• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīgā no šodienas pieaug maksa par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 08:29, 01.09.2024


Rīgā no šodienas par aptuveni 7-8% pieaug maksa par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, iepriekš nolēma Rīgas dome.



Jaunajā tarifā ņemta vērā gan degvielas cenu samazināšanās, gan darba spēka izmaksu, atkritumu apglabāšanas izmaksu un dabas resursu nodokļa pieaugums.

No šodienas Rīgas Austrumu izpilddirekcijas teritorijā, pilsētas centrā un Latgales priekšpilsētā, kur saimnieko SIA "Clean R", iedzīvotājiem sadzīves atkritumu apsaimniekošanas izmaksas pieaugs par 7,4% - līdz 32,04 eiro par kubikmetru ar pievienotās vērtības nodokli (PVN) līdzšinējo 29,84 eiro vietā, bet no 2025.gada būs jāmaksā 32,74 eiro.

Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcijas teritorijā un Kurzemes rajonā, kur arī saimnieko "Clean R", izmaksas pieaugs par 7,3% - līdz 32,38 eiro par kubikmetru līdzšinējo 30,17 eiro vietā. No 2025.gada atkritumu apsaimniekošanas izmaksas šajā rajonā pieaugs līdz 33,09 eiro par kubikmetru.

Ziemeļu rajonā un Vidzemes priekšpilsētā, kur saimnieko SIA "Eco Baltia vide", sadzīves atkritumu apsaimniekošanas izmaksas pieaugs par 7% - līdz 31,4 eiro par kubikmetru līdzšinējo 29,34 eiro vietā. No 2025.gada par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu būs jāmaksā 32,09 eiro par kubikmetru.

Zemgales priekšpilsētā, kuru apsaimnieko SIA "Lautus vide", sadzīves atkritumu apsaimniekošanas izmaksas aizvien būs lētākās pilsētā. No šodienas tās pieaugs par 8,2% - līdz 28,66 eiro par kubikmetru līdzšinējo 26,5 eiro vietā. No 2025.gada izmaksas pieaugs līdz 29,38 eiro.

Savukārt bioloģiski noārdāmo atkritumu apsaimniekošanas maksa "Eco Baltia vide" apsaimniekotajās teritorijās no šodienas pieaugs par 7%, sasniedzot 18,84 eiro par kubikmetru ar PVN līdzšinējā 17,61 eiro vietā, bet "Lautus vide" apsaimniekotajās teritorijās - līdz 17,19 eiro par kubikmetru.

Tāpat liela izmēra sadzīves atkritumu apsaimniekošanas maksa "Lautus vide" apsaimniekotajās teritorijās būs 28,66 eiro par kubikmetru ar PVN.

Sadzīves atkritumu konteineru izvešanas izmaksas "Eco Baltia vide" apsaimniekotajās teritorijās konteineriem ar tilpumu 0,24 kubikmetri no šodienas būs 7,54 eiro ar PVN līdzšinējo 7,04 eiro vietā, bet bioloģiski noārdāmajiem atkritumiem - 4,52 eiro līdzšinējo 4,23 eiro vietā.

"Lautus vide" apsaimniekotajās teritorijās sadzīves atkritumu konteineru izvešanas izmaksas vienai izvešanas reizei konteineriem ar tilpumu 0,12 kubikmetri turpmāk būs 3,44 eiro ar PVN līdzšinējo 3,18 eiro vietā, bet konteineriem ar tilpumu 0,24 kubikmetri - 6,88 eiro līdzšinējo 6,36 eiro vietā.

Savukārt konteineriem ar tilpumu 0,66 kubikmetri izvešanas maksa no šodienas būs 18,92 eiro līdzšinējo 17,49 eiro vietā, bet konteineriem ar tilpumu 1,1 kubikmetrs - 31,53 eiro līdzšinējo 29,14 eiro vietā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.

Lasiet arī