tirgū pastāvošo to jauniešu diskrimināciju, kuriem krievu valodas zināšanas nav pietiekamas.

Sabiedrība VID saņems informāciju par skaidras naudas darījumiem vērtībā virs 750 eiro!

Varas iestādes vēlas stingrāk kontrolēt skaidras naudas apriti.

Sabiedrība Paredzēti stingrāki ierobežojumi tiem, kuri spēlē azartspēles

Tiks ierobežota arī spēlētāja ilgstoša dalība azartspēlēs vai interaktīvajās azartspēlēs, iespējami samazinot nodarīto kaitējumu indivīda veselībai.

Veselība Veicināt zāļu pieejamību un uzraudzību

Lai veicinātu zāļu un medicīnas ierīču uzraudzību un pieejamību, Saeimas Sociālo un darba lietu komisija trešdien, 12.jūnijā, trešajā lasījumā atbalstīja grozījumus Farmācijas likumā.