• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Valsts vides dienests: lauku mēslošana nav vides pārkāpums

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 23:33, 04.09.2024


Organiskā mēslojuma izkliedēšana uz zemnieku laukiem, kas var radīt īslaicīgu, labsajūtu traucējošu smaku, nav uzskatāma par vides pārkāpumu, ja tiek ievērotas normatīvajos aktos noteiktās prasības, norāda Valsts vides dienests (VVD).


Foto: LETA

Augusta otrā puse un septembra sākums ir laiks, kad notiek aktīva lauksaimniecības zemju mēslošana. Kūtsmēslus vai citu organisko mēslojumus neizdrīkst izkliedēt svētdienās un valsts noteiktās svētku dienās, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību speciāliste Karīna Dvorjaņinova.

Ja rodas pamatotas aizdomas par normatīvajos aktos noteikto prasību neievērošanu, piemēram, traucējošas smakas izplatība svētdienās, lai saņemtu atbildīgā dienesta kvalificētu speciālistu atbildi uz sūdzību, VVD aicina vērsties Valsts augu aizsardzības dienestā.

VVD atgādina, ka mēslošanas līdzekļus neizkliedē uz pārmitras, sasalušas vai ar sniegu klātas augsnes. Īpaši jūtīgās teritorijās, laikposmā no 20.oktobra līdz 15.martam neizkliedē nekāda veida kūtsmēslus un fermentācijas atliekas, bet zālājiem - no 5.novembra līdz 15.martam. Īpaši jutīgo teritoriju robežas ir Dobeles, Jelgavas, Bauskas, Mārupes, Olaines, Ķekavas, Salaspils, Ropažu, Ādažu, Saulkrastu un Siguldas novada pašvaldības robežas, izņemot Bauskas novada Valles un Kurmenes pagasta, Siguldas novada Lēdurgas pagasta, kā arī Jelgavas, Rīgas un Jūrmalas pašvaldības administratīvās teritorijas robežas.

Mēslošanas līdzekļus izkliedē palienēs un plūdu riskam pakļautās teritorijās tikai pēc iespējamo plūdu sezonas beigām, ka arī mēslošanas līdzekļus neizkliedē vietās, kur tas ir aizliegts saskaņā ar normatīvajiem aktiem par aizsargjoslām un par īpaši aizsargājamām teritorijām.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.

Lasiet arī

Ekonomika Zemnieku saeima: Uz lauka audzēto aveņu raža šogad varētu būt mazāka nekā pērn

Uz lauka audzēto aveņu raža šogad varētu būt mazāka nekā pērn, ņemot vērā ziemas kailsalā un pavasara salnās avenājiem nodarītos bojājumus, prognozē biedrības "Zemnieku saeima" valdes priekšsēdētājs Juris Lazdiņš.

Ekonomika Šogad sējumu raža būs mazāka nekā pērn un ātrāk nekā parasti

Šogad sējumu raža būs mazāka nekā pērn un ātrāk nekā parasti, pauda aptaujātie lauksaimnieki.

Ekonomika Atlīdzībās lauksaimnieki šogad saņēma gandrīz deviņus miljonus eiro

Apdrošinātāji atlīdzībās par izsalušajiem ziemāju sējumiem un citiem kultūru bojājumiem šogad līdz šim lauksaimniekiem izmaksājuši kopumā gandrīz deviņus miljonus eiro, aģentūrai LETA pavēstīja Latvijas Apdrošinātāju asociācijā.

Sabiedrība Pļaujas laikā zemnieki tiek mudināti saudzēt dzīvnieku pasauli (+VIDEO)

Vēlams zālājā atstāt nenopļautus laukumus – drošības salas.