• Sanda,
  • Sanija,
  • Sanita,
  • Santa
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Lucavsalas iedzīvotāji vēlas saglabāt zaļo paradīzi Daugavas vidū (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 07:45, 28.08.2024


Pasākumu cikla apmeklētāji savstarpējā dialogā izstrādās vides dizaina objektu prototipus.


Dabai ir nepieciešama aprūpe.

Septembrī Lucavsalas kopienas dārzā notiks trīs pasākumu - satikšanos - cikls, kurā par vadmotīvu tiks lietots dizains kā kopienas sajūtas veicināšanas instruments. Cikla ietvaros apkaimes iedzīvotāji un citi interesenti ražas laikā aicināti tikties dārzā - radošās darbnīcās, vakariņās un diskusijā.

Aktualizējot ilggadējo Lucavsalas attīstības plānu problemātiku, bet arī sabiedrībai pieejamu un sakārtotu pilsētvides dārzu nozīmi urbānajā telpā kopumā, notikumu cikls "Kopienas dizains" iecerēts kā apkaimes iedzīvotāju un viesu satikšanās punkts, telpa kopīgai jaunradei un vienotu risinājumu meklējumiem teritorijai aktuālajām problēmām. Sadarbībā ar dizaina studiju "onlyonly" (Anna Līva Traumane un Harijs Vucens) pasākumu cikla apmeklētāji savstarpējā dialogā izstrādās īpaši Lucavsalai radītu vides dizaina objektu prototipus, kas tiks saglabāti lietošanai dārziņu teritorijā, savukārt publiskā diskusijā pievērsīsies urbānās dārzkopības kā ekoloģiski radošas prakses izaicinājumiem un ieguvumiem, kā arī dizaina pielietojumam pilsētvides zaļo zonu kā demokrātiju veicinošu telpu attīstībai un uzturēšanai.

Cikla "Kopienas dizains" ietvaros plānoti trīs notikumi:

7.septembrī plkst.11.00-19.00 "Lūkoties dārzā": Ideju koprades darbnīca ģimenēm ar bērniem un vakariņas dārzā;

21. un 22.septembrī plkst.11.00-17.00 "Apsēsties dārzā": Dārza mēbeļu veidošanas pēcpusdienas;

26.septembrī plkst.18.00 "Atrasties dārzā": Saruna (p)ar dārziem, dārzniekiem un dizainu.

Pasākumus aicināti apmeklēt gan Lucavsalas, gan citu mazdārziņu īpašnieki, apkaimju biedrību pārstāvji un citi urbānās dārzkopības interesenti. Notikumu ciklu organizē biedrība "Lucavsala" sadarbībā ar Lucavsalas kopienas dārza pārstāvjiem. Lucavsalas kopienas dārzs ir 2024.gadā uzsākta iniciatīva ar mērķi Lucavsalas mazdārziņu teritorijā radīt vietu ne vien individuālai, bet arī kopīgai dārzkopībai u.c. radošām aktivitātēm - tādējādi veicinot teritorijas kā dinamiskās attiecībās ar apkārtējo vidi saistītas kultūrvietas pilnveides potenciālu.

Projekts tiek līdzfinansēts Rīgas pilsētas Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvija apelācijā Avena lietā nav sniegusi jaunus juridiskus argumentus

Lietā par miljardierim Pjotram Avenam noteiktajām Eiropas Savienības (ES) sankcijām Latvija apelācijas sūdzībā Eiropas Savienības Tiesā (EST) nav ietvērusi nekādu jaunu informāciju vai jaunus argumentus, aģentūrai LETA apgalvoja Avena advokāts Ārons Bass.

Sabiedrība Piektdien daudzviet īslaicīgi līs, vietām gaidāms pērkona negaiss

Piektdien Latvijā būs pārsvarā mākoņains laiks, daudzviet īslaicīgi līs, vietām gaidāms stiprs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Darba devējiem piedāvā dotācijas jaunu darbinieku praktiskai apmācībai

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) aicina darba devējus pieteikties darbinieku praktiskai apmācībai darba vidē, sagatavojot tos uzņēmuma specifikai un vajadzībām, kā arī nodrošinot bezdarbnieka statusu NVA reģistrēto klientu apmācību darba vidē profesionālās kompetences iegūšanai.

Sabiedrība Mieriņa: Saeimas deputāti vērtē arī citus nodokļu reformas priekšlikumus

Saeimas deputāti vērtē arī citus nodokļu reformas priekšlikumus, ne tikai tos, par kuriem publiski ir paziņojis finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV), ceturtdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" teica Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS).

Lasiet arī