• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Aicinā SEPLP rīkoties, lai nepieļautu debates krievu valodā

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 16:33, 22.05.2024


Nacionālā apvienība (NA) rosinājusi grozījumus, kas paredz precizēt Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) pilnvaras, dodot padomei nepārprotamas tiesības noteikt valodu izvēli un lietojumu sabiedriskajos medijos.



NA Saeimas frakcija, 22.maijā tiekoties ar SEPLP locekļiem Jāni Siksni un Jāni Eglīti, aicināja SEPLP rīkoties, lai nepieļautu Eiropas Parlamenta vēlēšanu debates krievu valodā. NA mudināja nepieļaut sabiedrības šķelšanu, uzturot divas dažādas valodu telpas. NA jau iepriekš paudusi, ka nepiedalīsies Eiropas Parlamenta priekšvēlēšanu debatēs krievu valodā un uzskata tādas par nepieņemamām.

NA norāda, ka grozījumi Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu un to pārvaldības likumā izstrādāti, lai novērstu nepilnību, ka SEPLP kā sabiedrisko mediju darbības uzraugs neesot tiesīgs noteikt jebkādu valodas dalījumu šajos medijos. Iepriekš SEPLP locekļi publiskā paziņojumā pauduši, ka šobrīd viņiem neesot pilnvaru noteikt valodu proporciju un lietojumu, neskatoties uz to, ka SEPLP ir atbildīgs par sabiedrisko mediju darbības atbilstību likumam.

Likumprojekts paredz skaidri nodalīt atbildības - kas ir SEPLP kompetencē un kas būtu plašsaziņas līdzekļu redakciju pārziņā, tādējādi ļaujot SEPLP īstenot uzraugošās funkcijas, vienlaikus neiejaucoties redakcionālajā neatkarībā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Par virtuālās realitātes ekspertiem varēs kļūt Rīgas bērni (+VIDEO)

Datorvidē apgūtās prasmes atvieglos darba atrašanu.

Sabiedrība Eiropietis iemācījās latviešu valodu, bet Liepājā ar viņu atteicās runāt

"Tas bija tukšs un nekas nebija rakstīts pie durvīm", - pauž Šveices vēsturnieks.

Sabiedrība Rail Baltica izmeklēšanas komisija pauž izbrīnu par projekta kvalitāti

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļi ceturtdien sēdē pauda izbrīnu par to, ka auditorkompānija SIA "Ernst&Young Baltic" 2017.gadā "Rail Baltica" ieguvumu un ieņēmumu analīzē izmaksu aplēsēs balstījās uz inženieru sniegto informāciju, nepārbaudot to kvalitāti.

Sabiedrība Rīgas zinātnieki pēta dzīvi Kurzemes Kazdangā (+VIDEO)

Kopiena ir visai sašķelta, kas neļauj tālāk virzīties uz konkrētu mērķi, jo katrs "rušina" savu ceļu.

Lasiet arī